Liga II

Daca e marti, bate CSM-ul!

CSM Rm. Vâlcea – Primăvara Craiova 2-0

 

Dacă e marţi, bate CSM-ul!

 

Dacă în meciurile din campionat au cam lăsat de dorit, iată că „municipalii” excelează în alte partide. 2-0 cu FC Oltchim în Cupa României şi acum acelaşi scor cu o echipă de rezerve a Universităţii Craiova. Două meciuri jucate marţea după amiaza, la finele cărora CSM-ul a părăsit terenul învingătoare. „Şi mai ales fără să primim gol”, a ţinut să remarce antrenorul principal al echipei, Costel Pană, la finele meciului cu Primăvara din Bănie. A fost 1-0 din minutul 10, după un gol marcat de Murineanu din penalti. Apoi, cu un sfert de oră înainte de sfârşitul partidei, CSM-ul şi-a majorat diferenţa, graţie reuşitei lui Melcea. Pentru prima oară de când a venit la Vâlcea, Costel Pană a jucat după formula 3-5-2, un sistem consacrat în „era Furnică”, dar înlocuit de acel rigid 4-4-2. Este de văzut dacă tehnicienii din Zăvoi vor rămâne consecvenţi şi vor păstra sistemul 3-5-2 şi-n disputa cu FC Bihor.

Au evoluat pentru CSM: Pampea (Rusandu) – Dumitru, Cumpănaşu (Situwe), Bier, Georgescu, Kalvin (Lepădatu), Dandea (Niţă), Budean (Moţ), Murineanu (Melcea), Stanca (Nica).

Echipa încă nu s-a omogenizat

După eşecul ruşinos de la Vânju Mare antrenorii Costel Pană şi Mitică Teleşpan au fost încă o dată de acord că omogenizarea echipei nu s-a produs. Poate tocmai de aceea, au şi cerut conducerii clubului organizarea unei partide amicale între rundele din Liga Secundă. „Am disputat acest amical din dorinţa de a «suda» relaţiile de joc între fotbalişti. Scopul este clar: omogenizarea echipei”, recunoaşte Pană. Să fie aşadar doar o chestiune de timp până ce mecanismul pus la punct de Pană şi Teleşpan va începe să funcţioneze? Probabil că există şi-un „sâmbure de adevăr” la mijloc, pentru că, este evident, lotul nu este în nici un caz mai slab decât cel de anul trecut, ci dimpotrivă.

 

A revenit Melcea

 

Amicalul cu rezervele Universităţii Craiova a consemnat revenirea pe teren, după o absenţă de cinci săptămâni, a mijlocaşului cu recunoscute valenţe ofensive, Iosif Melcea. Acest Florentin Petre al Vâlcii, la fel de neobosit pe teren precum fostul dinamovist, şi-a confirmat eficacitatea din sezoanele trecute, pe când juca la Tineretul sau FC Oltchim, şi-a punctat pentru 2-0. „E îmbucurătoare revenirea lui Melcea”, declară Costel Pană, care speră că mijlocaşul de buzunar al CSM-ului îşi va trece numele pe lista marcatorilor şi-n partida cu FC Bihor, de sâmbătă.

 

Amical sub ochii VIP-urilor

De parcă ar fi venit chiar prima echipă a Craiovei la Vâlcea, în tribuna oficială a stadionului din Zăvoi şi-au făcut apariţia nume importante ale fotbalului românesc. Alături de primarul interimar Constantin Monceanu şi oficialii CSM-ului au stat şeful CCA, Gheorghe Constantin, directorul tehnic din Bănie, Costică Ştefănescu şi antrenorul Ovidiu Stângă.

 

Jaber e scump

 

S-a spus înaintea partidei cu Primăvara Craiova că ar fi vorba de-un aranjament între CSM şi Universitatea pentru cedarea la Vâlcea a atacantului irakian Salih Jaber. Nici urmă de aşa ceva. Irakianul n-a venit, fiind suspendat pe-o perioadă de şase luni de conducerea clubului din Bănie, iar oficialii vâlceni au infirmat ipoteza transferului lui Jaber în Zăvoi. Dacă au fost ceva negocieri între cele două părţi, acestea au intrat repede în impas. Adrian Mititelu ar fi dorit un transfer definitiv al lui Jaber la Vâlcea, pe când CSM-ul vroia doar un împrumut deoarece nu ar putea suporta salariul exorbitant al irakianului de la Craiova.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button