Liga IV

Victorie de moral înaintea derby-urilor din campionat

Minerul Berbeşti – Vartex Rm. Vâlcea 3-1 (3-0)

Înfrângerea de la Şirineasa i-a cam dat peste cap pe tinerii jucători antrenaţi de Vasile Ilinca. Pe lângă faptul că a majorat diferenţa faţă de primul loc, eşecul a venit chiar la începutul seriei de meciuri de foc pe care Minerul Berbeşti le are programate în această perioadă când urmează să mai întâlnească Hidroelectra, Sportul şi CSM, adică primele trei clasate din Liga a IV-a. Totuşi, între meciul de la Şirineasa şi cel de la Electra, „minerii” au jucat cu Vartex-ul lui Popolan, o formaţie care, asemenea celor de la Şirineasa, poate surprinde.

La acest joc, presiunea e clar că nu era pe oaspeţi care, cu 44 de puncte, se clasau pe locul 7 în campionat. N-au nicio apăsare. Nu-şi doresc decât să joace fotbal şi, dacă se poate, să încurce echipele care şi-au manifestat dorinţa de a promova într-un eşalon superior.

Doar o echipă pe teren în prima repriză

Cu acest gând s-au dus şi la Berbeşti, însă în prima repriză au dovedit doar că n-au forţa să depăşească un adversar ca Minerul. Nici gazdele nu au făcut un joc încântător, însă şi-au dovedit superioritatea. Oaspeţii cu greu au ieşit din propria jumătate, având primul şut spre poartă adversă după mai bine de un sfert de oră de joc. Pentru trupa lui Ilinca a fost mai greu până a intrat primul gol, marcat în minutul 25 de Voicu dintr-un şut surprinzător, din întoarcere, lângă bară, respins iniţial de portar. Până la urmă i-a scăpat balonul în poartă, astfel că scorul a devenit 1-0 pentru Minerul Berbeşti. Oaspeţii nici n-au apucat bine să repună mingea în joc, că posesia le-a fost din nou furată. La diferenţă de doar un minut după deschiderea scorului, s-a făcut 2-0 pentru gazde. Mihalcea a şutat pe colţul lung, surprinzându-l din nou pe portarul Stoica. Gîrlă a stabilit scorul pauzei după un corner executat de Nica şi respins greşit de apărarea Vartex-ului.

Partea secundă a fost câştigată de Popolan şi compania

După pauză lucrurile s-au schimbat puţin. Intrarea lui Popolan şi Voica pe teren s-a răsfrânt asupra atitudinii generale a echipei. Mult mai motivaţi, mai agresivi, oaspeţii au început să pună probleme echipei lui Ilinca, reuşind chiar să câştige repriza. La 6 minute de la reluare au marcat pentru scorul de 3-1. A fost un gol, au acuzat gazdele, gen a la Maradona, cu mâna. Voica a profitat de neatenţia portarului Marinescu, ce n-a reţinut cu tărie balonul. A încercat un fel de piruetă pentru a păcăli adversarul, mingea i-a scăpat sau i-a fost luată din braţe cu mâna de Voica, astfel că diferenţa s-a micşorat. Deja începuseră să se teamă berbeştenii. „Un gol şi apoi şi-o bagă singuri în poartă”, au opinat cei de la Vartex. Şi chiar ar mai fi putut înscrie o dată în poarta lui Marinescu, dar şutul lui Ţoanţă a fost reţinut, iar la centrarea lui Voica coechipierii din atac au sărit pe sub mingea, astfel că şansele s-au irosit. Au mai fost două ocazii şi de partea gazdelor, însă până la urmă meciul s-a încheiat cu 3-1 pentru Minerul Berbeşti.

Aveau 50 de lei la victorie

Sponsorii Vartex-ului obişnuiesc să-i mai premieze din când în când, la meciurile importante, pe jucători. Cum partida cu Minerul Berbeşti era una de interes general, Adi Panduraşu şi George Popolan le promiseseră jucătorilor o primă de victorie de 50 de lei de jucător. 30 din partea sponsorului principal, Adi Panduraşu şi 20 de lei „supliment” de la Popolan. Pentru că jucătorii n-au reuşit nici măcar un rezultat de egalitate, cei doi au rămas cu banii în buzunar.
Au evoluat echipele:
Minerul Berbeşti: Marinescu – Vladu, Buliman, Voicu, Vlaicu, Roşia, Gîrlă, Popescu, Mihalcea, Milosteanu, Nica. Au mai jucat: Meilă, Grigore, Pătru şi Nistor.
Vartex Rm. Vâlcea: Stoica – Bunget, Nicolae, Mozăceanu, Ilea, Ţoanţă, Golescu, Cătinaş, Mihai, Duică, Turică. Au mai intrat pe teren: Voica, Popolan, Uţă şi Dincă.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button