Acasă Alte sporturi Familia Lupu si-a început serviciul

Familia Lupu si-a început serviciul

139
0

   Familia Lupu şi-a început serviciul
 
Ilie Lupu şi luptătorii de la CSŞ Oltchim Rm. Vâlcea – în aşteptarea „Cupei Argeşului”
 
De pe data de 9 ianuarie în sala de antrenament a Polivalentei vâlcene, folosită de obicei de luptătorii şi judoka din localitatea noastră, a fost din nou activitate. După pauza de sărbători în care sportivii au avut prilejul să se refacă şi să-şi capete noi forţe pentru ce va urma anul acesta, a sunat clopoţelul. Nici profesorul Ilie Lpu, antrenor de lupte în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Oltchim Rm. Vâlcea, nu şi-a iertat elevii şi i-a chemat la pregătire. Ne-a spus că în această perioadă, pentru început, va pune accent pe pregătirea fizică. În acest sens, cu grupele de cadeţi şi juniori pe care le are în subordine, va organiza alergări pe dealul Capela iar apoi, pentru a căpăta forţă, îi va solicita la antrenamente specifice în incinta Sălii Sporturilor pentru că numai aşa vor putea ajunge la forma dorită. Pentru acest lucru vor avea la dispoziţie doar câteva zile, până la sfârşitul acestei luni când îşi vor putea da seama de cât au acumulat şi de nivelul la care au ajuns la Cupa Argeşului, competiţie organizată la Piteşti, prima din acest an pentru luptători, dar care va avea caracter amical. Va fi un fel de preambul pentru ce-i aşteaptă anul acesta.
Altfel, trebuie să mai spunem că luptătorii vâlceni pornesc din nou la drum cu aceleaşi gânduri ca în fiecare an: să aibă cât mai multe rezultate bune pe plan naţional care să le aducă, implicit, şi medaliile mult râvnite. Iar în ceea ce-i priveşte pe Bogdan Popa şi Mihai Joltea, componenţi ai lotului olimpic de lupte, profesorul Lupu îşi doreşte o participare a acestora în competiţiile europene unde vor putea convinge mai mult decât au făcut-o până acum.
 
Cornel Lupu încearcă să-şi depăşească tatăl în antrenorat
 Un caz inedit pe plan sportiv, mediatizat intens la nivel naţional şi nu numai, a avut loc anul trecut în fotbal când tatăl, Mircea Lucescu, şi-a înfruntat fiul, Răzvan Lucescu, ambii antrenori ai unor echipe angrenate într-o competiţie de nivel înalt, într-un meci oficial. Atunci câştigător a fost fiul, deşi succesul nu i-a prilejuit foarte multă bucurie acestuia. Un astfel de exemplu l-am putea întâlni şi pe plan judeţean, la Vâlcea, însă într-un alt sector, al luptelor. Cornel Lupu, fiul profesorului Ilie Lupu a păşit pe urmele tatălui său şi-şi doreşte să facă o carieră din antrenorat. Spre deosebire de tatăl său ce-şi desfăşoară activitatea la CSŞ Oltchim Rm. Vâlcea, Cornel a decis să colaboreze cu CS Chimia Rm. Vâlcea unde pregăteşte grupele de copii şi cadeţi din cadrul secţiei de lupte. Astfel, deşi deocamdată tânărul profesor este la început de drum, nu peste foarte mult timp am putea auzi la concursurile desfăşurate pe plan naţional de o confruntare, poate chiar pentru medalii, între luptătorii CSŞ Oltchim şi cei ai CS Chimia, respectiv între Ilie şi Cornel Lupu. Până atunci, însă, în ambele „tabere” vor continua pregătirile. Săptămâna trecută Cornel Lupu şi sportivii săi şi-au început şi ei antrenamentele. Dintre tinerii luptători pe care încearcă să-i promoveze, antrenorul de la CS Chimia a amintit doar câteva speranţe: Şerban Teodorescu, Anghel Abuzile, Marian Bica şi Elvis Dorobanţu. Ei şi alţi câţiva copii sunt de perspectivă şi dacă vor continua pe acest drum, cu voinţă, seriozitate şi pregătire specifică, vor putea ajunge acolo unde îşi doresc.  Simona SIMA