Acasă Liga III „Gaitele” au urcat pe podium realizând scorul etapei

„Gaitele” au urcat pe podium realizând scorul etapei

162
0

FC Oltchim Rm. Vâlcea – FC Someş Gaz Beclean 4-0 (2-0)

„Gaiţele” au urcat pe podium realizând scorul etapei

În această săptămână Liga a III-a de fotbal din ţară a avut programată o etapă intermediară. Singura formaţie vâlceană prezentă în acest eşalon, FC Oltchim, a întâlnit pe teren propriu gruparea Someş Gaz Belcean, o formaţie, la prima vedere, determinată, venită să ia puncte Oltchim-ului. Totuşi, n-a reuşit să pună mari probleme vâlcenilor astfel că jucătorii lui Gaiţă au înregistrat cea de-a doua victorie consecutivă în actualul campionat.
Debutul meciului ne-a surprins. Nu cunoşteam echipa bănăţeană, astfel că până la deschiderea scorului ne-am temut pentru rezultatul acestei întâlniri. Cam până prin minutul 25 jocul a fost echilibrat, nu se poate spune că am sesizat o diferenţă prea mare între cele două combatante. Oaspeţii au dat o replică bună şi puteau chiar marca dintr-o lovitură liberă; balonul a trecut însă pe lângă colţul barei. Cele mai importante faze ale vâlcenilor au fost create de Glăvan şi Preda, de cele mai multe ori cu atacantul la finalizare care s-a dovedit destul de imprecis în prima parte a jocului, astfel că ocaziile nu au avut efectul scontat pe tabela de marcaj. Jocul începuse să „curgă” în favoarea vâlcenilor. Pe la mijlocul primei reprize vâlcenii au creat o fază de toată frumuseţea, lucrată la antrenament: lovitură liberă obţinută la aproximativ 20 de metri, simulare de execuţie a lui Glăvan care-a sprintat fără marcaj pe flancul drept, a primit pasa de la Creangă (unul dintre jucătorii remarcaţi ai meciului), a centrat perfect pentru Preda care din doi metri a trimis balonul cu capul în bară. Preda nu a mai fost însă la fel de ghinionist şi de imprecis la următoarea ocazie a vâlcenilor consemnată în minutul 34. Acelaşi scenariu: pasă perfectă a lui Glăvan pentru Preda care, cu capul, înscrie pentru 1-0. Până la pauză avea să fie 2-0. În minutul 42 Creangă a executat impecabil o lovitură liberă de la vreo 25 de metri de poarta adversă, o torpilă imparabilă pentru portar, lângă bară. 
Nici în a doua parte a jocului nu s-au schimbat multe. Oaspeţii au avut câteva încercări de a reveni pe tabela de scor, însă nereuşite. În minutul 59 Nuţu l-a găsit bine în careu pe Preda care-a majorat scorul la 3-0. Am mai avut câteva ocazii bune prin Pană, Şorega şi Preda, iar bănăţenii au ratat şansa de a înscrie măcar golul de onoare prin Bucur care-a ţintit bara. În final a fost 4-0, gol marcat în minutul 82 de acelaşi Preda care şi-a trecut în cont hat-trick-ul, primul pentru „chimişti”.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Creangă, Bărbuţ, Smedescu, Marinescu, Nuţu, Olaru, Vali Popa, Pană, Preda. Au mai jucat: Şorega, Tudorică, Nicorici şi Tănăsie.
 
 
 

Golgheterul Olchim-ului a plecat în Dubai

 

În campionatul trecut atacanţii Cosmin Popa şi Iosif Melcea au fost jucătorii Oltchim-ului care au marcat cele mai multe goluri, reuşite graţie cărora într-un final gruparea divizionară C obţinuse dreptul de a accede în liga secundă a ţării. Acum, în noul sezon competiţional antrenorul Costel Gaiţă nu se mai poate baza pe nici unul dintre ei. Iosif Melcea a ales să apere culorile CSM-ului, iar Cosmin Popa, după o primă etapă alături de FC Oltchim, a decis să renunţe pentru moment la fotbal. El a plecat pentru reîntregirea familiei în Dubai, unde soţia sa îşi are locul de muncă. În această vară el a mai avut intenţia să părăsească Oltchim-ul pentru a juca fotbal în Azerbajdian, însă oficialii grupării „chimiste” nu au fost de acord cu plecarea acestuia, mai ales că, după cum spunea preşedintele Mihai Diculoiu, „nu am primit nimic oficial, nicio ofertă de la vreun club din acea ţară”. Acum însă e altă situaţie, iar clubul Oltchim nu a avut cum să se împotrivească. Deocamdată nu se ştie cât timp Cosmin Popa, cel considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători din judeţ, va sta în Emiratele Arabe Unite.

