Liga IV

A câstigat liderul, dar nu fara emotii!

Sportul Rm. Vâlcea – Alma Lex Drăgăşani 3-1 (1-0)

A câştigat liderul, dar nu fără emoţii!

Etapa de Liga a IV-a desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute poate fi considerată una a surprizelor, dacă luăm în calcul faptul că majoritatea echipelor din prima jumătate a clasamentului nu au reuşit să câştige. Singura grupare care şi-a respectat statutul de favorită a fost lidera acestui eşalon, Sportul Rm. Vâlcea, care a întâlnit trupa maiorului Matei. Gazdele veneau după un rezultat, 0-0 la Brezoi, considerat nefavorabil pentru că au fost primele puncte pierdute de echipa lui Iulian Dincă în campionat, astfel că singurul obiectiv pe care-al aveau în partida cu Alma Lex era victoria. Pe de altă parte, după începutul nefast ce i-a dus până pe locul 14, şi drăgăşenenii îşi doreau acelaşi lucru, toate cele trei puncte, pentru că o altă înfrângere ar fi strâns şi mai mult „laţul” în jurul „gâtului” acestei echipe. Astfel, a rezultat un meci echilibrat, cel puţin în prima parte a jocului când echipa de pe primul loc nu a arătat prea multe, fiind în câteva rânduri surprinsă de adversar. Nici măcar Alin Bunescu, un jucător care poate decide de unul singur soarta unui meci, nu a mai fost la fel de incisiv ca altădată. Primele ocazii au aparţinut oaspeţilor care-au fost la un pas de a-l surprinde pe Sitaru din lovituri libere. Cea mai periculoasă dintre acestea a fost executată de Alin Popescu sub transversală de unde a scos-o cu dificultate portarul gazdelor. Apoi Octavian Buniţă a depăşit de câteva ori pe flancul stâng fundaşii adverşi însă n-a reuşit să finalizeze aşa cum şi-ar fi dorit. Râmnicenii au încercat să construiască şi ei câteva acţiuni importante în careul drăgăşenenilor, dar fără noroc. Au fost sesizabile doar greşelile, imprecizia, lipsa de orientare şi determinare. În plus, putem aminti şi de faptul că ambele echipe şi-au văzut de joc şi nu au protestat la deciziile brigăzii de arbitri. Însă nu acelaşi lucru a făcut şi maiorul Marian Matei care le-a reproşat mai tot timpul arbitrilor deciziile luate împotriva echipei sale. La fel s-a întâmplat şi în minutul 30 când Octavian Buniţă a scăpat pe flancul stâng şi a marcat, însă golul nu a fost validat pe motiv de off-side. La puţin timp a fost 1-0. Pîntea a centrat pentru Bunescu ce i-a pasat în faţa porţii lui Floricu, iar acesta, pe lângă portar (spectator la întreaga fază), a trimis balonul în plasă. După marcarea golului, Sportul a început să pună mai multă presiune pe adversari. S-a şutat şi la o poartă şi la cealaltă, dar s-a intrat la pauză cu acelaşi scor.

Jocul gazdelor s-a schimbat în repriza a doua, o repriză dominată şi de protestele drăgăşeneanului Matei care a ameninţat chiar că va face memoriu la AJF împotriva brigăzii ce a oficiat acest meci. Încă din minutul 50 râmnicenii le-au dat un prim avertisment jandarmilor. Bunescu a primit balonul în careu, dar n-a reuşit decât să ţintească transversala. Apoi Floricu a ratat preluarea din faţa portarului advers, în timp ce acelaşi Bunescu s-a complicat prea mult în careul oaspeţilor şi a pierdut şansa de a majora diferenţa. Imediat, în minutul 61 a fost 1-1. Drăgan, profitând de greşeala celui ce-l marca, a preluat balonul, a avansat şi a şutat în bara laterală de unde balonul a ricoşat în plasă. La câteva minute, Vrăjeală a primit balonul la limita ofsaidului (fază din nou contestată de oaspeţi), a centrat, mingea a ajuns în cele din urmă la Uţă ce a dus scorul la 2-1. Şi la acest scor, gazdele s-au temut că ar putea avea probleme pe final de meci. Dar Bunescu a încheiat conturile în minutul 78 când a marcat pentru 3-1. Matei le-a solicitat arbitrilor să nu valideze golul pe motiv că atacantul Sportului ar fi preluat cu mâna înainte de a înscrie, însă n-a fost luat în seamă de arbitri. Apoi, Buniţă a căzut în colţul careului gazdelor acuzând un cot în figură, dar jocul a continuat. Până la ultimul fluier scorul a rămas neschimbat.

