Liga II

Monceanu l-a înlocuit pe Dicu în Consiliul Director al CSM

 Monceanu l-a înlocuit pe Dicu în Consiliul Director al CSM

 

Vineri, cu doar o zi înainte de debutul în noul sezon fotbalistic, oficialii de la CSM Rm. Vâlcea au organizat la stadionul „Municipal” o importantă conferinţă de presă. La această întrunire a participat, pe lângă antrenorul principal Costel Pană şi preşedintele executiv Alin Trandafir, primarul Râmnicului, Constantin Monceanu.

Prima parte a întrevederii cu reprezentanţii mass-media din Rm. Vâlcea a fost dedicată prezentării noilor achiziţii ale grupării din Zăvoi, după care Monceanu a dezvăluit motivele pentru care a dorit să fie prezent la această conferinţă de presă. „Am vrut să fiu prezent la această întrunire pentru că, după cum ştiţi au apărut diferite speculaţii, e adevărat alimentate de către presă, privind schimbarea structurii conducerii clubului. Vreau să vă spun că singura modificare s-a datorat unui caz fortuit. Astfel, domnul Nicolae Dicu nu mai este preşedintele Consiliului Director al clubului. Printr-o dispoziţie am preluat această funcţie şi mă voi ocupa de echipă în continuare. De asemenea, trebuie să-i asigur pe jucători că nu sunt probleme în privinţa banilor, aşa că vreau să-şi facă datoria cum se cuvine”, a mărturisit Monceanu.

 

Buget estimativ de 700.000 euro

 

În continuare, cel ce îndeplineşte acum atribuţiile de primar al Râmnicului a vorbit deschis şi despre posibilitatea ca echipa de fotbal să capete în curând şi sprijinul unor alţi sponsori puternici decât cei care sunt acum alături. „Eu cred că vor veni alături de noi şi alţi sponsori în afară de cei cunoscuţi de toată lumea. Mă voi ocupa personal de atragerea acestora şi pot să spun că am demarat deja primele tratative. N-aş putea să vă dau mai multe detalii acum. Dacă este cazul, putem discuta cu firmele respective chiar despre nişte procente pe care acestea le-ar putea primi. Aşa cum se cunoaşte, în prezent, 70 la sută din acţiunile clubului aparţin Consiliului Local, 20 la sută firmei Urban şi 10 la sută celor din Berbeşti. Deci noi Primăria am mai putea ceda din acţiuni până am ajunge la minim 51. Dacă vom ajunge să parafăm ceva cu alţi sponsori, atunci ne putem gândi pe viitor şi la o promovare în prima ligă a ţării. În jur de 700.000 de euro se duc de la Primărie spre club, dar e un buget estimativ pentru că aici e vorba şi de cât dau sponsorii. Dacă o să găsim alţi sponsori puternici evident că putem trece şi de un milion de euro”, a explicat Monceanu.

În ceea ce priveşte acţionariatul din Berbeşti, Constantin Monceanu a precizat: „E posibil să-i excludem dintre acţionari pe cei de la Berbeşti. Am avut deja o discuţie cu reprezentantul Berbeştiului şi a promis din nou că va achita banii, însă eu sper să nu se întâmple la fel ca înainte, când de fiecare dată au rămas doar la stadiul de promisiune. O să le mai facem încă o păsuire, ca să-i spun aşa, dar dacă nu se va întâmpla nimic în continuare, trebui să acţionăm în consecinţă şi să renunţăm la ei pentru că evident sunt alţi sponsori care au şi bani şi sunt interesaţi”.

 

Mazilu, scos dintre acţionari

 

Unul dintre oamenii care-au pus umărul la înfiinţarea şi punerea pe picioare a Clubului Sportiv Municipal, Dan Mazilu, a fost îndepărtat recent dintre acţionarii grupării din Zăvoi printr-o decizie a Consiliului Director. Se cunoaşte prea bine că alături de Gheorghe Constantin, Mazilu a ajutat cu bani echipa la începuturile începuturilor. Pentru că Mazilu nu şi-a onorat obligaţiile contractuale, cele 9 la sută din acţiuni pe care omul de afaceri vâlcean le deţinea au reintrat în posesia acţionarului majoritar, Consiliul Local al Municipiului Rm. Vâlcea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button