Acasă Diverse AJF, victima colaterala a „razboiului” de la Pesceana

AJF, victima colaterala a „razboiului” de la Pesceana

144
0

AJF, victimă colaterală a „războiului” de la Pesceana

* cu toate că s-a propus rezolvarea cazului pe cale amiabilă, Eugeniu Popa a dat AJF-ul în judecată

De la reapariţia în fotbalul judeţean a echipei Luceafărul Pesceana, în urmă cu aproape 10 ani, gruparea din centrul judeţului a avut o prezenţă discretă şi caracterizată prin disciplină şi fair-play. Lucrurile s-au schimbat treptat odată cu prezenţa echipei pe locurile fruntaşe, cu promovarea în Divizia D şi, desigur, cu implicarea autorităţilor locale în susţinerea acesteia. Luceafărul a devenit ţinta politicienilor locali care au dorit să o folosească drept capital electoral, ştiută fiind dragostea pentru fotbal a locuitorilor din Pesceana.

Cine a condus comuna a avut şi echipa

În perioada în care conducerea comunei Pesceana era în mâinile PSD-ului, şi echipa de fotbal, finanţată parţial de la buget, a fost condusă de către reprezentanţii Partidului Social Democrat. Viceprimarul Eugeniu Popa avea şi funcţia de preşedinte de club. Toate bune şi frumoase până când, în plan politico-administrativ s-a schimbat conducerea locală. La primărie s-au instalat liberalii, preferaţi ai locuitorilor din Pesceana. Normal era ca, în această situaţie, şi echipa de fotbal, finanţată cum spuneam de la buget în mare parte, să fie condusă de către cei care aveau în mână frâiele localităţii. Întruniţi într-o şedinţă a consilierilor locali s-a decis ca noua conducere a echipei să revină lui Mădălin Dobre, fiul primarului liberal din Pesceana. Documentul respectiv a fost depus la AJF şi fosta conducere pesedistă a tăcut. Probabil că tăcerea a fost determinată de parcursul excelent în campionat şi promovarea echipei Luceafărul Pesceana în Divizia D.

De ce a tăcut Eugeniu Popa un an de zile?

În anul în care Luceafărul a promovat în „D” nimeni nu a contestat nimic. Eugeniu Popa şi alţi pesedişti din localitate n-au îndrăznit să se ridice împotriva unei conduceri care avea rezultate excelente cu echipa de fotbal. În schimb, după un an de zile, când Luceafărul era în „D” şi avea rezultate bune, stând departe de zona retrogradării, s-a găsit motivul de scandal: în echipă au apărut şi alţi jucători din afara localităţii Pesceana, la fel ca şi antrenorul Lucian Catargiu, care nu era din comună. „Să plece Dobre, antrenoprul Catargiu, ziaristul Nicula şi fotbaliştii de la Oltchim!” – a cerut Eugeniu Popa, deşi cei contestaţi de acesta aveau rezultate bune în elita fotbalului judeţean. Întrebarea firească: de ce a tăcut Eugeniu Popa un an de zile şi n-a reclamat nimic?

Cedarea locului din „D” a reaprins scandalul

În faţa valului de reproşuri legate de prezenţa „stranierilor” la Pesceana, conducerea echipei a decis să-i facă pe plac lui Eugeniu Popa. „Decât să stăm mereu cu scandal, cu reproşuri că am adus jucători din altă parte şi nu joacă localnicii, să ne critice Eugeniu Popa şi să ne creeze atmosferă ostilă pe marginea terenului, mai bine ne retragem din «D» şi reluăm lupta la Onoare cu jucători din localitate” – ne-a spus la un moment dat Mădălin Dobre, preşedintele de numele căruia va rămâne legată, chiar dacă nu-i place lui Eugeniu Popa, performanţa promovării în Divizia D. Aşa se face că Luceafărul a dat liber să plece oricărui jucător care nu a mai dorit să activeze în Divizia Onoare, a cedat gratis (???) locul din „D” şi a înscris o echipă tânără, de perspectivă, în Liga a V-a.

Popa vrea acum echipa şi locul din Divizia D

Cum spuneam, cedarea locului din „D” l-a nemulţumit pe Eugeniu Popa. În locul echipei Luceafărul Pesceana activată acum CSM II Rm. Vâlcea, echipă ce-l are ca delegat pe… Mădălin Dobre! „Să ne spună pe câţi bani a dat locul echipei Luceafărul în Divizia D, ce avantaje personale are de pe urma tranzacţiei, dacă CSM-ul l-a angajat la ei şi i-a dat o maşină lui Dobre!” – a cerut Eugeniu Popa. În paralel a scos de la naftalină actele de constituire a echipei Luceafărul, a reclamat că procesul-verbal existent la AJF nu este legal şi fostul preşedinte Gheorghe Constantin a făcut o neregulă acceptându-l, a cerut imediat să i se restituie echipa şi locul din Divizia D!

AJF-ul vrea mediere, Popa vrea la tribunal

 

Solicitarea lui Eugeniu Popa a fost analizată de către Biroul Executiv al AJF Vâlcea care a dispus o rezolvare pe cale amiabilă a cazului de la Pesceana, împuternicindu-i pe vicepreşedintele Constantin Pintilie şi secretarul Daniel Demetrescu să medieze conflictul între părţi. Neîncrezător în AJF Vâlcea, contestatarul Eugeniu Popa a aelat la justiţie. Deocamdată ştim că AJF Vâlcea a fost dată în judecată. Nu ştim dacă şi Primăria Pesceana sau cei care au condus echipa de fotbal au partea de acelaşi tratament, însă e cert faptul că la Drăgăşani va avea loc un interesant proces.

Florin MĂNOIU