Administratie

RAJDP, din nou subiect de scandal în Consiliul Judeţean

• conducerea regiei a propus un profit de 6 miliarde de lei pentru anul 2007, adică 3% din cifra de afaceri estimată
• salariul directorului general Otto Cremarenco reprezintă 10% din acest profit

A devenit deja un obicei ca Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea să încingă spiritele în şedinţele de Consiliu Judeţean. Ori de câte ori vine vorba de regie, consilierii judeţeni parcă o iau razna: nu vezi două opinii la fel şi de fiecare dată, oamenii nu reuşesc să ajungă la o concluzie. Cu ocazia celei mai recente şedinţe de CJ, mărul discordiei l-a reprezentat profitul estimat de conducerea RAJDP. Pentru anul 2007, directorul RAJDP, Otto Cremarenco promite Consiliului Judeţean – patronul regiei, realizarea unei cifre de afaceri de circa 200 miliarde vechi şi a unui profit de 6 miliarde lei, adică de 3% din CA.

De asemenea, managerul regiei promite angajaţilor şi o creştere salarială de 18%. Ei bine, de la aceste propuneri a pornit un adevărat război între consilierii judeţeni. Pe de-o parte, consilierul pesedist Constantin Pârvu, susţinut de preşedintele CJ, Dumitru Buşe, s-a arătat indignat de profitul mic propus de conducerea regiei şi a sugerat că acesta ar trebui să fie de 15%, adică circa un milion de dolari în anul 2007. Pârvu a spus că în condiţiile în care Cremarenco are un salariu lunar de circa 50 milioane lei şi performanţele ar trebui să fie pe măsură. Pe de altă parte, colegii de partid ai lui Pârvu, mai exact Iulian Comănescu şi Dumitru Persu au luat apărarea managerului RAJDP şi au opinat că nici măcar nu ar trebui să se vorbească despre un profit la RAJDP, întrucât aceasta se află în subordinea CJ. Celor doi li s-au alăturat consilierii Mihai Sporiş, Nicolae Pătru şi chiar liberalul Traian Dobrinescu, într-o anumită măsură. Constantin Pârvu a mai spus că este vina managementului defectuos al regiei că această unitate are de recuperat 26 miliarde lei. De supărare, Pârvu a fost la un pas de a părăsi sala de şedinţe, însă a fost calmat în ultimul moment de preşedintele Dumitru Buşe.
În replică, Otto Cremarenco a spus: „Nu sunt 26 miliarde lei de recuperat, ci doar 21 miliarde. S-au recuperat 18% şi se vor recupera şi restul banilor. Regia nu a lucrat la comandă, ci sunt lucrări luate în urma licitaţiilor organizate de consiliile locale. Sunt nevoit să spun că nu am găsit mereu sprijin la Consiliul Judeţean”.
Enervat de cuvintele lui Cremarenco, preşedintele CJ, Dumitru Buşe a răbufnit: „Cum puteţi spune aşa ceva, domnule Cremarenco? E politizată treaba acolo: sunt 4 directori, 4 partide. Lăsaţi politica! Nu trebuie să vină domnul Cîlea să vă pună faţă în faţă!”.
Până la urmă, consilierii judeţeni au aprobat cifra de afaceri şi profitul propuse de conducerea RAJDP.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button