Acasă Liga I „Câinii”, la vânatoare de recorduri

„Câinii”, la vânatoare de recorduri

127
0

„Câinii”, la vânătoare de recorduri

Mircea Rednic a obţinut o nouă victorie şi continuă seria bună a câştigurilor. În etapa a 13-a, dinamoviştii au realizat scorul campionatului, iar gândul lor se duce acum la meciul cu turcii de la Besiktaş. Deşi antrenorul ieşenilor, Ionuţ Popa, a afirmat înaintea meciului că doreşte să scoată măcar un egal şi de ce nu, dacă se poate, să fie primul care îi învinge pe „câini”, pe teren s-a văzut o singură echipă. Moldovenii au ieşit motivaţi de la vestiare, montaţi şi de către antrenorul lor, însa nici nu s-au dezmeticit şi deja în minutul 6 tabela arăta 1-0 pentru dinamovişti, Cătălin Munteanu înscriind din centrarea lui Blay. După numai câteva minute fază superbă făcută de dinamovişti –  combinaţie în careu Dănciulescu – Niculescu şi o finalizare peste poartă a lui Cătălin Munteanu. Dănciulescu şi Niculescu au scăpat singuri cu doar un fundaş moldovean, iar primul a jucat rolul servantului şi Niculescu a fost la finalizare, însă şutul acestuia din întoarcere este prins de Marc. În doar două minute moldovenii încasează alte 2 goluri, Mărgăritescu lăsat singur cu Marc duce scorul la 2-0, iar Claudiu Niculescu încearcă un lob peste portar, mingea ajunge la Dennis Şerban care înscrie al treilea gol.
Repriza secundă a început cum nu se poate mai rău pentru plăieşii lui Ionuţ Popa cu golul lui Ionel Dănciulescu, care a înscris cu un şut din interiorul careului. În minutul 75, Dănciulescu şi Ganea au scăpat din nou singuri cu Marc, primul a pasat pentru veteranul dinamovist care şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, şi dinamovistii au mai bifat… încă o victimă.

După meci, directorul executiv al „câinilor”, Cristi Borcea, s-a dus la vestiare pentru a-i felicita pe dinamovişti după victoria categorică, 5-0 cu Poli Iasi: „I-am felicitat şi le-am spus ca cel mai important este meciul care urmează, cel cu Besiktaş. Suntem condamnaţi să-l câştigăm şi să pornim cu dreptul în grupele UEFA. În aceasta seara mi-am reamintit refrenul «Cine vine-n Groapa, fără 5 nu pleaca!» Dinamo este prea bună pentru acest campionat!".

Ionel Dănciulescu a înscris la meciul cu Poli Iaşi golul cu numărul 143 din carieră, depăşindu-l în clasamentul golgeterilor all-time pe Mircea Dridea. Atacantul dinamovist a reuşit golul de 4-0, în minutul 68, după pasa lui Ze Kalanga. De asemenea, la meciul de sâmbătă, Denis Şerban a înscris în minutul 39, golul cu numărul 1100 primit de moldoveni în prima Ligă.
Dinamoviştii doboară recorduri şi atrag elogii
Rămînînd singura echipă din Europa cu victorii pe linie în campionatul intern, Dinamo doboară recorduri după recorduri şi atrage elogii. Jucătorii lui Mircea Rednic uimesc în România. „Parcă n-ar fi din acest campionat", i-a complimentat şeful LPF, Dumitru Dragomir, după meciul cu Iaşiul. Marşul triumfal al „cânilor” este de necrezut. După un sezon de primăvară nefast, în care au pierdut lupta pentru titlu, calificându-se cu emoţii în Cupa UEFA, formaţia din Ştefan cel Mare a renăscut. Deşi contestat la venirea sa în Groapă, Mircea Rednic a reuşit să formeze o echipă invincibilă până în acest moment. „Suntem o familie unită. Când e de muncă, muncim, când e să sărbătorim un succes, o facem cu toţii, în familie", a conchis atacantul Ionel Dănciulescu. „Formăm o echipă frumoasă. Am un lot echilibrat, fără fiţe, înfometat de succese. Băieţii nu se mulţumesc cu puţin şi ne iese aproape tot", a „desconspirat” reţeta succesului şi antrenorul Mircea Rednic.
Pentru Dinamo, sâmbătă a fost a 13-a victorie consecutivă în Liga I. Dinamoviştii mai au nevoie de doar una, duminică, la Cluj, pentru a egala vechiul record, care datează încă din 1988, aparţinând  tot roş-albilor conduşi atunci de Mircea Lucescu. În acea echipă erau pe gazon aproape meci de meci, Rednic, Andone, Mateuţ, Cămătaru, Lupu, Lupescu, Răducioiu, Vaişcovici, Sabău, Mihăiescu, Stelea şi Varga.

Radu Voicescu