Economie

Sponsori adevarati, pentru handbal adevarat

     Sponsori adevăraţi, pentru handbal adevărat
                                                        

OLTCHIM Rm. Vâlcea şi URBAN SA

 

 Oltchim SA Rm. Vâlcea

În cele ce urmează, ne-am propus să vă prezentăm firma care i-a oferit Clubului de Handbal Oltchim posibilitatea de a ajunge şi a se menţine în elita handbalistică europeană. Cum bine aţi intuit, este vorba despre societatea comercială condusă de directorul general Constantin Roibu, OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea, una dintre cele mai mari companii de produse chimice din România, o firmă cu nume de referinţă pe harta economică a ţării, dar nu numai. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea a luat fiinţă în anul 1966, sub denumirea de Combinatul Chimic Rm. Vâlcea, devenind societate pe acţiuni în anul 1990, prin preluarea integrală a patrimoniului acestuia.  

Structura producţiei:

• Produse anorganice – soda caustică (lichidă, solidă, fulgi), clor, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, apă oxigenată
• Produse macromoleculare – policlorură de vinil, polieteri-polioli
• Produse organice de sinteză – oxo-alcooli (octanol, izo-butanol), dioctilftalat, anhidridă ftalică, propenoxid, propilenglicol
• Solvenţi organici cloruraţi – percloretilenă
• Materiale de construcţii – profile din PVC pentru uşi şi ferestre – RAMPLAST2000, panouri izolante din PVC-PANPLAST, panouri tip sandwich cu inserţie de spumă poliuretanică-OLTPAN
• Produse agrochimice – erbicide, insecticide, fungicide, acaricide, produse pentru tratament sămânţă
• Ambalaje co-extrudate de 0.5, 1 şi 5 litri pentru pesticide
• Produse agro-alimentare
 
– Fabrica de Conserve Râureni – conserve din legume şi fructe, sucuri şi concentrate din fructe, oţet.
– Avicola Băbeni – păsări şi pui vii, păsări tăiate, specialităţi din carne de pasăre, ouă.
– Fabrica de Nutreţuri Combinate – nutreţuri combinate pentru diverse categorii şi specii de animale, nutreţuri combinate speciale, premixuri medicamentoase şi nuclee proteice.
– Suinprod Băbeni – fermă de porci şi unitate de carmangerie.
 Pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa internaţională, OLTCHIM, societate condusă exemplar de către directorul general Constantin Roibu, şi-a dezvoltat relaţiile de cooperare externă prin crearea de noi societăţi:
 • OLTGROUP PVC S.R.L. (constituită prin asocierea cu PVC Group PLC – Anglia) – produce granule din PVC de diverse tipuri pentru izolarea cablurilor electrice, mantale de protecţie la cabluri rezistente la intemperii şi pentru injectarea tălpilor de încălţăminte.
• OLTQUINO S.A. (constituită prin asocierea cu Inquinosa S.A. – Spania) – produce lindan, triclorbenzen şi parafine clorurate.
• OLTCHIM GmbH – având ca obiect de activitate importul de materii prime pentru OLTCHIM şi exportul de produse OLTCHIM pe piaţa UE.

 

Activitatea OLTCHIM se desfăşoară sub deviza: „Perfecţiunea în calitate şi afaceri“

Eforturile echipei manageriale şi ale colectivelor de specialişti depuse pentru realizarea acestui obiectiv major s-au concretizat prin certificarea, de către TUV SUDDEUTSCHLAND, în 1997 a sistemului de management al calităţii în conformitate cu ISO 9001 şi în 1999 a sistemului de management de mediu în conformitate cu ISO 14001. Din anul 2000, cele două sisteme de management certificate au fost integrate într-un singur Sistem Integrat Calitate – Mediu. Preocuparea echipei manageriale din OLTCHIM pentru aplicarea celor mai noi concepte de management continuă, în prezent fiind în curs de implementare conceptul TQM – Managementul Total al Calităţii conform Modelului EFQM pentru excelenţă. Produsele purtând marca OLTCHIM reprezintă garanţia calităţii, fapt încununat în anii 2000-2001 cu Premiul Român pentru Calitate „J.M.Juran” la categoria întreprinderi mari, respectiv Trofeul Calităţii „J.M.Juran”.

