Opinii

Juniorii, idolii si Traian Popa nu trebuie uitati

Opinia unui cititor

Juniorii, idolii şi Traian Popa nu trebuie uitaţi

La Rm. Vâlcea se întâmplă un lucru tare ciudat şi în acelaşi timp periculos. Unii dintre antrenorii de copii şi juniori, părinţi şi chiar preşedinţi de cluburi sesizând faptul că la nivelul judeţului nostru valoarea juniorilor nu este apreciată aşa cum se cuvine, îşi orientează talentele către alte meleaguri. Exemple avem destule, iar dacă acest exod de juniori talentaţi nu încetează, vom avea parte de surprize mari. Cel mai bun este portarul de mare talent Bucuroiu, care în loc să fie ţinut la Rm. Vâlcea, joacă la alt club, cu rezultate deosebite, ajungând chiar la naţionala României la grupa sa de vârstă. Băiatul antrenorului Gicu Deaconescu, fiul fostului antrenor Lungan, fraţii Costea, ceva juniori de la Sporting. Rm. Vâlcea şi-au luat zborul spre alte grupări şi nimeni nu face nimic, chiar nu avem un om care să monitorizeze eventualele talente şi să le oferim aceleaşi condiţii ca la alte cluburi? Nu de alta, dar este păcat de munca antrenorilor care i- au format şi de acest oraş care are parte de cele mai mulze ori de mercenari care în loc să aducă rezultate consumă aerul degeaba nu mai vorbesc de partea financiară.
Treziţi-vă oameni de fotbal, până nu este prea târziu!
P.S.: La meciul de fotbal CSM Rm. Vâlcea – Primăvara Craiova, izolat, un fost mare fotbalist al clubului Chimia Rm. Vâlcea urmărea cu atenţie, ceea ce se întâmplă pe ternul de fotbal. L-am întrebat de ce stă în locul acela, când de fapt trebuia să fie în zona tribunei oficiale (la VIP-uri, cum ne place nouă să spunem). Cu modestie, acelaşi caracter ca atunci când juca fotbal, a dat un răspuns simplu, de om adevărat: „Mi-e şi ruşine să stau eu acolo. Nu sunt genul de om să fiu privit ca o personalitate!” Stai şi te întrebi: de ce acest jucător a slujit cu mare respect clubul Chimia? De ce a fost cel mai bun? De ce actualii jucători nu au aceeaşi plăcere şi mentalitate de a apăra culorile clubului? Răspunsul este simplu: sunt imuni la ceea ce înseamnă bunul-simţ! Era dezamăgit de comportamentul unora care drept răsplată şi din invidie nu i-au lăsat fiul să ajungă unde trebuia în arbitraj, era supărat, atenţie!, că la vârsta sa nu mai poate să joace fotbal datorită unor probleme de sănătate… şi când te gândeşti că unii se nasc obosiţi şi mor talente la 20-21 de ani! Se numeşte Iancu Carabageac, iar cei care l-am prins jucând, copii fiind, reprezenta un idol! Dacă la Piteşti exista un Dobrin, la Craiova un Balaci, noi ne-am mândrut ani la rând cu acest jucător. I-am amintit de meciul câştigat aproape de unul singur cu Steaua, când a venit din Mexic, şi nici atunci nu a făcut şi nu face un act de bravură cum fac alţii când îşi povestesc meciurile jucate pe la Divizia B sau C! Multă lume ar fi încântată ca la una din emisiunile de sport ale domnului Gerea să fie invitaţi foştii fotbalişti ai clubului Chimia ca: Savu, Carabageac, Vergu, Teleşpan, Lepădatu, Catargiu, Gângu de la care avem ce învăţa. Dacă s-ar face rost şi de ceva imagini de la un eventual meci, ar fi o emisiune extraordinară!

Cred că foştii jucători ai clubului Chimia merită acest lucru.

Constat cu mare regret că inventăm tot felul de memoriale, dar uităm cu desăvârşire de Memorialul „Traian Popa”. Copiii noştri trebuie să ştie că în judeţul Vâlcea a existat un om care a iubit tare mult copiii şi petrecea cel mai mare timp pe terenul de fotbal. Unii mai răutăcioşi puneau această situaţie pe seama faptului că familia dânsului era ca şi inexistentă dar de fapt aceasta considera cadrul familiar terenul de fotbal şi copiii care formau adevărata familie a sa.
În final să vă spun că am urmărit cu mare atenţie bucuria copiilor care joacă pe terenul sintetic din incinta bazei sportive CSM. Felicitări celor care au fost preocupaţi de soarta juniorilor şi bineînţeles un exemplu şi la alte cluburi. Şi copiii de la Oltchim aşteaptă un astfel de teren. Respect clubul Oltchim şi de aceea şi frumoasa bază sportivă de acolo merită  acest lucru. Dacă nu suntem răutăcioşi, toate meciurile de la grupele de copii şi juniori să se dispute pe terenul II al bazei sportive din Zăvoi. Numai aşa putem descoperi eventualele talente şi formate grupe de elită.
Cu respect – Dănuţ Omeag

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button