Liga II

Remiză echitabilă

CSM Rm. Vâlcea – Building Vânju Mare 0-0

Pe o vreme numai bună de stat în casă, aproximativ 300 de spectatori au ţinut să-i încurajeze pe municipali la ultimul meci disputat în acest sezon pe stadionul din Zăvoi, acesta urmând în modernizare. După ce în tur, la Severin, oaspeţii noştri de sâmbătă au reuşit să învingă cu 1-0, într-o partidă în care vâlcenii au acuzat vehement maniera de arbitraj a brigăzii de atunci, vâlcenii doreau să se răzbune pe „constructorii” lui Mihaela Giuca, însă…

Repriză modestă

Jucătorii lui Costel Pană şi Mitică Teleşpan au început meciul destul de hotărâţi, iar în minutul 7, şutul din întoarcere al lui Moţ a trecut puţin peste transversala lui Doran. Însă, puţin câte puţin jocul s-a stins devenind o „luptă oarbă”, la mijlocul terenului, din care nimeni nu a avut de câştigat, mai mult decât atât, cei mai „afectaţi” de această desfăşurare a ostilităţilor în teren au fost portarii Rusandu şi Doran, care au cam îngheţat de frig. Revenit după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon la meciul de la Caracal, sârbul Nemanja Jovanovic n-a reuşit să aibă o evoluţie cel puţin la fel de bună ca în ultimele partide ale sale, dar acest lucru s-a datorat în primul rând şi ineficacităţii liniei noastre de mijloc care a fost ca şi inexistentă.

N-a vrut să intre în poartă

Partea a doua a întâlnirii a fost mult mai animată, jucătorii vâlceni arătând că îşi doresc cu adevărat să obţină toate cele trei puncte puse în joc. În minutul 55, poate cel mai periculos om al vâlcenilor, Victor Moţ, a fost găsit excelent în careu de către nou intratul Onofrei, însă şutul cu latul al atacantului nostru a fost respins în ultima clipă de Doran. Încă din primele minute ale reprizei secunde s-au văzut clar intenţiile celor de la Building care, probabil la indicaţiile Mihaelei Giuca, s-au mulţumit să bage „autobaza în poartă”, iar dacă ar mai ieşi şi ceva pe contraatac, n-ar fi rău. Deşi au fost înghesuiţi serios în propria jumătate, oaspeţii au reuşit să respingă tot, iar eforturile lui Costel Pană de a miza totul pe cartea atacului, jucând cu trei atacanţi, Jovanovic, Pătru şi Ciortan, s-au dovedit tardive. Nici urcările destul de dese în careul advers ale căpitanului Cumpănaşu, „împins” mai mereu de la spate de strigătele „războinice” ale colegilor Cîrciu şi Cîrjaliu, n-au putut să aducă golul dătător de trei puncte. Cel puţin ultimele 5 minute au fost de foc pentru apărarea oaspeţilor. Mai întâi, mingea trimisă cu capul de Ciortan a fost scoasă de pe linia porţii de Niţu. Trei minute mai târziu, acelaşi Ciortan a fost blocat în ultima clipă de un fundaş al echipei adverse. Avântul municipalilor spre poarta celor din Vânju Mare era să-i coste, însă, din fericire pentru vâlceni, şutul bombă de la 25 de metri al lui Nilă a trecut puţin pe lângă stâlpul din stânga porţii apărate de „şomerul” Rusandu, care în acest meci, n-a avut nici măcar un şut pe spaţiul porţii pe care să-l apere.  Până la final, oaspeţii au mai făcut două modificări pentru trecerea timpului, patroana Giuca vroia s-o facă şi pe-a treia, însă ultimul fluier al centralului Cătălin Florescu din Techirghiol n-a făcut altceva decât să declanşeze bucuria în tabăra oaspeţilor pentru punctul câştigat, care este un balon de oxigen pentru ei în vederea salvării de la retrogradare.
Au evoluat echipele:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Cumpănaşu, Bier, Dandea – Stanca, Iordache (’46 – Onofrei), Cilean, Melcea, Cercel (’80 – Ciortan) – Moţ (’55 – Pătru) şi Jovanovic.
Building Vânju Mare: Doran – Băbaş, Gădăleanu, Făget, Nilă, Drăcea – Niţu, Poiană (’90 – Bonţoi), Poenaru (’80 – Seinu) – Gheorghe şi Şerban.
Au arbitrat: Cătălin Florescu – Eduard Crângaşu şi Ciprian Geambazu, rezervă fiind vâlceanul Daniel Demetrescu.
Observator: Viorel Boiţ, din Timişoara.

