Acasă Administratie Primarul din Ştefăneşti, tăiat de liberali de la banii pentru şcoli

Primarul din Ştefăneşti, tăiat de liberali de la banii pentru şcoli

62
0

Una dintre localităţile vâlcene vitregite la alocarea banilor pentru şcoli este comuna Ştefăneşti. Pentru cele 9 unităţi şcolare, primarul Gheorghe Mitrache a primit doar 1,7 miliarde lei vechi. „Nu am primit niciun leu la ultima rectificare bugetară, în condiţiile în care alte localităţi au primit 3-4 miliarde iar eu am 9 şcoli. Le-am spus să-mi dea bani pentru copii, nu pentru mine. Pentru doar patru dintre ele am primit bani, celelalte au rămas pe dinafară. Mi-au promis că-mi mai dau încă patru miliarde”, ne-a declarat primarul. Acesta spune că încearcă să se descurce în condiţiile actuale, una dintre măsurile de avarie fiind folosirea ţiglei de pe dispensar pentru acoperirea şcolilor.

Se pare că unul dintre motivele pentru care banii pentru şcoli au ocolit comuna Ştefăneşti este şi faptul că primarul a refuzat constant să se înscrie în PNL. „Rămân la PSD orice ar fi. Sunt de atâţia ani în partidul ăsta şi nu o să mă apuc acum să plec doar ca să obţin bunăvoinţa celor aflaţi la putere”, ne-a mai spus Gheorghe Mitrache.
Un alt proiect important pentru comună este asfaltarea DJ77 până la Mănăstirea Dobruşa de Sus, în lungime de 2 kilometri. Încă nu au început lucrările şi există pericolul ca dacă acestea nu demarează până la sfârşitul acestui an, să fie pierdute cele 9 miliarde alocate de Consiliul Judeţean.  O.H.