Liga I

Ultimul trofeu al editiei 2005-2006 va prefigura startul campionatului Diviziei A

Supercupa deschide stagiunea

Ultimul trofeu al ediţiei 2005-2006 va prefigura startul campionatului Diviziei A

Au rămas mai puţin de două săptămâni până la starul ediţiei de campionat 2006-2007 a Diviziei A. Se pare că va fi una din cele mai disputate şi mai interesante ediţii întrucât la finalul ei două echipe merg în Liga Campionilor (câştigătoarea Diviziei A direct în grupe, iar vicecampioana în turul 1 preliminar), alte două echipe (ocupanta locului 3 şi câştigătoarea Cupei României) merg în Cupa UEFA, una în Cupa UEFA Intertoto, iar la polul opus al clasamentului vor fi patru echipe care vor retrograda în divizia B!

Pentru partea superioară a clasamentului echipele abonate Steaua, Rapid şi Dinamo, toate din Bucureşti, îşi anunţă ca obiectiv câştigarea campionatului. Alte două formaţii, Poli Timişoara şi CFR Cluj-Napoca, spun că se vor lupta pentru primul loc, iar în afara acestora nu sunt excluse „surprizele” gen FC Naţional sau Sportul Studenţesc, echipa care au arătat recent că pot pune reale probleme granzilor Diviziei A. Pe lângă acestea, aşteptăm alte reacţii din partea provinciei: FC Argeş Piteşti, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Poli Iaşi şi, de ce nu, nou-promovatele Universitatea Craiova, Ceahlăul Piatra Neamţ sau UTA Arad.

La sfârşitul săptămânii acesteia, mai exact pe 22 iulie, ia sfârşit vacanţa fotbalului intern. La nivel mic se vor disputa meciurile din Cupa României, iar la nivel naţional se va afla în joc ultimul trofeu al ediţiei 2005-2006 a Diviziei A. Este vorba de Supercupa României, partidă ce va opune campioana Steaua Bucureşti şi câştigătoarea Cupei României, Rapid. Va fi o reeditare a duelului purtat între cele două grupări atât pe plan naţional (în Divizia A), cât şi pe plan european (în Cupa UEFA). Pentru acest joc rapidiştii vin cu avantajul disputării deja a unei partide în Cupa UEFA, în timp ce pentru Steaua, aflată în Olanda, partida de sâmbătă va fi prima oficială în acest an. Trofeul pus în joc are doar valoare simbolică, pe plan intern, el neoferind câştigătoarei nici un avantaj în competiţiile interne şi internaţionale ulterioare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button