Liga II

Înfrângere în ultimul minut, dintr-un penalty inventat

FCM Târgovişte – CSM Rm. Vâlcea 1-0 (0-0)

Înfrângere în ultimul minut, dintr-un penalty inventat

Startul noului sezon fotbalistic nu a fost deloc favorabil echipei fanion a Râmnicului. Deşi a pornit cu prima şansă în partida de la Târgovişte, CSM-ul lui Costel Pană şi Dumitru Teleşpan s-a înclinat în faţa gazdelor, la capătul unui meci în care trupa noastră nu a emis prea multe pretenţii în ofensivă, neavând nici o ocazie clară de a înscrie, însă putea pleca acasă măcar cu un punct. Vâlcenii au fost învinşi în final, în ultimul minut, dintr-un penalti „fabricat” cu o nesimţire crasă de arbitrul de centru al partidei, bucureşteanul Adrian Stănescu.

Echilibrul s-a rupt după primele 30 de minute

Dornică de a-şi respecta statutul de echipă favorită, CSM-ul a căutat încă din primul minut al meciului să-i împiedice pe fotbaliştii dâmboviţeni să se apropie de buturile lui Pampea. Minunea a durat doar o jumătate de repriză, adică exact atâta timp cât prospeţimea în joc a vâlcenilor a fost superioară gazdelor. Kalvin, Georgescu sau Budean, trei piese de bază în angrenajul pus la punct de tehnicienii vâlceni, au început să greşească tot mai mult, iar de aici au apărut şi problemele. Legătura între compartimente s-a făcut din ce în ce mai greu, lucru de care cei de la FCM Târgovişte au profitat din plin, avansând pas cu pas cu toată echipa în jumătatea noastră de teren. Aşa au apărut şi ocaziile mari în contul gazdelor. Mai întâi, la un corner, în minutul 38, Raicu a expediat cu capul mingea din interiorul careului spre buturile vâlcene, însă M. Dumitru, aflat pe linia porţii, a îndepărtat pericolul chiar în momentul în care puţinii spectatori prezenţi în tribune salutau deja golul. A urmat peste câteva minute un şut slab al aceluiaşi Raicu, din afara careului de 16 metri, dar care i-a dat destule emoţii lui Pampea. Mingea, care se îndrepta agale spre braţele apărătorului vâlcean a  prins gazonul în faţa acestuia şi a fost aproape să intre în „aţe”, însă portarul CSM-ului a trimis-o cu un ultim efort în corner.

Gazdele au dominat categoric repriza secundă

A urmat al doilea mitan al partidei, iar şansele de gol în dreptul gazdelor s-au înmulţit simţitor, în condiţiile în care replica vâlcenilor a întârziat să apară. În minutul 50, Ichim, ajuns singur cu Pampea a şutat mult peste poartă. Peste zece minute, B.Popescu a ţintit transversala cu un şut în diagonală de le peste 25 de metri de buturile CSM-ului. Cel mai tehnic jucător al gazdelor, nigerianul Emanuel Ndigwe, un adevărat argint viu, a ieşit în dese rânduri la rampă, iar driblingurile sale de efect i-au uluit pe fundaşii vâlceni. Aşa cum s-a întâmplat de altfel în minutul 65, când vreo trei „municipali” au fost doar nişte simple jaloane în calea fotbalistului de culoare de la FCM Târgovişte, pe care Ndigwe le-a depăşit cu uşurinţă în preajma careului, însă apoi a şutat pe lângă poartă de la 17 metri. În minutul 75, Păştin, rămas singur în careul de 6 metri al CSM-ului, a reluat mingea cu capul, dar buclucaşul balon rotund, spre disperarea gazdelor, n-a vrut să intre nici atunci în plasa vâlcenilor, şi, după ce a lovit gazonul, a sărit peste transversală, în faţa unui Pampea ţintuit pe linia porţii. A venit apoi minutul 90. Atunci, după o bâlbâială în lanţ a apărării vâlcene, acelaşi Păştin a plonjat ca-n bazinul de înot printre Bier şi M. Dumitru în suprafaţa de pedeapsă. A fost momentul mult aşteptat de centralul bucureştean Adrian Stănescu, cel care-a arătat imediat punctul cu var. Penalti-ul mincinos a fost transformat fără probleme de Ciolcă, iar FCM Târgovişte şi-a trecut astfel în cont primele puncte în această ediţie a campionatului.
Au evoluat pentru CSM: Pampea – M. Dumitru, Bier, Cumpănaşu, Cercel, Robicek (min. 66 Vlăduţi), Kalvin (min. 60 Murineanu), Georgescu, Savu, Budean, Ciortan (min.82 Negruţ).

Arbitrul, „jefuitor-şef”!

La finalul confruntării de la Târgovişte, după ce au văzut în reluare, pe videocasetă, faza penalti-ului fals acordat gazdelor în minutul 90, oficialii clubului vâlcean şi-au arătat pe faţă nemulţumirea vizavi de prestaţia centralului bucureştean Adrian Stănescu. „E adevărat că adversarii au avut mai multe ocazii de gol, că puteau să câştige, dar dacă ne dădeau gol din acţiune era altceva, însă au făcut-o doar dintr-un penalti inexistent. În repriza a doua, arbitrul din Bucureşti a fluierat cam la orice contact împotriva noastră! Din păcate, centralul a fost astăzi un «jefuitor-şef»! Ne-a arbitrat şi la Otopeni, în amical, şi a fost la fel de rău cu noi”, a declarat Costel Pană.
„Trebuie să fim optimişti. Ne pregătim în continuare, urmează meciul cu Alba Iulia, pe care trebuie să-l câştigăm”, a spus apoi tehnicianul CSM-ului către primarul în exerciţiu al Râmnicului, Constantin Monceanu, prezent în premieră la un meci în deplasare al grupării de care acum este direct răspunzător.

