Acasă Liga III Misiune imposibilă

Misiune imposibilă

63
0

Gaz Metan Podari – FC Oltchim Rm. Vâlcea 3-1 (2-0)

Complexul meciurilor din deplasare nu a fost nici de această depăşit. De altfel, era greu de crezut că dacă n-au putut învinge formaţii mai accesibile de genul celor din Sibiu, Balş sau Turnu Măgurele, vor putea să se impună în faţa liderului seriei a IV-a, Gaz Metan Podari. Au avut practic în această rundă o misiune imposibilă pe terenul echipei craiovene. Nu doar că înfruntau o grupare care nu pierduse decât un singur meci în acest campionat, ci făceau acest lucru şi dintr-o postură destul de proastă. Antrenorul Marian Deaconescu n-a avut la dispoziţie pentru acest meci patru dintre jucătorii de bază ai echipei.

Atacantul Bogdan Preda, Stoica şi Creangă n-au putut fi folosiţi în meciul cu lidera clasamentului datorită accidentărilor suferite săptămâna trecută, în timp ce Octavian Marinescu a trebuit să stea pe tuşă după ce în intermediară a primit cel de-al patrulea cartonaş galben, lucru ce a atras suspendarea sa pentru o etapă. În aceste condiţii, vâlcenii au fost victime sigure la Craiova. Gazdele nu-şi permiteau să piardă şi nici n-au făcut-o. Şi-au apropiat victoria încă din prima repriză când i-au surprins pe „chimişti” în două rânduri. Au marcat repede, în minutele 11 şi 16, menţinându-şi avantajul până în minutul 71 când Zgăbăruş a marcat pentru 2-1, relansând, oarecum, meciul. La 10 minute după această reuşită, gazdele au marcat ultimul gol al partidei, cel de 3-1, ce a consfinţit victoria craiovenilor.
Au arbitrat: Cătălin Botaş, ajutat la cele două linii de asistenţii Cristian Drăguţ şi Cristian Pleşa. Rezervă: Ion Juravle (toţi din Timişoara). Observator: Şerban Necşulescu (Târgovişte).

În intermediară, „chimiştii” au scăpat de cine s-au temut

Vâlcenii veneau după o înfrângere categorică şi întâlneau un adversar care, în ciuda rezultatelor oscilante din acest campionat, atrăgea atenţia prin faptul că în trecut reprezenta o grupare de temut în eşalonul fotbalistic secund al ţării. Building Vânju Mare, echipă înfiinţată şi susţinută de o femeie, Mihaela Giuca, s-a deplasat la Rm. Vâlcea, la începutul săptămânii trecute, în speranţa că va reuşi să plece de la poalele Capelei cu toate cele trei puncte. A plecat, însă, cu mâna goală. Nici măcar terenul greu şi vremea nefavorabilă pentru fotbal nu a fost în beneficiul echipei din Vânju Mare. Oaspeţii s-au văzut învinşi încă din prima repriză. Golurile lui Bărbuţ şi Preda aveau să cântărească decisiv în economia partidei. S-au chinuit puţin vâlcenii în prima repriză, însă faptul că au abordat meciul cu ambiţie le-a prins bine pentru partea secundă când n-au fost nevoiţi să mai forţeze. A fost suficient pentru a obţine victoria la capătul unui meci de care se temeau. Le era frică de ce se putea întâmpla în intermediară pentru că aveau în spate povara unei partide eşuate, la Turnu Măgurele, iar în perspectivă nu se întrezărea nimic bun pentru ei. Urmau să întâlnească liderul, aşa că şansele de reuşită erau destul de mici. Mai ale că întâlnirea urma să aibă loc în deplasare. Acolo unde, se ştie, Oltchim-ul are probleme, nereuşind să „smulgă” decât un punct adversarelor, în singura remiză din acest campionat. aşa că victoria a picat cum nu se putea mai bine.

Urmează întâlnirea cu feroviarii din Craiova

La sfârşitul acestei săptămâni, în penultima partidă de pe teren propriu din acest tur de campionat, băieţii de la Oltchim au şansa de a obţine cea de-a şasea victorie din acest campionat. Întâlnesc o formaţie de mijlocul clasamentului care, în mod normal, n-ar trebui să le pună prea mari probleme. Însă, fotbalul e imprevizibil, aşa că se poate întâmpla orice. Important e ca Olaru şi compania să aibă aceeaşi atitudine pe care-au avut-o până acum la meciurile de pe teren propriu şi craiovenii nu-i vor surprinde. Adversarii pe care elevii lui Deaconescu îi vor înfrunta vineri, 2 noiembrie, reprezintă cu succes capitala Olteniei în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, fiind, excluzându-i pe cei de la Gaz Metan, cea mai bine clasată grupare din Craiova. Celelalte două, Armata şi Chimia, nu ne-au pus probleme, însă CFR-iştii par a fi mai în formă. Rămâne de văzut dacă bilanţul cu echipele din Bănie va rămâne favorabil Oltchim-ului şi după această rundă.   

Incidente în seria noastră
* gruparea lui Murineanu şi Pampea, implicată în scandal

În această rundă un meci din seria din care face parte şi Oltchim-ul a ajuns în atenţia ziarelor centrale. Echipa foştilor vâlceni de la CSM, Internaţional Curtea de Argeş, ajunşi sub comanda lui Benone Lazăr, a jucat la FC Cisnădie, adversara noastră de acum trei etape. Se spune că Murineanu şi compania au fost ajutaţi de arbitri pentru a se impune. Drept urmare, gazdele au ţinut să-i răsplătească pe „fluieraşi” pentru prestaţia avută. La finalul întâlnirii, doi dintre aceştia, centralul Marian Ivănescu şi asistentul Valentin Tone au fost agresaţi de spectatori, fiind scoşi de pe teren cu ajutorul maşinii Poliţiei. Acestora li s-a reproşat faptul că nu le-au acordat gazdelor câteva lovituri de pedeapsă, la una dintre faze un jucător sibian primind al doilea avertisment pentru simulare şi implicit fiind eliminat. Pe tuşier ardelenii au fost supăraţi pentru că acesta n-ar fi semnalizat off-side la golul egalizator înscris de Disney în minutul 77. Apoi furia spectatorilor gazdă a pornit şi de la faptul că centralul a prelungit cu 7 minute jocul, oaspeţii reuşind să marcheze chiar în ultimul minut de joc. Artizanul victoriei argeşenilor a fost chiar capriciosul Ionuţ Murineanu. Golul său a însemnat nenorocirea arbitrilor care, până a interveni jandarmii şi poliţia, se pare că au încasat şi câţiva pumni, chiar pe teren, unde au pătruns spectatorii, conform celor apărute într-un ziar central.   
Laurenţiu SIMA