Liga V

Noi sancţiuni pentru FC Voiceşti

• portarul Ghelba a fost exclus din viaţa sportivă
• de la 3 luni Florin Vătafu a ajuns la 2 ani de suspendare

Şi săptămâna trecută a avut activitate Comisia de Disciplină a AJF-ului, condusă de Constantin Lazăr. Însă o parte a sancţiunilor au fost dictate tot ca urmare a evenimentelor petrecute în urmă cu mai bine de două săptămâni. De fapt, este vorba doar despre echipa FC Voiceşti, ai cărei reprezentanţi se pare că au încălcat, în opinia AJF-ului, din nou regulamentul. După evenimentele petrecute la meciul cu Luceafărul Pesceana (în urma cărora, pe lângă alte sancţiuni, a fost suspendat, pentru 3 luni şi Florin Vătafu, vicepreşedintele FC Voiceşti şi totodată cel care se ocupă de această echipă, dar şi portarul Ghelba, care fusese iniţial uitat de arbitri şi observatorul acelui meci.

Însă, care şi-a primit pedeapsa până la urmă, şi anume 2 ani de suspendare din activitatea sportivă plus 500 lei amendă), cei doi amintiţi au intrat din nou în vizorul AJF-ului. Aşadar, după meciul cu Luceafărul Pesceana a urmat cel cu Nycoil Guşoeni în care arbitrii acelei întâlniri, încheiată cu victoria gazdelor, au consemnat în raportul de arbitraj cum că instructorul sportiv Florin Vătafu a adus injurii celor care-au oficiat acest meci. Comisia de Disciplină a luat în considerare spusele arbitrilor, astfel că, pentru recidivă la un interval atât de scurt de timp, a luat decizia majorării pedepsei de la 3 luni la 2 ani de suspendare. La sancţiune, bineînţeles se adaugă şi penalitate. Valoarea acestor amenzi nu este declarată de AJF pentru că, spun conducătorii acestei instituţii, anumite echipe şi-au exprimat dorinţa ca sumele pe care trebuie să le plătească ca şi amenzi să rămână confidenţiale.
În altă ordine de idei, jucătorul Marin Ghelba, portarul celor de la FC Voiceşti, deşi a fost înştiinţat că se află în stare de suspendare după lovirea jucătorilor echipei Luceafărul Pesceana, a evoluat în meciul de la Nycoil Guşoeni. Fapta sa necugetată a transformat suspendarea de 2 ani, în excludere din activitatea fotbalistică. Va trebui să aştepte acum un nou mandat al unui preşedinte la fel de îngăduitor ca şi cel actual.

Injuriile la adresa arbitrilor, echivalentul a două etape de suspendare

Unii dintre jucătorii din Liga a V-a şi-au luat o vacanţă mai lungă decât cea prevăzută de sărbători. Duminică, 8 aprilie, nu a fost etapă, dar doi dintre aceştia lipsa activităţii sportive va mai dura încă două săptămâni. Asta pentru că în săptămâna de dinaintea Paştelui, în duminica Floriilor sau cu o zi înainte, s-au supărat pe arbitri, aducându-le injurii şi adresându-le cuvinte grosolane. În această situaţie s-a aflat jucătorul Bogdan Avanu  de la AS Pietrari, eliminat în jocul de la AS Mihăeşti şi Constantin Nicolae de la Real Cernişoara, eliminat de pe banca de rezerve la meciul de la Lera Comerţul Stroeşti. Ambii au primit o suspendare de două etape la care se adaugă şi amendă.

Cei mai mulţi jucători au fost sancţionaţi pentru cumul de galbene

În Liga a V-a cele mai multe cazuri judecate de Lazăr şi compania au vizat jucătorii care au primit dublu avertisment în meciurile la care au luat parte. Pentru că au primit două cartonaşe galbene în timpul aceluiaşi joc, aceştia vor sta pe margine timp de o etapă, asta în cazul în care nu decid să plătească o amendă suplimentară celei de drept cuvenită. Este vorba aici despre jucătorii: Gabriel Tănăsie  de la AS Mihăeşti, Gheorghe Stoica de la Dinamo Rm. Vâlcea, Emanuel Dumitrescu (Unirea Tomşani), Nicolae Buleteanu (Cerna Copăceni), Nicolae Presură (Piovra Lăpuşata), Petre Ghenţer (Real Cernişoara).

Viitorul Olanu n-a avut câştig de cauză în urma contestaţiei depuse

În ultima etapă disputată la „Onoare” cu o săptămână înainte de Paşti, Viitorul Olanu, la începutul acestui retur, una dintre favoritele seriei la câştigarea campionatului, a pierdut cu 3-2 pe terenul celor de la Victoria Frânceşti, echipa lui Nicu Strâmbeanu şi Ion Oaie. Eşecul, ce i-a îndepărtat pe cei de la Olanu la 10 puncte de lider, i-a nemulţumit pe oaspeţi. Au considerat că victoria gazdelor nu a fost pe deplin meritată, asta pentru că ar fi folosit un jucător, pe Adrian Ilinca, pe fals. Comisia de Disciplină a constatat că această contestaţie pentru substituire nu a fost întemeiată, astfel că jocul s-a omologat cu rezultatul din teren, adică de 3-2 pentru Victoria Frânceşti.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button