Monceanu, dezamăgit

Actualul edil-şef al oraşului nostru, Constantin Monceanu, a însoţit echipa de fotbal la meciul de la Târgovişte, dar nu le-a purtat deloc noroc jucătorilor, care-au jucat crispat, fără orizont, semn că mai e mult de muncă până ce CSM-ul de astăzi va fi din nou o trupă de speriat. La sfârşitul meciului, Monceanu nu a căutat scuze în spatele penaltyului, ci a spus că echipa a jucat oricum slab. „Speram să debutăm cu o victorie! Am ţinut să fiu prezent la această partidă şi să văd ce se întâmplă. Trebuie să mă obişnuiesc cu această atmosferă din jurul meciurilor de fotbal. Şi cu victoriile, dar şi cu înfrângerile. Totuşi, la Târgovişte, am fost profund nemulţumit de jocul echipei. Dacă evoluează tot aşa şi-n continuare, poate o să împărţim bugetul ce provine din taxa pentru sport şi cultură, pentru a aloca şi altor discipline sportive diferite sume de bani!”, a afirmat Monceanu.

Costică-Vâlcea doarme?

Prestaţia arbitrului de centru, bucureşteanul Adrian Stănescu, în special în partea secundă a meciului, i-a înfuriat la maxim pe vâlceni. Numeroasele decizii luate în favoarea gazdelor au împins jocul spre poarta CSM-ului, iar penalti-ul acordat în ultimul minut a dovedit clar, aşa cum spunea cineva, că şeful CCA, Gheorghe Constantin, doarme! „Nu vrem să fim avantajaţi de arbitri pentru că e Costică-Vâlcea şeful lor, ci să nu mai fim furaţi!”, au spus în dese rânduri oficialii clubului din Zăvoi, dar se pare că nimeni n-a avut urechi să-i audă. Pentru ca un asemenea cavaler al fluierului să nu-şi mai facă mendrele prin fotbalul românesc, caseta video a partidei de la Târgovişte poate fi pusă oricând la dispoziţia CCA.

Raicu, ambiţie maximă

Pus pe liber de oficialii clubului din Zăvoi, cu doar câteva zile înainte de prima etapă a turului, jucătorul Mihai Raicu a fost pus în situaţia de a-şi găsi în grabă o echipă la care să evolueze în acest sezon. Titular incontestabil în mandatul lui Adrian Furnică la Vâlcea, însă aruncat acum ca o măsea stricată de persoanele cu influenţă de la CSM, Raicu a ajuns până la urmă la FCM Târgovişte, echipă ale cărei culori le-a apărat cu multă ambiţie şi orgoliu în disputa directă de sâmbăta trecută. Ba mai mult, încă din prima repriză, ex-vâlceanul s-a aflat în două rânduri şi foarte aproape de a înscrie în poarta fostei sale echipe. Doar intervenţia salutară de pe linia porţii a lui M. Dumitru şi apoi stăpânirea de sine a lui Pampea au făcut ca mingea expediată periculos de Raicu spre buturile vâlcene să nu intre în plasa formaţiei noastre.

FCM Târgovişte, pe bani grei în liga secundă

Dacă CSM-ul şi-a câştigat pe teren dreptul de a mai juca un an în Liga a II-a a fotbalului românesc, pentru FCM Târgovişte lucrurile stau cu totul altfel. La finele sezonului trecut, echipa de lângă Turnul Chindiei – care-a activat în prima serie a Diviziei B în ediţia 2005-2006 – a retrogradat în a treia ligă a ţării. În pauza competiţională, gruparea dâmboviţeană a reuşit însă să ajungă la un acord cu Altay Constanţa, de la care a preluat acum locul în Liga a II-a. Între timp, pentru a fi evitată o nouă catastrofă, lotul de jucători a cunoscut o remaniere drastică, a fost adus un nou antrenor principal, fostul fotbalist ploieştean Octavian Grigore, iar şansele de supravieţuire ale târgoviştenilor par a fi mult mai mari decât anul trecut.

Fără suporteri la Târgovişte

Nici un suporter al CSM-ului nu a putut însoţi echipa vâlceană la Târgovişte. Se pare că motivele pentru care s-a consemnat această absenţă ar fi chiar lipsa fanilor din jurul grupării pregătite de Costel Pană şi Mitică Teleşpan. Membrii galeriei „Brigada Zăvoi” se află în continuare în vacanţă şi probabil că îşi vor face simţită prezenţa abia la meciul de sâmbătă,19 august, cu Unirea Alba Iulia, ce se va juca pe stadionul „Municipal”, de la ora 11.00.

Au pierdut 3,5 milioane lei

Înaintea startului în Liga a II-a, oficialii CSM-ului i-au anunţat pe jucători la cât se vor ridica primele pentru care vor juca în acest sezon. „În principiu, o să jucăm la victorie pe 8 milioane de lei acasă şi pe 10 milioane de lei în deplasare. Ne interesează victoria în primul rând, nu încurajăm egalul, vrem succese acasă pentru a mulţumi publicul vâlcean, care sperăm să fie în număr tot mai mare la meciurile echipei şi să-i încurajeze pe băieţi aşa cum se face şi-n alte oraşe ale ţării. De asemenea, fiecare punct pierdut acasă se penalizează, până la aceleaşi sume de bani”, a spus preşedintele Alin Trandafire. Dacă nu ar fi primit gol în ultimul minut de joc la Târgovişte iar scorul ar fi rămas 0-0, fiecare fotbalist de la CSM s-ar fi ales cu câte 3,5 milioane de lei.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button