Liga V

Memorialul „Silică Diaconescu”, o nouă ediţie încheiată cu succes

Luni, 9 aprilie, comuna Cernişoara a găzduit cea de-a VI-a ediţiei a Memorialului „Silică Diaconescu”. Ca de obicei, totul a decurs conform aşteptărilor. Mâncare, băutură, distracţie, bună dispoziţie şi nu în cele din urmă, fotbal. În plus, spre deosebire de alţi ani, acum invitaţii au avut parte şi de o vreme numai bună pentru o astfel manifestare. A fost o reuşită pentru cei trei fraţi Diaconescu: Siliminel, Lorent şi Andronică, cei care au dat naştere acestei competiţii pe care o organizează de 6 ani, întotdeauna a doua zi de Paşti. Totul, în semn de recunoştinţă pentru tatăl lor decedat, Silică Diaconescu, un om căruia i-a plăcut sportul, cu precădere sportul-rege, fotbalul.

Au şi o echipă care-i reprezintă într-un campionat organizat, S(iliminel) A(ndronică) L(orent) DI(aconescu) Cernişoara, însă Memorialul „Silică Diaconescu” are o mai mare însemnătate pentru ei. Chiar şi pentru locuitorii comunei care se înghesuie an de an, ca la bâlci, la serbarea câmpenească din Cernişoara. Şi acum s-au adunat aproape 400 de oameni la terenul de la Saldi. Printre aceştia, s-au numărat, bineînţeles, organizatorii, dintre care a lipsit, ca şi anul trecut, Andronică Diaconescu, stabilit în Italia (dar care şi-a ajutat fraţii de la distanţă cu cele necesare), reprezentanţi ai AJF şi CJA Vâlcea şi jucătorii şi oficialii echipelor invitate: AS Oteşani, Topologul Nicolae Bălcescu, Real şi Saldi Cernişoara. În privinţa întrecerii sportive, să amintim că au fost patru meciuri. Prima data s-au întâlnit AS Oteşani cu Saldi Cernişoara, iar în jocul al doilea Topologul a înfruntat Real Cernişoara.

 Echipa lui Vali Badea, doar locul 3

Singura reprezentantă a Ligii a IV-a, Topologul Nicolae Bălcescu, grupare ce pornea din postura de favorită nu doar pentru că face parte din eşalonul de elită judeţean, ci şi pentru că era deţinătoarea trofeului, n-a mai reuşit să repete figura de anul trecut. Mai plictisiţi decât de obicei, Mazilu şi compania n-au reuşit să se impună în faţa mult mai slab cotatei Real Cernişoara, în cea de-a doua partidă a memorialului. La capătul celor 70 de minute cât s-a stabilit a se juca, Topologul a fost doar egala formaţiei lui Sorin Şogor, Real Cernişoara, scor 0-0. Au urmat loviturile de departajare în urma cărora câştig de cauză au avut cei de la Real. Portarii s-au remarcat, însă diferenţa a fost făcută de executanţii loviturilor. Mazilu şi Nedescu au ratat de la Nicolae Bălcescu, s-a terminat 5-4 pentru Cernişoara, astfel că Real s-a calificat în finală. Şi în finala mică s-a repetat figura. Diferenţa a fost că aici s-a marcat. Borcan a deschis scorul, Mazilu a majorat avantajul celor de la Topologul la 2-0, cu doar 7 minute înainte de final. Se credeau deja învingători când AS Oteşani i-a surprins. La interval de 3 minute au reuşit să egaleze graţie golurilor înscrise de Tănasie. Astfel am avut din nou lovituri de departajare, în urma cărora gruparea lui Vali Badea a reuşit să se claseze pe podium. La echipa adversă ar mai fi de amintit că Durle şi Tărăşescu, cei care-au ratat loviturile, au cam fost făcuţi de râs de „colegul” lor mult mai în vârstă, Ion Cercel, ce, spre deosebire de ei, a executat precis, fără nicio emoţie, din punctul cu var.

Real Cernişoara a câştigat trofeul în dauna gazdelor de la Saldi

Aşadar, Real Cernişoara s-a calificat în finala competiţiei după ce a eliminat-o pe Topologul Nicolae Bălcescu, în timp ce gazdele, echipa sponsorizată de Siliminel Diaconescu, au trecut în primul meci de echipa lui Ion Cercel, AS Oteşani. La capătul unui joc în care s-au evidenţiat prezenţele, pe de-o parte, pentru puţin timp, a delegatului celor de la Oteşani, Ion Cercel, iar de cealaltă parte, la Saldi, a unuia dintre fraţii Diaconescu, Lorent, gazdele s-au impus cu scorul de 2-1. Finala s-a jucat astfel între Real şi Saldi, ambele echipe ale comunei Cernişoara. Ultimul act, la fel de echilibrat ca mai toate meciurile disputate la această competiţie. A fost 0-0 la pauză, dar Saldi a luat o opţiune serioasă la câştigarea trofeului după golul marcat de Nicolae Ştirbu la puţin timp după reluarea jocului. Totuşi, un sfert de oră mai târziu, Bănescu, de la Real, a prelungit suspansul, egalând scorul pe tabela de marcat: 1-1. Rezultatul s-a menţinut până la final, aşa că am avut din nou, pentru a treia oară, lovituri de departajare. A fost din nou egalitate şi după prima serie de 5 lovituri, scor 4-4. Abia după alte 3 lovituri s-a putut stabili învingătoarea. De la Saldi a ratat Victor Ştirbu, astfel că Real, cu aportul important al portarului Văduva, s-a putut bucura de câştigarea competiţiei. S-a terminat 8-7 pentru Real Cernişoara.

Premii în valoare de aproape 2000 de RON

Cum au anunţat, organizatorii s-au ţinut de promisiune şi i-au premiat pe toţi participanţii la competiţie. Efortul depus a fost pe deplin recompensat. Siliminel şi Lorent Diaconescu, doi dintre iniţiatorii memorialului, au acordat premii în bani la toate cele patru echipe înscrise în competiţie. Astfel, locurile 3 şi 4, adică Topologul Nicolae Bălcescu, respectiv AS Oteşani, s-au întors acasă cu câte 3 milioane de lei vechi, echipa gazdă, Saldi Cernişoara, a primit din partea sponsorilor, 4 milioane de lei vechi, în timp ce câştigătoarea competiţie, pe lângă trofeul Memorialului „Silică Diaconescu” a fost recompensată cu 5 milioane de lei vechi. În plus, invitaţii au mai beneficiat şi de câte o porţie de mici şi bere. Toată cheltuială s-a ridicat undeva la peste 30 de milioane de lei vechi. Şi AJF-ul, prin Constantin Pintilie, a premiat cele patru echipe prezente la Cernişoara, fiecare dintre acestea primind câte o minge de joc. 

Câştigătoarea competiţiei, o certitudine a ediţiei viitoare

La sfârşitul competiţiei Siliminel Diaconescu a anunţat deja două dintre invitatele ediţiei din 2008 a Memorialului „Silică Diaconescu”. Pentru că echipa care-a câştigat competiţia este întotdeauna invitată din oficiu, Real Cernişoara va putea să onoreze şi anul viitor această întrecere sportivă. Alături de trupa şui Şogor se mai ştie una dintre participantele la memorial. Şi anume echipa gazdă, Saldi Cernişoara, cu care, de fapt, se începe lista, fiind cea mai sigură dintre participante.
Mihai Voicu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button