Opinii

Vorbeste lumea, vorbeste

Vorbeşte lumea, vorbeşte
Cine-ar fi crezut că, după lamentabila prestaţie din dubla manşă cu Rosenborg şi iminenta retorgradare din Liga Campionilor, echipa militară va fi în stare să menţină ritmul în Cupa UEFA? Nici un meci nu seamănă unul cu celălalt, o să-mi spuneţi, sigur că impleticiţii din meciul cu norvegienii or fi devenit zmeii zmeilor peste noapte, de vreme ce s-a putut întâmpla aşa ceva.
Problema este însă că Steaua, astăzi, nu mai este nici pe departe Steaua aia care speriase Europa, şi nu mai este nici măcar Steaua care uitase cum arată un meci nul în campionat.
Recruţii de azi ,,pifanii" cum le ziceam noi în armată celor nou-veniţi, cu tricourile cam şifonate, vor mai trebui să aştepte ceva vreme până le va veni rândul la echipamentul ,,stoc" şi la tresele de sergent.  Primăvara se anunţă extrem de fierbinte. O primăvară în care s-au adunat toate dorinţele de mărire, eşecurile şi umilinţele ultimilor ani. Clubul militar şi preşedintele lui nu va admite multa vreme această stare de lucruri dorind performanţă şi rezultate.
Tot speram de câteva sezoane ca după ce vor fi dat bine cu burtile prin gropile din Ghencea, recruţii plângăcioşi de azi vor deveni, într-un sfârşit, chiar o echipă. Am mai spus-o: ca spirit civil ce mă aflu, n-am cine ştie ce sentimente nobile faţă de clubul militar. Mă sperie uniforma şi, poate, tocmai d-aia mi-a şi displăcut epoca de aur a Stelei, când monotonia victoriilor din ţară prea semănau cu un marş forţat, sacadat şi tropotitor, chiar daca ,,glorios’’. Până marţea viitoare să auzim numai de bine! (Teo Prisăcaru)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button