Acasă Diverse Arbitrajul vâlcean este recunoscut la nivel national

Arbitrajul vâlcean este recunoscut la nivel national

120
0

Dacă pe plan intern este din ce în ce mai hulit,

Arbitrajul vâlcean este recunoscut la nivel naţional

* Filip şi Truţă au promovat în lotul C

În mijlocul scandalurilor şi tot mai deselor contre la adresa arbitrajului din judeţului nostru, doi arbitri au promovat în lotul divizionar C. Comisia Judeţeană a Arbitrilor Vâlcea a aprobat dosarul pentru 7 dintre cavalerii fluierului din judeţul nostru care au dorit să meargă la Bucureşti pentru a susţine examenele de promovare în Liga a III-a. CCA-ul a scos la concurs 30 de locuri pentru arbitrii asistenţi care-şi doresc şi îndeplinesc condiţiile pentru a oficia meciuri din Liga a III-a. Au fost 10 locuri şi pentru centrali, însă la această categorie nu s-a încadrat nici un vâlcean. Voicescu, Croitoru sau Verigeanu, chiar dacă au categoria I, nu au împlinit 21 de ani şi de aceea nu au putut fi admişi la concurs.

Astfel, sâmbătă, 2 septembrie, Marius Dincă, Marian Filip, Silviu Donţu, Marius Vâncea, Silviu Mihăilă, Marian Truţă şi Alin Bolca au susţinut examenul teoretic şi apoi s-au prezentat la stadionul Dinamo pentru probele fizice. La examenul scris a fost mai greu pentru că la alergat toţi s-au descurcat. De altfel, acolo s-a făcut departajarea. Lucrările au fost corectate destul de repede în comparaţie cu anii trecuţi când poate treceau câteva luni până ca arbitrii să afle dacă au fost sau nu acceptaţi în lotul divizionar C. Spre sfârşitul săptămânii trecute deja au fost afişate rezultatele. Favorabile doar pentru doi dintre arbitrii din judeţul nostru. Marian Filip, care-a mai încercat şi anul trecut „marea cu degetul”, însă nu a fost suficient de pregătit, a luat examenul cu 7,83 în timp ce arbitrul vâlcean revenit de la Braşov, Marian Truţă, a fost notat cu 8,17. Toată lumea i-a felicitat, inclusiv preşedintele CJA Vâlcea, Grigore Tomoiagă care-a menţionat că: „cei care şi-au dat interesul, au obţinut rezultatele scontate. Noi, cei care facem parte din conducerea Comisiei de Arbitri de la Vâlcea am încercat să-i ajutăm. I-am chemat la pregătire, însă am fost dezamăgiţi să constatăm că doar doi dintre cei care au mers la Bucureşti la examene au fost interesaţi să participe la aceste şedinţe. Ceilalţi s-au pregătit în particular şi s-a văzut rezultatul. Noi ne-am bazat la şedinţele teoretice numai pe ceea ce se cere. Truţă şi Filip, că despre ei e vorba, au învăţat ce a trebuit şi au promovat examenul. Suntem mulţumiţi că din cei 7 arbitri cărora le-am aprobat dosarul să meargă la Bucureşti, au ajuns doi la Divizia C. Este un procent bun. Era timpul să mai intre cineva şi de la noi. Acum suntem 13 în lotul divizionar C, dintre care 3 centrali”.

La doar o zi diferenţă de concursul pentru lotul „C” au avut loc examenele şi pentru Liga a II-a, însă locurile au fost limitate: 6 pentru centrali şi alte câteva pentru asistenţi. Aici departajarea se va face mai greu, iar şansele ca unul dintre cei 5 arbitri (Cătălin Buşi, Bogdan Diculoiu, Claudiu Cârstea, Lucian Floarea şi Ionuţ Zaharioiu) trimişi de la Vâlcea să acceadă în lotul naţional sunt mai mici.

Simona SIMA