Au arbitrat: Marian Joiţa – la centru, ajutat la cele două linii de Bogdan Diculoiu şi Silviu Mihăilă. Observator: Marian Leţa.

Au evoluat formaţiile:

Sportul Rm. Vâlcea: Sitaru – Comănescu, Ştefan, Dincă, Stoian, Oprea, Manu, Pântea, Uţă, Floricu, Bunescu. Au mai jucat: Andrei Ion, Mateescu şi Marta.

Alma Lex Drăgăşani: Chirlacofschi – Drăgan, Ciortan, Nechifor, Buşu, Jalbă, Ciopor, T. Buniţă, O. Buniţă, A. Popescu, F. Popescu. A mai jucat Iftimie.

Vrăjeală dezvăluie secretul succesului la Sportul:

 

„Jucăm de plăcere!”

 

Cu puţin timp înainte ca acest campionat să înceapă, Andrei Ion, alias Gaşpar, Leo Ştefan, Vrăjeală, Manu, Uţă şi alţi câţiva au pus bazele unei noi echipe, Sportul Rm. Vâlcea, o grupare ce, după cum spun ei, nu a avut ca obiectiv decât participarea în acest eşalon competiţional. Au pus mână de la mână, au cumpărat loc în Liga a IV-a şi-au jucat fotbal, ceea ce-şi doreau. Numai că rezultatele i-au surprins chiar şi pe ei. Fie că a câştigat pe teren sau la masa verde, Sportul a reuşit să se menţină neînvinsă în cele 12 etape desfăşurate până acum, astfel că acum ţintesc mai sus: „Noi ne-am dorit doar să jucăm şi atât. Majoritatea celor care suntem acum în echipă am făcut junioratul împreună, avem câţiva ani buni de pregătire şi chiar experienţă. Nu ne-am propus să promovăm, nici nu visam că vom fi aici, pe primul loc. Dar dacă n-au fost alţii mai buni… Acum, că am ajuns aici, vă daţi seama că ne dorim să jucăm şi în Liga a III-a. O parte dintre noi am jucat şi mai sus, dar ne-am dori să revenim măcar în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Va fi greu în primul rând pentru că nu avem un teren propriu care să şi corespundă standardelor impuse pentru Liga a III-a. Baza sportivă va fi principalul impediment. Apoi, noi acum dăm fiecare din buzunar câţi bani putem pentru a ne plăti baremurile şi toate cele necesare. Dar mai sus va trebui să avem şi un sponsor serios pentru că altele sunt cheltuielile. Sunt lucruri esenţiale fără de care nu ne putem gândi la Divizia C. Oricum, până la Divizia C drumul e lung. Se poate întâmpla orice, însă ne temem în primul rând de noi pentru că adversarii nu au dovedit până acum nimic. Important e să nu ne certăm, să nu fim proprii noştri duşmani. Am fost la un pas să destrămăm tot ce am făcut până acum după meciul de la Brezoi” s-a destăinuit Alin Bunescu, unul dintre jucătorii reprezentativi ai acestei grupări care, ca şi ceilalţi, crede că, dacă ar ajunge în Liga a III-a, nu ar fi victime precum Brezoiul anul trecut. „Cu două, trei antrenamente săptămânal, am face faţă la Divizia C. Acum, practic noi ne întâlnim doar la meci, sâmbăta, pentru că nu putem spune că facem antrenament dacă mergem o dată pe săptămână şi jucăm fotbal pe teren sintetic”, este părerea jucătorilor echipei de pe primul loc în judeţ.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button