Diverse

AJF-ul vrea un sistem, noi propunem altul!

„Varianta Mănoiu”

AJF-ul vrea un sistem, noi propunem altul!

Comisia Campionatului din cadrul AJF Vâlcea a trimis echipelor două variante pentru schimbarea sistemului competiţional. ARENA a publicat aceste variante, deşi AJF-ul n-a binevoit să ni le pună la dispoziţie. Mulţumim pe această cale delegaţilor de echipe care ne-au ajutat cu documentaţia necesară. În urma semnalelor critice primite la adresa ideilor geniale ale conducerii AJF, ne permitem şi noi, redacţia ARENA, să ne aducem „umila” contribuţie la îmbunătăţirea sistemului competiţional. Vă prezentăm varianta noastră:

Ediţia 2006-2007

– Rămân doar trei serii la Onoare, iar Divizia D trece de la 18 la 16 echipe!

Dacă se aprobă această idee, înseamnă că nu vor retrograda mai mult de cinci echipe, la fel ca anul trecut! Promovarea de la Onoare nu se mai face prin meciuri de baraj!

Ediţia 2007-2008

 

– Se va transforma Divizia D în Liga a IV-a, tot cu 16 echipe (număr optim recomandat de FIFA şi UEFA pentru toate campionatele naţionale, deci foarte bun şi pentru Vâlcea)

– Se va forma Liga a V-a din 16 echipele din retrogradatele de la Divizia D (două la număr) şi ocupantele locurilor 2-5 la Onoare. În acest campionat se poate juca, dacă echipele sunt de acord, în două faze: întâi pe criterii georgrafice, apoi pe sistem play-off şi play-aut.

– În Liga a IV-a rămân echipele de pe locurile 6-16 şi cele nouu înfiinţate, formându-se trei (sau poate chiar patru) serii pe criteriu georgrafic.

Avantajele sistemului propus de noi:

– nu retrogradează dintr-un foc opt echipe din Divizia D

– trecerea se va face treptat înspre trei eşaloane, pe parcursul a doi ani

– se încurajează constituirea de noi echipe în judeţ

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button