Diverse

Telenovela „Costica-Pleaca” a avut un episod cu suspans

Telenovela „Costică-Pleacă” a avut un episod cu suspans 

La mijlocul săptămânii trecute, când a avut loc şedinţa Biroului Executiv al AJF Vâlcea, trebuia stabilită ordinea de zi a Adunării Generale din 24 februarie şi trebuia validată demisia preşedintelui Gheorghe Constantin. Propunerea lui Mitică Drăgănescu făcută în plenul şedinţei a fost aceea ca preşedintele să se răzgândească pe moment şi să demisioneze în vară, după terminarea campionatului, urmând ca până atunci să mai delege o parte din atribuţiuni celor doi vicepreşedinţi, iar alegerile să nu se mai ţină în această iarnă. Ideea a fost susţinută de toată lumea, iar Gheorghe Constantin a spus: „În acest caz luaţi act de demisia mea doar după ce mă consult cu juriştii Federaţiei Române de Fotbal. Dacă am voie, atunci voi rămâne în funcţie la AJF până-n vară. Dacă nu, asta e, vom avea alegeri la AJF aşa cum am anunţat deja”. În aceste condiţii s-a mers pe cele două variante. Prima dintre ele, a cumulului de funcţii, ar fi presupus ca unul dintre cei doi vicepreşedinţi, Constantin Pintilie sau Viorel Neacşu, să se ocupe de conducerea AJF în lipsa lui Costică-Vâlcea. Ambii au avut aceeaşi susţinere din partea colegilor de Birou, însă Viorel a fost de acord că Jacky este potrivit pentru a asigura interimatul. 

 

Pintilie, preşedinte interimar doar o zi

 

 

 

Având, aşa cum spuneam, susţinerea tuturor, se prefigura renunţarea la alegerile din această iarnă, iar vicepreşedintele Pintilie avea timp suficient până la jumătatea lunii februarie să afle tot ceea ce are de făcut pentru a-i suplini lipsa lui Gheorghe Constantin. La numai o zi după această decizie, la Bucureşti, Costică-Vâlcea s-a consultat cu juriştii Federaţiei şi ne-a comunicat: „Sunt nevoit să demisionez pentru că nu mi se acceptă ambele funcţii. Aşadar, aşa cum am stabilit iniţial, vor fi alegeri în februarie!”

 

 

 

Ordine de zi bogată la Adunare

 

 

 

A doua variantă, cum spuneam, era de luare la cunoştinţă a faptului că Gheorghe Constantin demisionează şi vor avea loc alegeri. Ordinea de zi va fi publicată în ediţia noastră de săptămâna viitoare. Interesant este faptul că printre punctele de pe ordinea de zi se află unele interesante despre care puteţi citi amănunte în pagina 8 a publicaţiei noastre şi se referă la viitoarea componenţă a Biroului Executiv şi la obligativitatea existenţei echipelor de juniori.

 

 

 

Reacţii diferite ale candidaţilor

 

 

 

N-au trecut decât câteva ore de la terminarea şedinţe Biroului Executiv al AJF Vâlcea şi reacţiile au început să apară. Cel mai vehement dintre toţi a fost Mitică Cumpănaşu. Acesta a fost contrariat de faptul că nu a mai fost depusă demisia lui Costică-Vâlcea şi a cerut ca şeful AJF să fie serios „şi să nu o întoarcă ca la Ploieşti”. Mihai Persu a considerat că e bine să aştepte să vadă răspunsul Federaţiei, iar Dumitru Dobre nu a comentat în nici un fel posibila amânare a alegerilor.

 

 

Concluzia: avem alegeri luna viitoare

 

 

Preşedintele Gheorghe Constantin a spus după toate aceste momente de suspans legate de data la care va părăsi AJF-ul: „Ordinea de zi a Adunării Generale rămâne cea iniţială, cu adăugările făcute de noi. O să trimitem spre publicare un anunţ complet. Chiar dacă mi-ar fi fost greu, nu puteam să nu răspund favorabil rugăminţilor celor din Biroul Executiv şi aş fi mers până-n vară aşa cum am stabilit împreună. Aşa, însă, asta e… vor fi alegeri!”

 

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button