Acasă Politica Bârfe mai mult sau mai puţin adevărate

Bârfe mai mult sau mai puţin adevărate

116
0

• Afacerile cu gazolină din sudul judeţului atârnă greu la schimbarea din funcţie a lui Adi Cazan, şeful poliţiştilor vâlceni, cel puţin aşa crede preşedintele PRM Vâlcea.
• Doctorul Ploscaru vrea să-şi vândă casa, pentru o sumă care ne-a făcut să ne înverzim de invidie: nu mai puţin de 900.000 de euro, uşor negociabil. Cel puţin aşa ne-au spus cei care au aflat despre această tranzacţie de zile mari.
• În următoarele două săptămâni, una dintre organizaţiile PLD va trece cu arme şi bagaje le PNL. Nu de alta, dar deja au apărut nemulţumiri în rândurile pelediştilor vâlceni. Nici la Râmnicu Vâlcea lucrurile nu stau mai bine, ziaristul Silviu Popescu spunând chiar în anumite cercuri că va pleca din partid. De altfel, el a deprins alergie la numele Petre şi Ungureanu, pe care-l consideră prea preocupat de propriile interese şi deloc de cele ale construcţiei politice ce se dorea.
• Ion Pătru, care nu este nepotul lui Nicolae Pătru, dar este preşedintele organizaţiei de tineret Râmnicu Vâlcea a PRM, va fi schimbat din funcţie, după un lung şir de reclamaţii venite pe adresa ziarelor locale şi ajunse în cele din urmă pe masa liderului judeţean. Ion Pătru a fost preşedintele unei asociaţii de locatari din Cartierul Nord, însă, după ce vecinii nu au mai vrut să-i reprezinte, acesta a refuzat să predea ştampila şi o serie de documente importante. Tânărul peremist a avut grijă să-şi tragă şi un spaţiu ce aparţinea asociaţiei, pentru insignifianta sumă de 4.000 euro, lucru care i-a atras mai multe procese cu membrii asociaţiei.
• Liberalii au împărţit duminică găleţi galbene în Tetoiu, gândindu-se probabil că ţăranii au nevoie de acestea în gospodărie, pentru a da de mâncare la porci. Nu vrem să spunem prin aceasta că PNL ar fi în găleată la Tetoiu…
• Viceprimarul Nicolae Dicu îşi va pierde scaunul în luna aprilie pentru că nu a avut bunul simţ să renunţe la el atunci când era cazul. Democraţii senatorului Jurcan i-au pus gând rău şi se pare că i-au convins şi pe liberalii din Consiliul Local să le dea o mână de ajutor pentru a scăpa de Dicu.
• Candidatul PNL la funcţia de primar al Râmnicului, Ion Nicolae suferă de mania persecuţiei. Omul are impresia că toată lumea este împotriva sa. Acesta este şi cazul ultimei găselniţe a şefului de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de a transforma Dealul Capela într-o perlă a Râmnicului. Sub nici o formă Nicolae nu vrea să spună în ce fel va transforma el Dealul Capela când va ajunge primar, de teamă că adversarii săi îi vor fura ideea pentru a o valorifica în campania electorală.
• Fostul director al USG, Ion Popescu s-a pus serios pe treabă în agricultură, la Prundeni, acolo unde vrea să pună bazele celei mai mari ferme din judeţul Vâlcea. Popescu a depus deja proiectul cu finanţare europeană şi aşteaptă să primească banii pentru a-şi putea creşte în linişte caprele şi vacile. Afacerea este una de viitor, mai ales că în câţiva ani va putea fi vândută lejer cu 3-4 milioane de euro.
• Nicolae Pătru şi Marin Popescu vor intra din partea PRM Vâlcea în competiţia pentru Parlamentul European, de pe binemeritate locuri neeligibile.