Liga III

FC Oltchim, în faţa unui nou început de drum

Din data de 2 iulie şi FC Oltchim şi-a reluat pregătirile. Înaintea unui nou sezon competiţional, am dorit să aflăm părerea antrenorului echipei de fotbal de Liga a III-a, Constantin Gaiţă, căruia, după o promovare în eşalonul secund şi un sezon acceptabil în care n-a mai reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor conducerii administrative a clubului, i-a fost din nou fixat ca obiectiv ocuparea primului loc în serie. Dacă este sau nu realizabil, ce noutăţi există în lot, programul grupării sale din perioada următoare şi alte amănunte legate de FC Oltchim ne-au fost dezvăluite chiar de tehnicianul vâlcean, Costel Gaiţă.

* Cam scurtă vacanţa… Cum a fost la reunire? Mai mulţi, mai puţini…?

– Ca de obicei, cum e la fiecare reunire, după o binemeritată vacanţă. Sunt mai mulţi jucători în cadrul lotului, pentru că avem şi copiii, tinerii şi alţii din afara clubului pe care-i avem în probe vreo 10 zile. Acum totul depinde numai de ei, să-mi demonstreze că pot face faţă la nivelul Ligii a III-a. Am deja un remarcat, pe care l-am şi urmărit în returul campionatului de la nivelul Ligii a IV-a. Vine de la Minerul Berbeşti şi se numeşte Marian Popescu. L-am remarcat, acum urmează să vedem cum se integrează. Din partea mea are tot sprijinul şi sper să fie un nou încorporat în lotul FC Oltchim.

* Aţi anunţat vreo selecţie înainte sau cum au venit jucătorii care sunt acum în probe?

– Pe o parte dintre ei i-am urmărit mai demult şi le-am transmis prin colegii lor mai în vârstă sau de-o seamă cu ei, de la FC Oltchim, să vină pe 2 iulie la reunire. Pe această cale chiar aş dori să anunţ şi că FC Oltchim organizează în continuare selecţii pentru jucători până-n 22 de ani. Dacă o să constat că merită să joace aici, vor rămâne la Oltchim. În rest, lotul e bazat pe vechiul schelet, în afara câtorva absenţe, şi aici l-aş trece pe Băiţa – care-a terminat contractul cu FC Oltchim, Zgăbăruş – care este jucătorul nostru, Tudorică Ciprian – care nu mai este jucătorul Oltchim-ului, este al CSM-ului, Negrescu – ce a considerat că nu mai poate să practice fotbalul de performanţă, în sensul că şi-a deschis o afacere şi nu mai poate să vină zi de zi la antrenament, Liviu Bolcu – ce nu s-a prezentat la reunire.

*  Băiţa, Zgăbăruş, Negrescu, Tudorică, Bolcu. Aţi pierdut cam mulţi jucători. Care-a fost motivul despărţirii lor de Oltchim?

– Băiţa este deocamdată incert, nu pot să ştiu sigur dacă el va mai continua cu Oltchim. Tot ce pot să vă spun este că el se află în acest moment cu echipa şi şi-a manifestat dorinţa că vrea să continue cu noi. Zgăbăruş e plecat acum, dar a zis că vrea să facă pasul mai sus. Să dea Dumnezeu să poată ajunge. Probabil că clubul îi va da drumul, dar depinde de unde vrea să ajungă, la ce nivel, pe ce bani. Despre Bolcu nu ştiu nimic, la fel cum nu ştiu prea multe nici de Tudorică. Sunt jucători care au avut probleme şi în trecut şi văd că au probleme şi în prezent. Jucători pe care eu, sincer, nu pot să mă bazez. Ei s-au plâns că nu-i folosesc în meciuri, însă îmi demonstrează acum că nu degeaba n-am apelat la serviciile lor.

* Revenind la lotul Oltchim-ului, excluzându-i pe cei amintiţi, care-ar fi componenţa acestuia?

– Lotul e format din Monea, Vlădoi, Popescu, la nivelul portarilor, care au fost şi înainte; Glăvan, Stoica, Marinescu, Tănăsie, Bărbuţ, Creangă, Nuţu, Olaru, Pană, Preda, Şorega, Smedescu, Nicorici, Dănuleţ, Octavian Vasile, Ştefan Răcăreanu, Constantin Dulcă, Lucian Chiriţă, Flavius Popa, Ionuţ Amza. Ultimii dintre ei, probabil necunoscuţi de toată lumea până acum, sunt toţi juniori crescuţi în pepiniera FC Oltchim.

