Liga Nationala

Rulmentul Brasov – Oltchim Rm. Vâlcea

 Rulmentul Braşov – Oltchim Rm. Vâlcea

Înfruntarea „granzilor”

partida de miercuri va fi, înainte de toate, şi un duel între vâlceni

 

A sosit „momentul adevărului”. Rulmentul Braşov şi Oltchim Rm. Vâlcea sunt în acest sezon principalele forţe ale Ligii Naţionale, cele care-şi vor disputa întâietatea şi vor purta de la distanţă lupta pentru titlul de campioană. Acum însă, în confruntarea directă, ambiţiile şi orgoliile sunt mai mari ca niciodată. Înainte de derby-ul direct, ambele echipe au evoluat la finele săptămânii trecute în cupele europene. Braşovencele au avut examen infinit mai uşor în faţa grupării cipriote Panellinios Lefkosias, însă vâlcencele au înfruntat lidera campionatului spaniol, Union Ribarroja. Dacă despre HC Oltchim se cunoaşte bine ce a făcut, Rulmentul Brasov s-a distrat în partidele din Challenge Cup cu amatoarele cipriote pe care le-au învins la scoruri de maidan (50-9 acasă şi 43-17 în deplasare). Fără a forţa, elevele Marianei Târcă n-au avut deloc probleme cu adversarele venite mai mult în vacanţă la munte în meciul tur. Ulterior, a fost rândul braşovencelor să facă doar o „vizită” în vechea Eladă, cu multe jucătoare de rezervă şi cu Aurelian Roşca la timonă, pentru că antrenoarea Mariana Târcă a ales să rămână în ţară, fiind prezentă sâmbăta trecută în Sala „Traian” la manşa retur pe care Oltchim-ul a jucat-o cu Union Ribarroja. „Meciurile noastre cu Union Ribarroja, care-au avut loc înainte de derby-ul cu Rulmentul Braşov, pot fi şi un avantaj, dar şi un dezavantaj. Eu nu cred totuşi că o să-şi pună amprenta oboseala. Este adevărat că braşovencele au avut un meci mai uşor în Liga Naţională, la Brăila, apoi au întâlnit nişte «şcolăriţe», pure amatoare în Challenge Cup, dar meciul direct nu va semăna cu nici unul dintre cele anterioare. Cine va reuşi să-şi impună punctul de vedere, va câştiga!”, spune antrenorul Bădulescu înaintea confruntării de miercuri. Tot acesta afirmă că echipa pe care-o pregăteşte tratează diferit competiţia internă: „Fără accidentul de la Roman, din prima etapă, Oltchim-ul s-ar fi aflat la doar un punct în spatele braşovencelor!” Portarul Oltchim-ului, Stăncuţa Guiu, are, de asemenea, încredere într-un rezultat favorabil la Braşov şi crede că meciul din Cupa EHF nu trebuie luat ca etalon al actualei echipe vâlcene: „Cu Union Ribarroja ne-am grăbit foarte mult în prima repriză, iar jocul nostru nu a fost atât de exact. Aveam de recuperat acel dezavantaj din tur, însă acum nu se mai pune problema să se întâmple la fel. La Braşov nu avem nimic de recuperat, meciul începe de la 0-0. Am reuşit un meci bun şi anul trecut, când după ce am fost conduse la pauză, am revenit şi-am câştigat. Campionatul se joacă. La Oltchim sunt multe jucătoare tinere, nu ne puteam compara cu spanioloaicele din acest punct de vedere, care au 30-35 de ani şi sunt jucătoare cu experienţă deosebită”.

Meciul Rulmentul – Oltchim, ce se va disputa miercuri, 18 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala „Dumitru Popescu-Colibaşi” din Braşov, va fi arbitrat de Alin Cârligeanu şi Dragoş Bejenariu (ambii din Piteşti). Dacă nu vor reuşi să ajungă la meci, suporterii vâlceni vor putea urmări întâlnirea în direct pe postul de televiziune TV Sport.

  Anul trecut, le-am bătut de două ori

În sezonul trecut, Oltchim Rm. Vâlcea a învins de fiecare dată gruparea braşoveană pregătită de Mariana Târcă, în ciuda permutărilor frecvente de antrenorii de pe banca tehnică. La Rm. Vâlcea, când de echipă se ocupau Maria Torok-Duca şi Gheorghe Ionescu (24-22), iar apoi la Sf. Gheorghe, la capătul unui meci extrem de emoţionant (29-28). Atunci, în postura de antrenori la Oltchim s-au aflat sârbul Djordje Rasic şi Petre Berbecaru.

Târcă versus Bădulescu

Meciul de la Braşov va însemna nu în ultimul rând şi o confruntare de zile mari între doi tehnicieni foarte importanţi din handbalului feminin românesc: Cornel Bădulescu şi Mariana Târcă. Până acum, palmaresul direct este net de partea antrenoarei braşovene, dar de pe vremea când aceasta se afla la Oltchim, iar Bădulescu pregătea alte echipe prin ţară. De data aceasta rolurile s-au schimbat, iar Bădulescu vrea să-şi revanşa.

Suporterii vâlceni merg la Braşov

Conducerea clubului vâlcean i-a anunţat pe spectatorii prezenţi la meciul cu Union Ribarroja că pune la dispoziţia suporterilor vâlceni care vor dori să urmărească pe viu confruntarea Rulmentul – Oltchim două autocare. Acestea vor pleca din faţa Sălii Sporturilor „Traian” în ziua meciului, miercuri, la ora 11.15. Poate că astfel, beneficiind de sprijinul fanilor proprii, handbalistele vâlcene vor fi şi mai încrezătoare în şansele lor.

 

  După derby, HC Oltchim pleacă spre Brăila

În dimineaţa zilei imediat următoare disputei cu Rulmentul Braşov, echipa vâlceană se va deplasa spre Brăila, acolo unde va susţine sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 11.00, întâlnirea cu formaţia locală Dunărea, una dintre revelaţiile actualului sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button