S-a simţit lipsa lui Lepădatu

În partida de sâmbătă, prestaţia formaţiei CSM Rm. Vâlcea a lăsat foarte mult de dorit, în special în linia mediană. Practic, echipa a fost ruptă la mijloc, majoritatea baloanelor erau trimise direct spre atacanţii noştri. La conferinţa de presă, antrenorul Costel Pană a recunoscut că s-a simţit foarte mult lipsa lui Victor Lepădatu, mijlocaş care este într-o vizibilă creştere de formă. Experimentatul mijlocaş a fost suspendat pentru partida cu Building din cauza cumulului de cartonaşe galben, dar, mai mult ca sigur acesta va reveni în partida de la Oradea.

Şi-au luat banii

În ultima săptămână se înmulţiseră vocile care susţineau că jucătorii sunt în urmă cu banii. Întrebat dacă este adevărat acest zvon, antrenorul Costel Pană a infirmat, spunând că aceste „pastile” sunt aruncate de oameni care vor numai „binele” echipei. „Vineri seara, jucătorii şi-au primit banii, singura restanţă este prima după victoria din meciul cu FC Caracal. Jucătorii nu au motive să fie nemulţumiţi.”

„Când vorbeşti despre arbitraj trebuie să-ţi ţi dinţii în gură!”

La conferinţă de presă, patroana – antrenoare formaţiei Building Vânju Mare, Mihaela Giuca, era foarte mulţumită după punctul câştigat în Zăvoi. Cu toate că echipa sa, cel puţin în repriza a doua, a trecut de 2-3 de centru terenului, Giuca a ţinut să-şi felicite jucătorii pentru jocul prestat spunând că, „punctul câştigat la Vâlcea este binevenit”. Întrebată ce părere are despre prestaţia arbitrilor, aceasta a avut un răspuns surprinzător: „Când vorbeşti despre arbitraj trebuie să-ţi ţi dinţii în gură!”

„Nu suntem roboţi să câştigăm toate meciurile”

Antrenorul CSM-ului, Costel Pană, a venit la conferinţa de presă extrem de abătut. Pană a ţinut să felicite echipa severineană, după care a făcut o scurtă analiză a partidei. „Am întâlnit o echipă bine organizată în defensivă, iar punctul pe care l-au câştigat aici este pe deplin meritat. Noi am avut puţine ocazii şi nu le-am fructificat. Însă, după cum am jucat, vă spun sincer că nu meritam mai mult de un punct. Ţin să vă reamintesc încă o dată că nu avem obiectiv promovarea. Suntem şi noi oameni, nu roboţi, de aceea nu putem câştiga toate meciurile. La meciul cu Building am simţit publicul de la tribuna I aproape de echipă şi îmi pare sincer rău că nu le-am putut oferi o victorie.”

Vrem victorie la Oradea!

Cu toate că nu au reuşit decât un rezultat de egalitate în partida de pe teren propriu în compania formaţiei Building Vânju Mare, spectatorii au fost destul de indulgenţi cu echipa lui Coste Pană. Suporterii le-au cerut jucătorilor să câştige etapa viitoare la Oradea pentru a-şi păstra locul secund. Însă, meciul cu FC Bihor nu va fi atât de uşor pe cât pare având în vederea poziţionarea în ierarhia clasamentului Seriei a II-a. Orădenii vin cu un moral bun după ce au reuşit să obţină un surprinzător 1-1 în deplasarea de la Reşiţa. Orădenii ocupă în acest moment locul 13 în clasament având –7 la „adevăr” şi orice pas greşit pe teren propriu i-ar aduce tot mai aproape de zona retrogradabilă. „Municipalii”, dacă vor, să sărbătorească Sărbătorile de Paşti de pe un loc promovabil nu au decât o0 singură variantă… victoria.
Echipa probabilă pe care tehnicienii Costel Pană şi Mitică Teleşpan o vor alinia la Oradea este următoarea: Rusandu – Stanca, Bier, Cumpănaşu, Cercel – Dandea, Lepădatu, Cilean, Melcea – Moţ şi Jovanovic.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button