Liga IV

Victorie în inferioritate numerica

Unirea Tomşani – Genesis Lotru Brezoi 2-4 (1-2)

Victorie în inferioritate numerică

* fosta divizionară C a evoluat tot meciul cu doi jucători mai puţin

Meciul de la Tomşani a debutat cu câteva minute întârziere pentru că, la întocmirea raportului de arbitraj, s-a constatat absenţa cărţilor de identitate ale juniorilor de la echipa oaspete. Obligativitatea prezentării actelor de identitate a fost impusă de Adunarea Generală a AJF Vâlcea desfăşurată recent, iar iniţiativa aparţine ex-preşedintelui. De la această Adunare a lipsit reprezentantul echipei brezoiene şi nimeni de la AJF nu a informat conducerea acestui club afiliat cu privire la deciziile luate. Prin urmare Dan Vârtopeanu, preşedintele-antrenor de la Brezoi s-a trezit că, din vina fostei conduceri a AJF, el este nevoit să evolueze în inferioritate numerică.

Surprinzător, prima ocazie a partidei aparţine lui Idu, care a dejucat un pas la ofsaid făcut greşit de către Hera, însă portarul Gh. Dumitrescu a respins. Apoi ocaziile s-au mutat la poarta tânărului Ivănescu, cei din Tomşani ratând cel puţin cinci-şase ocazii până în momentul în care au deschis scorul. Istocescu, Radu, Tomescu şi Smedescu u irosit cu nonşalanţă oportunităţile ivite, dar dintre toţi Tomescu avea să deschidă, totuşi, scorul. În minutul 26 fundaşul Tănase (Lotru) n-a reuşit să degajeze, Tomescu a interceptat mingea, a sprintat singur spre poartă şi, cu toată opoziţia lui Ivănescu, a deschis scorul: 1-0. Bucuria gazdelor a fost scurtă, de doar trei minute, pentru că experimentatul Costache de la oaspeţi a şutat înşelător de la vreo 25-30 de metri de poarta gazdelor, l-a surprins pe portarul tomşănean şi a restabilit egalitatea: 1-1. Unirea arată că are forţa să revină, superioritatea numerică de pe teren determinând o dominare clară a gazdelor care au mai irosit alte trei-patru ocazii clare de tot de a marca, dar s-a ratat incredibil. Aşa că, în loc de 4-1, la pauză avea să fie… 1-2! Aşa cum se întâmplă în fotbal, ocaziile se răzbună. A fost suficientă o pasă greşită a gazdelor spre libero, acesta s-a încurcat în minge, Anghel a recuperat, a făcut o cursă de unul singur de la centrul terenului până la marginea careului echipei gazdă, l-a driblat pe portar şi a marcat, aducându-şi echipa într-un nesperat avantaj.

Repriza a doua a debutat cu acelaşi asalt la poarta lui Ivănescu, acesta făcându-şi pe deplin datoria. Brezoianului i se poate imputa doar imprudenţa din faza în care a faultat în suprafaţa de poartă, moment în care, just, centralul Laurenţiu Mosor a acordat penalty. Celălalt portar, Dumitrescu de la gazde, a executat şi a restabilit egalitatea: 2-2. Din acest moment s-a înteţit presiunea la poarta lui Ivănescu, însă acesta a fost ireproşabil în intervenţii. Vreme de vreo 20 de minute gazdele au irosit 7-8 ocazii, oaspeţii au scăpat şi ei de două ori pe contra-atac, însă golul următor avea să se marcheze tot din penalty. O intervenţie imprudentă făcută de un fundaş al gazdelor undeva spre marginea careului mare a determinat acordarea loviturii de la 11 metri transformate de Anghel. Era minutul 70 şi corul devenise 2-3. Ultima reuşită a partidei a partidei s-a consemnat în minutul 82. Mai întâi Brânză a reuşit să respingă mingea în corner la o fază periculoasă, dar centrarea venită din lovitura de la colţul terenului a fost reluată perfect de Idu pentru scorul final: 2-4.

În concluzie, rezultat nedrept după numărul ocaziilor de poartă, dar victorie meritată a oaspeţilor, care au ştiut să profite de lipsa de experienţă şi de ghinionul gazdelor. Unirea Tomşani, chiar dacă a debutat cu un eşec, nu pare a fi o echipă condamnată să stea în subsolul clasamentului. Brezoienii au demonstrat că, dacă nu aveau penalizarea cu care au venit din Divizia C, se puteau înscrie lejer în lupta pentru primul loc. Vor avea însă, de aşteptat încă un an!

Au evoluat formaţiile:

Unirea Tomşani: Gh. Dumitrescu – Bălteanu (Mone), Hera, Ducu, Istocescu (Lungu), E. Dumitrescu, Radu, Gheorghiu (Sandu), Tomescu, Smedescu, Brânză. Antrenor: Mihail Diaconescu.

Genesis Lotru Brezoi: Ivănescu – Tănase, Maniu, Costache (Cercel), Scheull, Idu, Corotchi (Martalogu), Anghel, Ghivercea. Antrenor: Dan Vârtopeanu.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button