Editorial

Lupta cu anonimatul

Lupta cu anonimatul

 Am avut tot timpul un respect aparte pentru profesorul Doru Moise. Tocmai pentru faptul că eram copil când profesorul Doru Moise dădea recital cu echipa sa de magiciene în baschetul feminin. Nu spun doar în baschetul intern, pentru că fetele de atunci, echipa aceea de jucătoare de mare valoare, a evoluat şi în cupele europene. Nu prea înţelegeam eu la vremea respectivă cum stă treaba cu regulamentul în baschet, sincer să fiu nici azi nu prea înţeleg anumite decizii, dar valoarea profesorului Doru Moise nu poate fi pusă nicicum la îndoială. Faptul că acesta a decis să plece de la CET Govora cred că are şi un alt substrat. Diplomat cum este, profesorul Moise a pus ieşirea sa din scenă pe cu totul alt motiv, unul altminteri pueril. Faptul că prezenţa la echipă nu i-ar mai permite să se ocupe şi de afaceri. O fi şi acolo un sâmbure de adevăr, dar cu siguranţă Doru Moise are alte motive mult mai credibile care l-au făcut să ia această decizie.
Profesorul Doru Moise e un fenomen. El nu are nevoie de prea multe comentarii. Profesorul Doru Moise a vorbit, şi a făcut-o cum nu se poate mai bine, pe teren. Am observat de fiecare dată la meciurile CET-ului un anumit respect al arbitrilor pentru domnia-sa. Impune respect, Doru Moise, pentru că a făcut enorm pentru baschetul românesc. Dacă a plecat şi nu mai vrea să continue la gruparea vâlceană, e decizia sa şi trebuie respectată. Unii spun că şi faptul că CET n-a transferat jucătoare de valoare în această pauză ar fi motivul pentru care Doru Moise ar fi renunţat. Ar putea fi şi acesta un motiv la fel de plauzibil. De altfel, voalat, Doru Moise declară că nu i-a mai convenit de faptul că fetele nu sunt în formă şi acest lucru ar afecta evoluţiile viitoare ale echipei. Şi acesta ar putea fi un motiv care l-a făcut pe Doru Moise să renunţe.
Acum,. ştiţi cum e, dacă întorci problema pe toate feţele găseşti cu siguranţă o explicaţie. Dar nu rezolvi situaţia. Aici e buba. A plecat Doru Moise. Şi acum ce facem. Că altul la o valoare cel puţin apropiată de a sa, din păcate, cu părere de rău trebuie să recunoaştem, nu prea avem. Se spune că o soluţie de moment pentru ieşirea din impas ar fi tânărul Mihai Toma. Crescut de profesorul Moise, Mihai Toma a învăţat cu siguranţă destul de multe de la profesorul său.
Va fi greu fără Moise ca CET-ul să ia faţa  grupării de băieţi. veţi vedea că odată ce la Vâlcea vor veni granzii României, echipe precum Asesoft Ploieşti sau Poli Carbochim Cluj, de ce nu chiar şi vecina noastră, Atlasib Sibiu, va fi foarte greu pentru fetele de la CET să revină în centrul atenţiei. De altfel, profesorul Cristi Achim, cel care a revoluţionat baschetul masculin vâlcean cu această reuşită de excepţie, promovarea în premieră în prima divizie, a, profesorul Cristi Achim, a susţinut tot timpul că acest sport la băieţi face peste tot săli pline. Cu siguranţă va fi din toamnă la fel şi la Vâlcea pentru că publicul de aici e un fin cunoscător al fenomenului sportiv de mare calitate. Aşa că fetele, care aveau în Doru Moise un pilon al siguranţei şi profesionalismului, vor trebui să se lupte acum pentru a ieşi dintr-un eventual anonimat în care ar putea intra fără să-şi dea seama nici chiar ele.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button