Liga IV

FRF i-a dat dreptate lui Eugen Rosu

În cazul „Strâmbeanu”, când AJF a dat meci pierdut pentru Forestierul,

FRF i-a dat dreptate lui Eugen Roşu

* mai mult, forul condus de Mircea Sandu spune că Biroul Executiv al AJF Vâlcea nu are competenţa de a judeca litigii de natură disciplinară

Cu câtva timp în urmă, printr-un comunicat remis presei, conducerea interimară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal anunţa că meciul din prima etapă a actualei ediţii de campionat în Liga a IV-a, Forestierul Băbeni – AS Şirineasa a fost omologat cu scorul de 3-0 pentru oaspeţi considerându-se că atunci gruparea antrenată de Eugen Roşu a folosit „pe fals” un jucător, Ciprian Strâmbeanu, transferat la juniorii CSM-ului. Imediat după aflarea veştii, Eugen Roşu a „luat foc” susţinând că nu a făcut nicio ilegalitate şi că decizia AJF-ului e ilegală. Cazul a fost discutat şi de Biroul Executiv, acesta menţinând decizia Comisiei de Disciplină: joc pierdut de Forestierul şi amendă pe deasupra pentru substituire de jucător.

Nici vorbă de „fals”

Convins fiind că are dreptate, Eugen Roşu a ajuns să conteste decizia Biroului Executiv al AJF la forurile competente ale Federaţiei Române de Fotbal. După ce a depus memoriu şi toate actele justificative, federaţia i-a dat dreptate antrenorului băbenar. Printr-o adresă emisă de Compartimentul Juridic al Federaţiei Române de Fotbal se arată că urmare sesizării înregistrate la numărul 3512 din data de 12 octombrie 2006, decizia este următoarea: „Clubul FC Băbeni putea fi sancţionat numai în situaţia în care jucătorul Ciprian Nicolae Strâmbeanu evolua pentru această echipă (Forestierul – n.r.) ulterior datei în care s-a înregistrat transferul, respectiv 30. 08. 2006. Acordul de transfer produce efecte pentru viitor de la data semnării lui de către părţile contractante”. Adresa este semnată de Justin Ştefan şi este parafată cu ştampila Federaţiei Române de Fotbal.

Roşu: „Vrem punctele înapoi!”

Aşadar, nu numai că forul condus de Mircea Sandu i-a dat dreptate lui Roşu, dar a şi precizat, potrivit spuselor antrenorului băbenar, faptul că Biroul Executiv al AJF nu are competenţa de a lua în discuţie şi implicit nu poate lua decizii legate de disciplină. Aşadar, decizia Biroului Executiv al AJF în cazul acesta este nulă de drept. „Noi, clubul Forestierul Băbeni,  nu avem nimic cu AJF-ul. Vrem doar să ni se facă dreptate. De fapt, să ni se pună cele trei puncte în clasament, puncte ce ne-au fost luate pe nedrept” – spune antrenorul echipei, Eugen Roşu.
Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button