OLTCHIM s-a impus de la început pe piaţa producătorilor mondiali din domeniu prin calitate, varietate, seriozitate. Peste 40 % din producţia companiei se exportă, produsele purtând marca OLTCHIM putând fi întâlnite în peste 30 de ţări. OLTCHIM îşi concentrează în prezent toate eforturile spre îmbunătăţirea calităţii produselor, reducerea costurilor, diversificarea gamei de fabricaţie, creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor, protecţia mediului şi consolidarea poziţiei sale pe piaţa internă şi externă. Specialiştii acestei societăţi au conceput un amplu şi ambiţios Program de Re-tehnologizare şi Dezvoltare, care a demarat în 1994 şi se derulează pe etape, corelate cu cerinţele din domeniu ale pieţei mondiale. Prioritare sunt lucrările de extindere a capacităţilor la instalaţiile de clorură de vinil, policlorură de vinil şi propenoxid, precum şi achiziţionarea unei instalaţii de fabricare izocianaţi, pentru care există proiecte de colaborare cu firme renumite la nivel mondial. Aplicarea unei astfel de strategii care denotă maturitate şi stabilitate, face ca OLTCHIM să-şi consolideze poziţia pe care şi-a dobândit-o în cei peste 35 de ani de experienţă şi prezenţă neîntreruptă pe piaţa mondială de produse chimice.

URBAN SA

„Am constatat cu satisfacţie că, în cei peste 10 ani de activitate, URBAN S.A. a devenit o prezenţă notabilă în domeniul managementului deşeurilor, numărându-se printre cei mai importanţi furnizori de astfel de servicii de pe piaţa oraşelor Bucureşti, Rm. Vâlcea, Otopeni, Braşov precum şi în staţiunile Băile Olăneşti, Băile Govora şi Ocnele Mari. Urmărim o permanentă dezvoltare a pieţelor noastre de acţiune şi o diversificare a serviciilor, dublate de calitatea superioară a prestaţiilor”.

Director General Teodor Florescu

 

Scurt istoric al firmei URBAN, sponsorul echipei de handbal Rulmentul Braşov:

 1995 – Se înfiinţează URBAN S.A. Rm. Vâlcea, prin desprinderea serviciului de salubritate din cadrul Regiei de Gospodărire Comunală RAESA – Rm. Vâlcea. Compania are ca principal obiectiv prestarea serviciilor de salubritate pe piaţa locală. 
1997 – Compania începe o extindere şi o diversificare a ofertei sale de servicii, concomitent cu o dezvoltare continuă a dotărilor tehnice, prin ample programe de investiţii.
1999 – Având deja experienţa şi dotarea tehnică necesară, URBAN S.A. câştigă licitaţia pentru prestarea serviciilor de salubritate în sectorul 6 al Municipiului Bucureşti.
2000 – URBAN S.A. introduce în activitatea sa conceptul european de „management integrat al deşeurilor”.
2001 – Lansarea pe piaţă a noului serviciu – „colectarea diferenţiată a deşeurilor” –  în cadrul unui program de management strategic.
2002 – Intrarea pe piaţa serviciilor de salubrizare a  oraşului Otopeni şi începutul colaborării cu „UTILSERV 96” SRL la salubrizarea  localităţilor  Eforie-Nord şi Eforie-Sud.
2003 – Achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unei staţii de sortare şi valorificare a deşeurilor reciclabile (mase plastice, hârtie-carton).
2004 – Prin  implementarea sistemului de management integrat, URBAN obţine certificările: ISO 9001, ISO 14001 şi OH SAS 18001, privind calitatea, mediul şi securitatea şi sănătatea în muncă.
2005 – Câştigarea licitaţiei pentru prestarea serviciilor de salubritate atât în Municipiul Rm. Vâlcea cât şi în Municipiul Braşov.
2006 – Introducerea implementării proiectului „Colectarea selectivă a deşeurilor urbane în municipiul Rm. Vâlcea”.
Activitatea URBAN S.A. a înregistrat încă de la înfiinţare, un trend ascendent, având ca suport atât extinderea pieţelor de acţiune, cât şi diversificarea permanentă a serviciilor.

