Acasă Liga IV Incertitudine la Divizia D

Incertitudine la Divizia D

79
0

Incertitudine la Divizia D

 

* în programarea turului au fost incluse echipe ce nu-şi confirmaseră participarea la acest eşalon

Devenise obişnuinţă în perioada în care preşedinte al AJF a fost Sergiu Zbârnea ca echipele să primească la Adunarea Generală o programare a turului şi toată lumea să ştie când şi cu cine va juca. Subalternii lui Gheorghe Constantin au adus pentru prima dată o oarecare incertitudine, însă ea era una constructivă şi pornea de la faptul că se dorea aşteptarea până-n momentul Adunării Generale a venirii confirmărilor de participare în campionat. Anul acesta însă situaţia a fost mai nemulţumitoare ca oricând. În primul rând faptul că programarea pe tabelul Berger făcută şi distribuită înainte de Adunarea Generală nu era una reală i-a surprins pe unii delegaţi. Angajaţii AJF s-au grăbit apoi să strângă programările distribuite în sală pentru a reveni cu altele noi. Dar dacă această greşeală a fost remediată şi poate fi trecută cu vederea, celelalte gafe sunt impardonabile.

Favoritele nu se întâlnesc în primele două etape

Când s-a stabilit modul de efectuare a tragerii la sorţi pentru poziţiile în tabelul Berger, cel ce dă ordinea meciurilor etapă de etapă, trebuia ca numai echipelor nou-promovate să le fie rezervat statutul de „gazdă” în prima etapă, restul formaţiilor urmând a fi incluse într-o singură urnă. Concret, echipele Unirea Tomşani, Topologul Nicolae Bălcescu, Olteţul Zătreni şi Sportul Rm. Vâlcea (care a luat locul grupării Măgura Slătioara) trebuiau să fie gazde şi nu se puteau întâlni ele între ele în primele două etape. Restul echipelor puteau pica oricum la tragere la sorţi. Acest mod de lucru a fost respectat parţial, adică numai pentru nou promovate, iar greşeala pe care au făcut-o cei de la AJF a fost aceea că formaţiilor de pe primele poziţii le-a fost rezervat obligatoriu statut de echipe oaspete pentru a se evita derby-uri gen Berbeşti – Horezu, Drăgăşani – Călimăneşti sau Şirineasa – Brezoi.

Meciuri programate, dar pe ce terenuri?

La tragerea la sorţi efectuată de angajaţii AJF Vâlcea s-a ţinut cont doar ca echipele Alma Lex Dăgăşani cu Petrolul II Drăgăşani şi Luncavăţul Popeşti cu AS Şirineasa să nu joace în acelaşi timp „acasă” întrucât folosesc acelaşi teren şi s-a urmărit evitarea unor cuplaje. A fost bine până aici, dar mai departe, însă, a apărut o noi incertitudini: pe ce terenuri vor evolua echipele Topologul Nicolae Bălcescu şi Sportul Rm. Vâlcea? Despre Topologul, conducerea AJF a spus că e posibil să nu-i fie acceptată evoluţia pe terenul din comuna Nicolae Bălcescu, iar despre Sprotul Rm. Vâlcea s-a spus că are mai multe variante: Surupate, Budeşti, Rm. Vâlcea (teren CSŞ) sau Călimăneşti. La ora la care a avut loc Adunarea Generală a AJF, nu era nimic cert despre aceste echipe.

Mai pot să apară noi „cesionări” de locuri

Pentru că unele echipe n-au confirmat nici până acum dacă doresc să evolueze în continuare la Divizia D (Liga a IV-a), am avut neplăcuta surpriză să constatăm că în timpul Adunării Generale, când staff-ul AJF prezenta realizările măreţe din ultimele şase luni, în sală încă se mai purtau negocieri pentru schimbul de locuri. Echipe dispuse să cedeze dreptul de participare în Divizia D, din motive financiare, au fost două: Unirea Tomşani şi Luceafărul Pesceana. Dornice să preia aceste locuri ar fi fost mai multe: Dinamo Rm. Vâlcea, CSM Drăgăşani şi CSM Rm. Vâlcea. Unii au aruncat zvonul că şi Unirea Tricolorul Goleşti vrea la Divizia D, însă în realitate această formaţie n-a dorit acest lucru, dar dacă o singură echipă nu se înscrie şi Petrodam Măciuca vrea în Divizia Onoare, atunci de drept trupa colegului nostru Florin Mănoiu ar trebui să participe în Divizia D. Sunt şi la această oră multe „necunoscute” legate de participarea în Divizia D pentru că, de exemplu, un oficial govorean a confirmat că „s-a bătut palma” cu CSM Rm. Vâlcea pentru ca echipa din Zăvoi să preia locul de la FC Govora pentru un satelit în staţiune, dar acest acord nu este recunoscut de o altă parte a conducerii echipei divizionare D. De asemenea şi Dinamo Rm. Vâlcea vrea în Divizia D, însă tergiversarea lucrurilor ar putea să-l determine pe sponsorul Laurenţiu Mustăţea să se răzgândească. În fine, chiar dacă certitudinea persistă, sub rezerva că AJF îşi poate permite să facă modificări de ultimă oră în programarea etapelor, vă vom prezenta în cele ce urmează meciurile primelor două etape din Divizia D.

Etapa I, 26 august 2006, ora 11.00:

Luncavăţul Popeşti – Alma Lex Drăgăşani
* s-ar putea disputa la Şirineasa
Unirea Tomşani – Genesis Lotru Brezoi
* gazdele nu au confirmat participarea la acest nivel
Forestierul Băbeni – AS Şirineasa
Sportul Rm. Vâlcea – Cozia Rm. Vâlcea
* gazdele nu au anunţat pe ce teren joacă
Olteţul Zătreni – Flacăra Horezu
Petrolul II Drăgăşani – Luceafărul Pesceana
* oaspeţii nu au confirmat participarea la acest nivel
FC Govora – Electra Rm. Vâlcea
Minerul Costeşti – Vartex Rm. Vâlcea
Topologul Nicolae Bălcescu – Minerul Berbeşti
* nu se ştie dacă AJF acceptă gazdelor să joace pe propriul teren
Etapa a II-a, 2 septembrie 2006, ora 11.00:
Alma Lex Drăgăşani – Unirea Tomşani
Genesis Lotru Brezoi – Forestierul Băbeni
AS Şirineasa – Sportul Rm. Vâlcea
Cozia Rm. Vâlcea – Petrolul II Drăgăşani
* se va disputa, probabil, la Călimăneşti
Flacăra Horezu – FC Govora
Luceafărul Pesceana – Olteţul Zătreni
Electra Rm. Vâlcea – Minerul Costeşti
Vartex Rm. Vâlcea – Topologul N. Bălcescu
* se va disputa, probabil, la Fedeleşoiu
Minerul Berbeşti – Luncavăţul Popeşti