Acasă Auto-Moto Volkswagen Autovehicule Comerciale – rezultate record în primele nouă luni ale anului...

Volkswagen Autovehicule Comerciale – rezultate record în primele nouă luni ale anului 2007

100
0

• Livrările globale cresc cu 11.4% • Cifră de afaceri mai mare cu 12.1% • Profitul operaţional ajunge la 148 milioane euro

Volkswagen Autovehicule Comerciale atinge noi recorduri în ceea ce priveşte livrările şi cifra de afaceri în primele trei trimestre ale anului 2007. Volumul de livrări a crescut cu 11.4% la nivel internaţional, ajungând la 356.000 de vehicule. În acelaşi timp, cifra de afaceri s-a majorat cu 12.1%, atingând valoarea de 6.6 miliarde de euro, iar profitul operaţional s-a dublat, ajungând acum la 148 de milioane de euro. „Volkswagen Autovehicule Comerciale accelerează puternic, aflându-se pe drumul cel bun în ceea ce priveşte livrările, cifra de afaceri şi profitul”, a declarat Stephan Schaller, purtătorul de cuvânt Volkswagen Autovehicule Comerciale.

În primele nouă luni ale anului, compania a sporit livrările cu 11.4%, la nivel global, obţinând un nou record: 356.000 de unităţi. Pe lângă recordul de livrări, Volkswagen Autovehicule Comerciale a atins un alt record, referitor la venit. Acesta a crescut cu 12.1%, ajungând acum la un volum de 6.65 de miliarde de euro, în mare parte datorită cererii pentru maşini din clasa premium. Profitul operaţional a cunoscut un salt şi mai spectaculos, comparativ cu venitul. Ameliorarea costurilor materiilor prime, un management strict al cheltuielilor fixe şi vânzări orientate către rezultate au dus la creşterea profitului operaţional cu 146.7%, ajungându-se la suma de 148 de milioane de euro. „Situaţia pozitivă a comenzilor în desfăşurare demonstrează că cererea puternică din timpul verii se datorează unui volum adiţional de vânzări. Suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia vânzărilor până la finele anului”, a afirmat Stephan Schaller. Şi în România s-a remarcat în primele nouă luni ale acestui an o creştere de aproape 40% a livrărilor Volkswagen Autovehicule Comerciale, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006. În primele trei trimestre ale anului în curs s-au înregistrat livrări de 2.601 unităţi. Aceste rezultate se datorează în principal modelului Volkswagen Transporter, care a cunoscut anul acesta o apreciere de aproape 70% faţă de perioada ianuarie – septembrie 2006 (2007: 927 de unităţi; 2006: 552 de unităţi). Volkswagen Caddy a fost livrat în 1089 de exemplare, bucurându-se de o creştere de peste 30% în primele nouă luni ale acestui an (2006: 824 de unităţi), iar pentru Volkswagen Crafter, lansat oficial pe piaţa românească în primăvara lui 2007, s-au înregistrat 553 de unităţi livrate.
Informaţii oferite de SC NURVIL SRL  – dealer Volkswagen