Acasă Caleidoscop Zvonuri

Zvonuri

219
0

Zvonuri (ne)bune de luat în seamă

* La echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea se pregăteşte o „revoluţie” în ceea ce priveşte componenţa lotului de jucătoare. Conducerea clubului a decis, se pare, „să bage din nou adânc mâna în buzunar”, pentru a transfera câteva handbaliste valoroase. În acest sens, s-au purtat deja primele negocieri cu câteva dintre româncele proaspăt întoarse de la Mondialele din Rusia. Mai mult decât atât, a apărut informaţia că două dintre ele au şi semnat deja precontracte cu gruparea vâlceană, pe sume de bani apropiate de cele pe care le primesc la echipele lor actuale. Una dintre ele a mai evoluat în trecut la Vâlcea, iar cealaltă la Bacău. Scopul acestor „mişcări” este cât se poate de clar: câştigarea campionatului şi participarea în grupele Champions League. Şi mai e ceva: detronarea Rulmentului Braşov, echipă care în actualul sezon competiţional a îndrăznit să acapareze supremaţia în ţară!

* Un apreciat arbitru vâlcean şi-a petrecut sărbătorile de iarnă în compania a două superbe domnişoare, una dintre ele făcând parte din „tagma sportului“. Tânărul arbitru nu ştia cum să se împartă pentru cele două domnişoare, care se cunosc între ele puţinel, dar nici una dintre ele nu a aflat că amândouă se bat pe acelaşi bărbat. Bărbatul, ca un arbitru adevărat şi imparţial, a decis: cu prima dintre ele a petrecut Crăciunul spunându-i celeilalte că e în sânul familiei, la ţară, şi îi va veni rândul de Revelion. A închis telefonul mobil, să creadă fata a cărui lipsă nu o prea simţea, că la el la ţară nu e semnal pentru telefonia Orange. Apoi, de Revelion, vorba lui nea’ Iancu (Caragiale, nu Carabageac!), a făcut „viţeversa“. Ceea ce n-a aflat el, dar i-o spunem noi acum, în premieră, e că „sportiva“ nu i-a simţit lipsa. Crezând că tânărul arbitru e la ţară cu familia, ea s-a distrat în compania unui tânăr om de afaceri, din când în când sponsor prin fotbalul vâlcean. Cealaltă, săraca, a stat cuminte acasă, oftând de ciudă că nu a fost luată şi prezentată familiei arbitrului de la care se aşteaptă la gânduri serioase. Şi încă ceva în încheiere: arbitrul nostru a fost cu o domnişoară la local, cu cealată într-o staţiune. Pe niciuna n-a invitat-o de sărbători la el acasă de teamă ca respectivele să nu se întâlnească şi să iasă vreo păruială.

* Prietenul şi colaboratorul publicaţiei noastre, Constantin Gorun de la Mioveni, ne-a făcut o surpriză. Pe e-mail-ul redacţiei a trimis un „gif“ intitulat „snow“. Când îl deschizi începe să ningă pe imaginile de pe monitorul computerului. Vă daţi seama ce lovitură pentru noi: să vedem zăpadă peste tot, acum de sărbători când toată lumea doreşte să vadă zăpadă! …V-am povestit toate acestea pentru a nu încheia anul fără a vă arăta că gândul nostru se îndreaptă spre prietenul Daniel Demetrescu, binecunoscutul arbitru cu numele „Zăpadă“.