 S.C. URBAN S.A. înseamnă servicii de calitate, o abordare modernă a problematicii mediului şi flexibilitate în alegerea celor mai potrivite soluţii pentru clienţii săi. Toate aceste calităţi sunt dublate de un înalt profesionalism în realizarea prestaţiilor, oferind o gamă completă de servicii performante:

– servicii de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor;
– recuperarea şi valorificarea deşeurilor reciclabile;
– servicii de salubrizare şi curăţenie generală;
– dotarea cu recipienţi de precolectare a deşeurilor;
– servicii de deszăpezire şi combatere a poleiului;
– servicii de vidanjare;
– activităţi de întreţinere şi curăţenie clădiri – dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare;
– managementul deşeurilor pentru societăţi mari şi mijlocii.
 
Managementul societăţii URBAN are la baza conducerii activităţii următoarele principii:
– îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, prin creşterea calităţii şi eficienţei  serviciilor de management integrat al deşeurilor
– dezvoltarea durabilă a serviciilor
– protecţia mediului înconjurător
– susţinerea şi implementarea unor investiţii în proiecte de recuperare şi reciclare a materialelor refolosibile, proiecte de conştientizare, educare şi sensibilizare a populaţiei în privinţa problemelor legate de mediu.

 

URBAN SA a dezvoltat parteneriate solide cu numeroase companii internaţionale şi este o prezenţă activă în numeroase organizaţii care activează în domeniul protecţiei mediului. Compania URBAN îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu reglementările de protecţie a mediului în vigoare, oferind clienţilor săi o gamă completă de servicii performante. Avand ca exemplu marile companii europene implicate în activităţi specifice de management integrat al deşeurilor, societatea a identificat ca fiind oportună intrarea pe o nouă piaţă – cea a recuperării, reciclării şi valorificării deşeurilor de ambalaje (hârtie-carton, mase plastice, sticlă). În acest sens, s-au realizat toate demersurile legale necesare obţinerii calităţii de firmă autorizată să valorifice deşeuri industriale reciclabile. 

Începând cu 01.01.2006, S.C. URBAN S.A., în colaborare cu Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, va demara programul de colectare selectivă a deşeurilor recuperabile.

 URBAN S.A. consideră personalul ca fiind cea mai importantă resursă a companiei. Toate demersurile externe ale companiei au la bază o cultură organizaţională puternică şi o bună comunicare internă. Angajaţii nu trebuie văzuţi ca nişte cheltuieli suplimentare pentru companie, ci ca o valoare, resursă, denumită CAPITAL UMAN, care alături de CAPITALUL COMUNICATIONAL constituie punctul de pornire în construirea tuturor strategiilor de comunicare ale organizaţiei. 

URBAN a obţinut certificarea Sistemului de Management Integrat, confirmare a respectării angajamentelor referitoare la calitatea serviciilor, protecţia mediului şi asigurarea celor mai bune condiţii de muncă angajaţilor săi.

 Certificările

ISO 9001 : 2000 – Management al calităţii, privind satisfacerea cerinţelor clienţilor şi colaboratorilor în domeniul calităţii serviciilor prestate ;
ISO 14001 : 1996 – Management de Mediu, referitor la identificarea şi tinerea sub control a aspectelor de mediu majore şi a impacturilor semnificative asupra mediului, reale sau posibile, ale activităţii companiei;
OH SAS 18001 : 1999 – Management al Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, referitor la responsabilitatea şi modul de prevenire a factorilor de risc care pot apărea în desfăşurarea activităţii URBAN.
au fost acordate de către TUV RHEINLAND BERLIN BRANDENBURG ROMANIA.

Licenţa clasa I emisă de Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor de Gospodărire Comunală (ANRSC), pentru serviciul public de salubrizare a localităţilor.

Autorizaţii de Mediu pentru locaţiile Râmnicu – Vâlcea, Bucureşti, Otopeni şi Autorizaţii de colectare şi valorificare a materialelor reciclabile pentru Punctul de Lucru Militari.

URBAN S.A. îşi doreşte să devină lider naţional în domeniul gestionării deşeurilor, întreaga sa activitate fiind guvernată de grija pentru mediu, calitatea ireproşabilă a serviciilor prestate, respectul pentru client.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button