Acasă Liga IV Prima victorie pe teren pentru echipa lui Şerban

Prima victorie pe teren pentru echipa lui Şerban

74
0

Luncavăţul Popeşti – Sportul Rm. Vâlcea 3-1 (2-0)

Au reuşit, în sfârşit, să spargă „gheaţa” şi cei de la Luncavăţul Popeşti. Un întreg tur de campionat s-au chinuit să obţină o victorie pe teren, însă n-au reuşit decât în ultima etapă. Celelalte două succese care figurează în clasament le-au obţinut la „masa verde”, jucătorii având meritul doar de a fi obţinut, ca rezultat pozitiv, o singură remiză în 16 etape. A venit acum şi rândul lor să se bucure pentru realizările de pe teren. Au învins cu 3-1 pe Sportul Rm. Vâlcea. Campioana en-titre a Ligii a IV-a trece printr-o perioadă mai dificilă, existând zvonuri că este chiar în pragul desfiinţării.

N-au demonstrat contrariul nici la Şirineasa, în această ultimă rundă a turului de campionat, unde au făcut un simplu act de prezenţă. Sponsorii echipei au lipsit de la meci, la fel şi Adi Gheorghe, Văduva sau Roşoagă. În total, vreo 6 dintre jucătorii de bază. În aceste condiţii misiunea gazdelor a fost mai uşoară. Fraţii Fistogeanu şi compania, în faţa unei echipe formată mai mult din juniori, şi-au putut impune jocul. Au punctat încă din prima repriză de două ori, astfel că pentru partea secundă rămânea doar să menţină rezultatul. Scorul a fost deschis în minutul 15 din penalty de Andrei Fistogeanu. Leo Ştefan a jucat mingea cu mâna în propriul careu, astfel că centralul a fost nevoit să penalizeze Sportul. Cu vreo 5 minute înainte de finalul primei reprize Sima a scăpat singur cu Mutu, reuşind să majoreze avantajul. Pe la jumătatea părţii secunde Andrei Fistogeanu a dus scorul la 3-0, oaspeţii reducând din handicap 5 minute mai târziu. S-a terminat, astfel, 3-1 pentru Luncavăţul.

Victoria a fost „udată” de primarul din Popeşti
• jucătorii vor primi şi prime dacă se vor califica în faza următoare a Cupei României

Nu mai ştia ce metode să folosească primarul din Popeşti, Costel Şerban, pentru a-şi motiva jucătorii. A încercat şi cu prime de joc uriaşe pentru acest nivel, mini-cantonament în plin sezon competiţional, însă nimic n-a avut efect. Înainte de meciul cu Sportul i-a anunţat pe jucători că le va organiza un fel de banchet de sfârşit de tur de campionat şi ar fi bine să nu strice surpriza. Iar de această dată „momeala” şi-a atins scopul. E adevărat, şi adversarul le-a permis să obţină victoria mult dorită, însă acest lucru nu minimalizează efortul jucătorilor. Pe lângă „cheful” organizat, Şerban le-a promis jucătorilor că le va oferi şi câte un milion de lei vechi primă, însă aici va fi inclus şi meciul următor, cel de Cupa României. De fapt, în primul rând acesta ar fi obiectivul, calificarea în faza următoare a competiţiei amintite. Popeştenii îşi doresc să elimine pe Cerna Copăceni pentru a se apropia mai mult de faza semifinalelor, unde şi-ar dori să o întâlnească din nou pe AS Şirineasa, pentru a reedita confruntarea din sezonul trecut.  
Mihai VOICU