* În afara juniorilor de la Oltchim şi a lui Marian Popescu de la Berbeşti, care, de altfel, în iarnă a fost remarcat şi de CSM, unde a făcut chiar şi un cantonament împreună cu cei de acolo, mai aveţi şi alţi jucători din afară în probe?

– Da, mai am cinci jucători. De fapt, patru, dacă-l excludem pe Marian Popescu şi anume: Andrei Fistogeanu, un vârf de la Luncavăţul Popeşti, născut în 1985; Daniel Băcanu, mijlocaş, născut tot în 1985, care-a venit de la Flacăra Horezu; Robert Băiaşu, portar, născut în 1989, junior ce a mai fost prin curtea Oltchim-ului. În ceea ce-l priveşte pe Băiaşu pot să spun că are un surplus de cel puţin 10 kilograme la vârsta asta şi trebuie să muncească mai mult pentru a ajunge la forma dorită. Şi mai este Lucian Pătularu, născut în 1985, ce a jucat pentru Electra Rm. Vâlcea şi Marian Popescu de la Minerul Berbeşti, ce joacă pe postul de fundaş, poate cea mai bună dintre achiziţii, aş spune eu în acest moment. Toţi şi-au manifestat dorinţa să joace pentru FC Oltchim. Au venit la reunire şi la pregătire, acum urmează să vedem ce reuşesc, dacă pot să se exprime în joc şi la nivelul Ligii a III-a.

* Există semnale că ar mai veni şi alţi jucători?

– Eu sincer aştept să vedem CSM-ul ce face, ce mai pică de acolo, că am înţeles că au un lot numeros la ora actuală. Depinde şi de dorinţa jucătorilor pentru că, ştiţi cum e, degeaba cluburile ajung la un acord, dacă jucătorul nu e hotărât, nu-şi doreşte să evolueze la o altă echipă. Acum rămâne să vedem ce se va întâmpla.

* Sunteţi mulţumit de situaţia în care se prezintă Oltchim-ul în acest moment, după reunire? Mă refer în primul rând la jucătorii pe care se presupune că vă bazaţi de acum înainte.

– Chiar dacă aş fi nemulţumit nu se mai poate întâmpla nimic. În orice condiţii noi trebuie să luptăm pentru a ne atinge obiectivul, locul 1.

Cantonamentul e obligatoriu

* Aveţi în vedere în perioada aceasta şi un cantonament?

– În programul de pregătire este inclus şi un cantonament. Locaţia n-am stabilit-o încă, însă ştiu sigur că miercuri, pe 11 iulie, vom pleca din localitate pentru 10 zile. De la reunire şi până acum am stabilit să avem câte un ciclu de două antrenamente săptămânal. De două ori câte două antrenamente, în zilele de marţi şi joi. Primul pe teren, al doilea în sala de forţă.

* Aţi perfectat şi nişte meciuri amicale pentru această perioadă?

– În afara celui disputat deja cu CSM-ul, mai avem pe 24 şi 27 iulie cu Alro Slatina. Vom juca tur-retur, primul meci urmând să-l disputăm la Vâlcea. De asemenea, m-au sunat şi cei de la FC Sibiu, care-am înţeles că ar fi fuzionat cu Atletic Sibiu şi au format astfel o grupare mai puternică. Rămâne doar să stabilim data când ne vom întâlni. Şi deocamdată atât! N-am mai vorbit cu altcineva.

* Vă doriţi aceeaşi componenţă a seriei şi în sezonul acesta?

– Sincer, da, mi-aş dori aceeaşi serie pentru că, aşa cum spune şi colegul meu, Lazăr, s-a dovedit valoarea fotbalului de aici mai ales la baraj unde Mureşul Deva, ocupanta locului 2 din seria aceasta, i-a bătut şi pe cei de la Minerul Motru, cu 5-0 şi pe Lotus Felix cu 3-0, deci s-a distrat cu adversarii şi astfel au promovat două echipe de aici. Cum spuneam şi acum ceva timp, a fost o serie foarte, foarte dificilă, în sensul că s-a jucat, într-adevăr fotbal. Ar fi un singur aspect care m-ar face să nu-mi doresc atât de mult să picăm tot aici: deplasările lungi. Dar ţinând cont de terenurile de joc, de valoarea fotbalului care se practică în seria aceasta, aş vrea să nimerim tot aici.

* Care-ar fi obiectivul echipei în Cupa României?

– Acelaşi ca şi-n anii precedenţi. Ne dorim să aducem la Vâlcea o echipă de Liga I.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button