Editorial

Mai baieti, nu tine jucaria….

Măi băieţi, nu ţine jucăria…

Întotdeauna înaintea unor alegeri se „ascut” săbii. Se trec la atacuri, unele directe, altele cu tentă. Apar suspiciuni, fiecare având impresia că este „săpat” de altcineva. Se fac şi pronosticuri dar se face şi multă, poate prea multă tevatură. A fost acea şedinţă, sau hai să-i zicem întâlnire, a oamenilor din conducerea federaţiei cu reprezentanţii AJF-urilor din judeţe. Atunci s-a vorbit şi despre neimplicarea unor observatori federali în activităţile organizate de forurile fotbalistice locale. Aici a apărut o bubă. S-a cerut una şi se pare că alta s-a înţeles. De la neimplicarea în munca AJF-ului, acea, mai pe româneşte, fofilare a unora, până la recuzarea pe motive profesionale, e o diferenţă. Astfel că, încercând să arunce, poate, o lumină mai proastă asupra unui om de fotbal, Vâlcea a trimis acea hârtie la Bucureşti. Probabil că cineva a zis „hai că-l pâr eu p’ăsta acolo sus şi-i tai macaroana!”. Din păcate pentru cel ce a gândit aşa, totul a fost un bluf. Interesant e că acea hârtie nu mai e de găsit.
Cu siguranţă că Dumitru Lovin e un adversar incomod. Cel ce a contribuit la accederea Craiovei în prima divizie, acolo unde a rămas până a venit Neţoiu şi a „dărâmat-o”, are în spate mulţi ani de experienţă. Dumitru Lovin e cunoscut în judeţ. A pierdut atunci pentru că a „trebuit”. Nu s-a dorit ca Lovin să ia frâiele AJF-ului şi de-aia s-a făcut dracu ghem, politicul a intrat pe fir şi gata. A venit atunci cel care trebuia. Pardon cel ce trebuia să facă o casă. Mă rog,. A fotbalului. Nu ăsta falimentar. Altul, probabil, cel ce se joacă pe la Covasna. Atunci, Lovin s-a bătut cu morile de vânt. Acum, morile astea de vânt au cam intrat în vrie şi au cam luat o pauză. Nu mai bate vântul şi nici nu se mai anunţă ceva tornade în viitorul apropiat, aşa că intrăm în spaimă. Şi când apare aşa ceva trebuie să facem ceva, că doar nu putem sta cu mâinile în sân.
Am citit de curând un interviu cu fostul. N-aş fi vrut să vorbesc despre asta, că deja e publicitate. Dar m-a contrariat, pe de o parte, ce am cetit acolo, pe de altă parte, unele lucruri m-au făcut să zâmbesc. I-auzi icea. Zice fostul, ba că nu mai vrea la AJF, ba că, la finalul interviului, ce-ar fi?! Hopa, mi-am zis. Şi că sunt cel puţin vreo 20 de conducători de cluburi care-l sprijină. Să te apuce…durerea de stomac, nu alta. Şi mai zice fostul că atunci când vede scriindu-se că bazele sportive sunt jalnice îl umflă râsul. Şi că asta ar fi vrut să facă dar nu a găsit înţelegere. Sigur, dacă ar fi vrut să facă precum acea magnifică şi mirifică (aoleu, ce mă fac, frate) casă a fotbalului vâlcean, e de bine. Toate astea te duc cu gândul la mai multe. Aşadar, băieţii,  s-au repus în mişcare. Şi vola sapă. Şi sapă, şi iar sapă. Că doar asta trebuie să facă, nu?!

Cu siguranţă că Dumitru Lovin nu are nevoie de susţinerea mea. Lovin are destule argumente care să-i susţină candidatura la şefia AJF-ului. Acolo unde îi e locul, de altfel. Iar eu personal niciodată n-am scris la comandă. Cred că după 14 de meserie am puterea de a discerne şi de a alege. De aia, fie vorba între noi, am tot căutat măcar fundaţia acelei mult trâmbiţate case a fotbalului vâlcean. Pe cuvânt dacă am găsit-o. Dacă cineva o găseşte, daţi-mi şi mie un SMS. Că doar se poartă. Una peste alta, ca să concluzionăm, din câte se vede, cineva se teme de Lovin. şi de candidatura sa. Atunci când ai valoare devii incomod. Din păcate se folosesc tot felul de mijloace deloc ortodoxe pentru a ţi se strica imaginea. În situaţia de faţă e chix. Nu merge. Căutaţi altă variantă.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button