Acasă Liga I A început sarabanda transferurilor

A început sarabanda transferurilor

304
0

 A început sarabanda transferurilor

Hagi vrea patru „cîini”

Conducerile celor două divizionare A, Dinamo Bucureşti şi Poli Timişoara pregătesc cea mai mare tranzacţie din istoria Diviziei A. Echipa antrenată de Gică Hagi (foto), Poli Timişoara este la un pas de a-i achiziţiona pe Pleşan, Moţi, Vlăduţ Munteanu şi Dănciulescu pentru suma de 4 milioane de dolari! "Au fost deja primele discuţii, aşteptăm să se întoarcă acasă Giovanni Becali, dar şi fratele lui, Victor, care este impresarul fotbaliştilor", a declarat luni unul dintre acţionarii din Ştefan cel Mare. Iniţial, Timişoara i-a vrut doar pe Pleşan şi pe Moţi. Clubul bucureştean a cerut 3,5 milioane de dolari pentru ambii jucători, însă bănăţenii au considerat preţul exagerat de mare. Apoi, „cîinii" au propus un al treilea fotbalist, Vlăduţ Munteanu, pentru 4 milioane de dolari. La suma aceasta, Timişoara a mai vrut un jucător, iar Dinamo l-a inclus şi pe Dănciulescu, atacantul care are un salariu de 150.000 de dolari în Ştefan cel Mare. În contul acestei tranzacţii, Poli Timişţoara l-a oferit dinamoviştilor pe mijlocaşul stânga Gigel Coman, pentru a mai micşora din suma de transfer a celor patru „câini”. Oficialii dinamovişti nu sunt prea încântaţi de această idee, mai ales că l-au adus pe Cătălin Munteanu, care joacă tot pe postul de mijlocaş stânga.

"Chinezul" Alexa, din nou în Groapă

Iminenta plecare a lui Mihăiţă Pleşan la Timişoara a determinat conducerea lui Dinamo să se gândească la o variantă de schimb. „Vrem să-l aducem pe Alexa din China. După ce o să facem afacerea cu Timişoara, vom avea bani să-l răscupărăm pe Dan", a punctat luni unul dintre şefii dinamovişti. Alexa va pleca pe 6 ianuarie la Beijing, la formaţia sa Guoan, iar la mijlocul lunii este prevăzută o întâlnire în China între oficialii asiatici şi partea dinamovistă, reprezentată de Gigi Neţoiu. Chinezii cer cel puţin 500.000 de dolari pentru a-i da drumul lui Alexa, iar dinamoviştii ar fi dispuşi să plătească această sumă, discuţii urmând să fie la salariul fotbalistului, care câştigă 300.000 de dolari pe sezon la Guoan.

Dinamo speră să rămână Tamaş

Dinamo a demarat tratativele pentru prelungirea împrumutului lui Gabriel Tamaş în Ştefan cel Mare. Jucătorul trebuie să revină la Spartak Moscova, însă impresarul Victor Becali va pleca la Moscova pentru a se înţelege cu ruşii pentru prelungirea împrumutului până la vară pe Tamaş.

Rapidul cere bani pe Dolha

Dinamo caută să se întărească în această iarnă şi la capitolul portari. După ce s-au înţeles cu FC Argeş în privinţa plecării lui Guso, iar Vladimir Gaev vrea să se transfere în Ucraina, preşedintele Nicolae Badea se va întâlni cu Cristi Munteanu, Dinamo dorind revenirea de acum a portarului, al cărui împrumut la AEK Larnaca expiră abia în vară. Cel de-al doilea portar aflat în vizor este Emilian Dolha, căruia i se termină acordul cu Rapid în vară şi, deja şi-a dat deja acceptul să vină la Dinamo. Pentru a-i da drumul de acum, giuleştenii solicită 200.000 de dolari, însă dinamoviştii caută o altă variantă de a-l aduce pe Dolha.

Florentin Dumitru pleacă în Germania

Pus pe lista de transferuri de către Gigi Becali pentru suma de 300.000 de euro, Florentin Dumitru este la un pas să îmbrace din această iarnă tricoul echipei austriece, SV Salzburg. Dacă înţelegerea se va parafa, Florentin Dumitru va semna pentru un sezon pentru care va primi suma de 150.000 de euro, cu drept de prelungire pentru încă unul. Surse din anturajul clubului din Ghencea au confirmat faptul că mijlocaşul s-a înţeles prin telefon cu gruparea din Austria, urmând ca actele să fie parafate miercuri, după ce jucătorul va efectua controlul medical. În cazul în care tranzacţia nu se va materializa, mijlocaşul mai are şi alte variante, una dintre acestea este Dnepr Dnepropetrovsk, echipă antrenată de Oleg Protasov, ucrainenii fiind dispuşi să accepte atât pretenţiile jucătorului, cât şi pe cele ale lui Gigi Becali.

S-au înţeles pentru Cristocea

Gigi Becali s-a înţeles cu patronul Farului, Gheorghe Bosânceanu, pentru ca în schimbul a 250.000 de euro, Vasilică Cristocea să evolueze încă din iarnă în Ghencea. Mijlocaşul îşi doreşte ca în tricoul Stelei să devină în acest sezon pentru prima dată campion al României. „Într-adevăr, am primit de Sărbători un cadou pe care mi-l doream foarte mult. Mă bucur că cele două cluburi au ajuns la un numitor comun, iar eu am să mă alătur noii mele echipe peste câteva zile. Visam la această clipă, pentru că ţin cu Steaua de când eram mic. Am avut oferte şi de la alte echipe, pe care însă le-am refuzat.”

Lucescu trage de Copos pentru bani

Răzvan Lucescu vrea să-l convingă pe George Copos să revină asupra deciziei de a micşora bugetul primelor pentru accesul în primăvara europeană. După ce anunţase suma de 200 000 de euro, Copos a rectificat-o, ajungând la 170.000. Rectificînd bugetul primelor, Copos a umblat pe lista de premiere propusă de către Răzvan Lucescu. De asemenea, patronul le-a tăiat din bani lui Perjă şi Vasilache, care au încasat câte 3.000 de euro în loc de 6.000, cum era prevăzut iniţial. Printre alţii, şi antrenorii secunzi Rada şi Ioniţă au fost „arşi" la bani.

Măldărăşanu vrea să plece

Mijlocaşul rapidist, Marius Măldărăşanu, este destul de supărat după ce a auzit că nu i se dă drumul să plece în Rusia şi i s-a propus prelungirea contractului. „Într-adevăr, mi s-a propus un contract bun, dar poate nu voi juca tot timpul la fel de bine ca acum şi domnul Copos ar putea încerca să îmi taie din salariu".

Ilyeş, cu gândul la Cracovia

Robert Ilyeş va afla pe 5 ianuarie dacă pleacă la Wisla Cracovia. „Atunci se întorc conducătorii polonezi din concediu, va ajunge şi Dan Petrescu acolo şi îmi comunică dacă sunt de acord cu pretenţiile mele", a spus mijlocaşul rapidist. Ilyeş a cerut un salariu de 200.000 de euro pe an.