Liga IV

Minerii din Berbesti, cu gândul la primul loc

Minerii din Berbeşti, cu gândul la primul loc

 

  Ocupanta poziţiei secunde în ierarhia Ligii a IV-a, Minerul Berbeşti, este una dintre grupările care-şi va relua foarte repede pregătirile de iarnă. Antrenorul Vasile Ilinca îşi adună elevii pe 22 ianuarie pentru a efectua o serie de antrenamente menite să le redea fotbaliştilor pofta de joc din finalul turului de campionat. Tehnicianul vâlcean are şi un motiv cât se poate de plauzibil pentru a le impune jucătorilor un program strict de pregătire: „ortacii” nu au renunţat încă la intenţia de a termina sezonul pe primul loc.

„Lupta e departe de a fi încheiată. Totuşi, deocamdată, nu ne putem gândi şi la mai mult de atât, adică la o promovare în Liga a III-a. Suntem preocupaţi să ne clasăm pe locul 1 în judeţ şi apoi mai vedem dacă vom reuşi să şi promovăm în eşalonul superior”, spune Ilinca. Unul dintre motivele pentru care antrenorul echipei din Berbeşti nu vrea să se hazardeze şi să vorbească deschis despre promovare este acela că valoarea campionatului judeţean de fotbal în raport cu celelalte din ţară este foarte scăzută: „În majoritate, echipele din Vâlcea fac cele mai puţine antrenamente din ţară şi au cei mai prost plătiţi jucători”.

 

Gârlă şi Popescu nu sunt de vânzare

 

Antrenorul Vasile Ilinca a admis că până la startul returului sunt puţine şanse ca echipa să se întărească. Mai mult decât atât, în decembrie 2006, după ce oficialii CSM-ului i-au chemat la un trial pe Nicolae Popescu (fundaş, născut în 1986) şi Mihai Gârlă (mijlocaş central, născut în 1987), au apărut zvonuri că „ortacii” i-ar putea pierde pe doi dintre cei mai constanţi jucători din turul campionatului. Ilinca s-a arătat deosebit de nemulţumit de felul de a-i aborda pe elevii săi şi spune că despărţirea de cei doi fotbalişti este puţin probabil să se producă: „Cel puţin până la vară nu pleacă de la noi”.

 

Derby-ul cu Sportul din Cupa României bate la uşă

 

Altfel, Minerul Berbeşti aşteaptă cu nerăbdare partida derby din optimile Cupei României cu Sportul Rm. Vâlcea, meci de orgoliu care se va juca pe 18 februarie, pe terenul de fotbal din comuna Bărbăteşti. Asta după ce „ortacii” lui Ilinca au refuzat o întâlnire de zile mari pe terenul sintetic din Zăvoi, aşa cum a propus Cristi Manu, delegatul echipei adverse. „Nu vom juca pe teren sintetic acest meci. Nu e la fel ca pe un gazon normal, sunt numai dezavantaje. Pe un asemenea teren tare orice deposedare prin alunecare poate cauza accidente foarte grave şi nu vrem să riscăm”, susţine Ilinca.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button