Administratie

Explozie a numărului de elevi la Ioneşti şi Laloşu

• numărul microbuzelor trebuie suplimentat

Necazurile nu vin niciodată singure. După ce am aflat că vântul reformei în învăţământ pustieşte şcolile, acum, o altă problemă aparent banală dă bătaie de cap autorităţilor. După cum se ştie, programele de guvernare în domeniu ale celor care s-au perindat la Putere în ultimii 7 ani au vizat desfiinţarea unităţilor de învăţământ din mediul rural care au avut puţini elevi precum şi cadre didactice necalificate. Evident, s-a urmărit concentrarea învăţământului rural în centrele de comună. În schimb, guvernanţii au găsit de cuviinţă să pună la dispoziţia elevilor din zonele mai îndepărtate de centrele comunelor microbuze.

Multe dintre astfel de mijloace de transport au fost repartizate autorităţilor locale, însă, după ureche. De exemplu, în comunele vâlcene Ioneşti şi Laloşu, situaţia de acum câţiva ani, când „puţinii” elevi domiciliaţi în cătunele localităţilor puteau fi transportaţi cu un Tico, recent s-a schimbat. Mulţi dintre cetăţenii plecaţi s-au întors cu familiile acolo unde s-au născut şi au crescut, iar astfel numărul copiilor care merg acum la şcoală a crescut substanţial. Microbuzul din Ioneşti şi ARO-ul aflat în patrimoniul Comunei Laloşu nu mai fac faţă.

Primarii celor două localităţi, Ion Cătănoiu şi Ion Toma, s-au plâns preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, conservatorul Dumitru Buşe, că de cele mai multe ori nu toţi elevii ajung la primele ore ale dimineţii în sălile de cursuri, întrucât, mijloacele de transport pe care le au în dotare trebuie să facă mai multe drumuri pentru a aduce toţii copiii la şcoală. Buşe a intervenit pe lângă conducerea Inspectoratului Şcolar pentru a găsi o soluţie.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button