Acasă Politica Consilierii PNL si PD, care soareci, care pisici?

Consilierii PNL si PD, care soareci, care pisici?

63
0

Consilierii PNL şi PD, care şoareci, care pisici?

 

Consilierii PNL şi PD din municipiu par să fi ajuns la momentul de „the beginning of a strong and beautiful friendship”. Acum se tachinează, acum îşi dau la picioare sau se iau de mână în drum spre Terasa ARIEL sau „OK” să bea o citronadă ori ceva de zăpăcit minţile. Sincer, nu mai ştim ce să mai credem. Ori aliaţii au descoperit noi sensuri pentru sintagma „masochism politic” şi noi am aflat abia acum. Ori ăştia chiar au luat-o razna de tot. Cert este că la ultima şedinţă, deşi credeam că şi-au rezolvat problemele, cele două tabere s-au taxat reciproc din nou. Chiar şi pe temele la care excludem ori ce fel de posibile interese sau ciubucuri politicianiste, liberalii au votat altfel decât partenerii lor.

 

Aleşii Alianţei s-au taxat unii pe alţii

 

Din orgoliu, dacă nu din prostie, reprezentanţii PNL, culmea, s-au împotrivit inclusiv prelungirii contractului pentru spaţiu solicitată de Forumul Cultural al Râmnicului, o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit şi care are o activitate conform denumirii. Poziţia absurdă a liberalilor a surprins şi Opoziţia, până şi pesedişti, conştienţi de importanţa sprijinului ce trebuie acordat culturii, votând favorabil. Nici în privinţa schimbării destinaţiei construcţiei „Cămin de Bătrâni” din Ostroveni, opiniile PNL şi PD nu au concis. De această dată, spre dezamăgirea viceprimarului Monceanu, democraţii au fost cei care s-au opus vinderii unui tronson şi amenajării în celelalte trei a aproximativ o optzeci de locuinţe pentru tineri. Nesincronizările ADA au fost pe gustul aleşilor PSD, care au profitat de situaţie pentru a evidenţia gafele majorităţii din CL. „Aliaţii” au fost responsabilizaţi în cele din urmă tot de viceprimarul Monceanu, care şi-a avertizat colegii că de acum înainte în procesele verbale ale şedinţelor va fi menţionat modul cum va vota fiecare consilier în parte. Cu acest anunţ, Monceanu a cam pus punct distracţiei.

Harţă între Matei şi Nicolae, ca de la „baron” la „miner”

Aşa s-a făcut ca preşedintele de şedinţă, baronul de PSD – Gigi Matei, să renunţe la harţa de trei lei cu liberalul Ion Nicolae, alias „minerul”. Au existat şi proiecte de hotărâri la care PNL, PD, dar şi PSD-PRM au făcut „front comun”, cum a fost cazul solicitării lansată CL de societatea Hidroconstrucţia. Firma condusă de directorul Mirea a cerut suplimentarea sumei prevăzută pentru amenajarea bazinului de apă de la Goranu, însă, fără sorţi de izbândă. Paie pe foc a pus, desigur, şi şeful Acvarim (antreprenorul general al lucrării), care a avertizat că în condiţiile în care se aprobă şi aceste cheltuieli suplimentare, vom avea în Râmnic „cel mai scump rezervor de 5.000 metri cubi din România”. Acesta a mai anunţat că Hidroconstrucţia i-a comunicat cu doar câteva zile în urmă că a sistat contractul, iar termenul de predare a lucrării era 30 septembrie. În plus, a mai apreciat şeful de la Acvarim, contractul cu Hidroconstrucţia nu are nici un temei legal. Concluzia discuţiilor a prezentat-o social-democratul Valer Tudor, care i-a atenţionat pe consilieri că lucrarea în cauză este luată la purecat în acest moment de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. „Să se stabilească dacă s-a furat sau nu şi abia apoi să vedem ce facem!”, a sugerat Tudor. În seamă s-a băgat, desigur, Gigi Matei, cu o întrebare retorică care atât de bine a picat în contextul discuţiilor încât nici n-am reţinut-o. Consilierii s-au opus şi aprobării cheltuielilor pentru utilităţi la Şcoala nr. 9, suspectând mai multe nereguli în desfăşurarea licitaţiei. Şi în acest caz, constructorul a cerut mai mult decât li s-a părut normal aleşilor. Spre finalul şedinţei, Dumnezeu le-a luminat mintea lui Gigi Matei şi viceprimarului Monceanu, care au repropus spre vot proiectele privind prelungirea contractului pentru spaţiu solicitată de Forumul Cultural al Râmnicului şi schimbarea destinaţiei construcţiei „Cămin de Bătrâni – Ostroveni”. Ambele au trecut şi nimeni nu s-a luat la bătaie.