 
Diculoiu a trecut la măsuri drastice
* 3 jucători au fost suspendaţi ca urmare a evoluţiei mai slabe
 
În a III-a etapă din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării din echipa de bază cu care ne obişnuise Costel Gaiţă au lipsit 4 jucători: Cosmin Popa, Negrescu, Roşoagă şi Stoica. Dacă despre atacantul Oltchim-ului ştim că este plecat din ţară, absenţa celorlalţi trei jucători amintiţi s-a datorat, conform spuselor băncii tehnice a echipei vâlcene, accidentărilor. Motivaţia n-a fost însă cea reală. Preşedintele Diculoiu a desluşit misterul: „Nu e vorba de nicio accidentare. Cei 3 au fost suspendaţi pe o perioadă de 4 etape ca urmare a evoluţie slabe din prima etapă. Am considerat că atunci nu şi-au arătat adevărata valoare, au jucat sub posibilităţi. Aviz amatorilor! Aceste măsuri vor fi luate în continuare, mai ales că, aţi văzut, nu s-a simţit lipsa lor pe teren. După înfrângerea din prima etapă am avut două victorii fără ei în teren. Dacă iau meciul în bătaie de joc, stau pe margine. Avem copii, ce…trebuie să pierdem timpul cu ei?”. De altfel, Diculoiu şi-a respectat promisiunea şi la finalul jocului din intermediara de miercuri, deşi echipa a câştigat la scor în faţa formaţiei bănăţene, a anunţat că şi Şorega a „obţinut” dreptul de a vedea pentru câteva etape meciurile din tribună.
 
Au avut loc schimbări şi pe banca tehnică

* Marian Deaconescu a fost numit antrenor secund

 
Noul sezon a adus schimbări la FC Oltchim şi pe banca tehnică. Astfel, dacă până acum, pe foaia de joc, nu ştim în realitate ce atribuţii avea, portarul Monea era trecut ca şi secund al antrenorului Gaiţă, în momentul actual această „funcţie” este ocupată de Marian Deaconescu, principal la grupele de copii şi juniori ale formaţiei vâlcene. Această variantă a fost aleasă de conducere pentru că, după părerea inginerului Diculoiu, „aşa era normal. Antrenorul secund trebuie să aibă un rol important, să aibă personalitate, să impună respect jucătorilor, să ştie cum să-l ajute pe antrenor, nu doar să stea pe banca de rezerve, să fie secund doar cu numele”. Astfel, Monea e doar jucător. Şi nici asta pentru că deocamdată el n-a debutat în actuala ediţie de campionat. Însă, această din urmă situaţie se datorează faptului că Monea este accidentat.
O altă schimbare s-a produs în teren unde se ştia cine-i căpitanul, Adi Glăvan, unul dintre jucătorii cu ştate vechi ai Oltchim-ului. În partida cu bănăţenii, însă, banderola de căpitan al echipei a fost purtată de Olaru. Probabil tot ca urmare a jocului din prima etapă.
 
 

Vâlcenii merg la victorie în Ardeal

 
În următoarea etapă vâlcenii se vor deplasa la poalele Feleacului unde vor întâlni echipa ardeleană Sănătatea Servicii Publice Cluj. O formaţie care a avut un start nereuşit de campionat, însă ţinând cont că joacă pe teren propriu, nu va fi un meci facil pentru „chimişti”. De altfel şi antrenorul Constantin Gaiţă a fost de aceeaşi părere: „Toate meciurile sunt grele. Acum jucăm în deplasare şi este cunoscut faptul că toate echipele gazdă vor să-şi câştige meciurile de pe teren propriu. Am avut rezultate pozitive în ultimele două etape şi trebuie să avem continuitate. Sunt în continuare nemulţumit de finalizare. Chiar dacă în ultima rundă am marcat patru goluri, am avut multe ocazii pe care nu le-am fructificat. Mergem să le luăm punctele ardelenilor”. Acest meci va fi un preambul pentru partida importantă din Cupa României, de orgoliu, dintre vâlcenii de la FC Oltchim şi CSM.

– Simona SIMA