Liga Nationala

Fetele de la Oltchim îsi încep pregatirile pe 10 iulie

ŞTIRI – handbal Liga Naţională

 

Fetele de la Oltchim îşi încep pregătirile pe 10 iulie

 

După perioada de refacere de la Băile Felix, handbalistele Oltchim-ului au primit câteva zile de pauză, iar pe 10 iulie se vor reuni pentru a-şi începe antrenamentele în vederea startului viitoarei ediţii a Ligii Naţionale. Până pe 17 iulie, elevele lui Gheorghe Tadici se vor pregăti în Sala „Traian”, iar apoi vor pleca la mare, la Mamaia, unde va avea loc un cantonament centralizat, ce se va încheia pe 27 iulie. Ulterior, între 1 şi 11 august, Steluţa Luca, Narcisa Lecuşanu şi colegele lor vor alerga pe cărări de munte la Moeciu. Din acel moment, pregătirea va lăsa locul meciurilor amicale, multe, cât se poate de multe şi cu echipe extrem de puternice, iar la acest capitol este suficient să amintim că Oltchim Rm. Vâlcea va onora invitaţiile venite de la Zaporozhye şi Debrecen, localităţi unde se desfăşoară în această vară două turnee internaţionale la care şi-au anunţat prezenţa echipe valoroase de pe continent.

 

Oana Manea, pe lista „neagră”?

 

Oltchim Rm. Vâlcea a fost foarte aproape de a o pierde săptămâna trecută pe Oana Manea, unul dintre cei mai buni pivoţi din handbalul feminin românesc. „Bomba” a explodat atunci când tânăra handbalistă vâlceană a depus, aparent fără motiv – dar se ştie bine cine „şi-a băgat coada” şi aici! – un memoriu scris la FRH, în care a solicitat rezilierea contractului său cu Oltchim. Deşi doleanţa a fost respinsă, este clar că pentru Oana Manea vor urma zile grele la Vâlcea, ea intrând acum în colimatorul conducerii. Deşi mai are contract cu gruparea vâlceană încă trei ani sunt şanse slabe ca handbalista să mai joace totuşi în viitorul campionat pentru Oltchim, până ce nu va găsi o explicaţie plauzibilă în faţa conducerii pentru gestul său. Oana Manea nu se află la prima tentativă de a pleca de la Oltchim. În vara trecută, fiica antrenorului de copii şi juniori de la Sportul Studenţesc, Dumitru Manea, a încercat de asemenea să plece de la Vâlcea, atunci la un club din străinătate, dar oficialii echipei noastre nu i-au acordat dezlegarea.

 

CS Oltchim e împotriva turneelor de sală

 

Handbalul feminin românesc este pe cale s-o ia razna. Trâmbiţata idee că turneele de sală ar aduce o creştere semnificativă a campionatului intern se dovedeşte a fi nu doar o glumă proastă, ci mai degrabă o cacealma cu care unii încearcă să păcălească sportul. La ultima şedinţă a Comisiei Tehnice din cadrul FRH, organism al antrenorilor ce reuneşte şapte nume importante din handbalul juvenil (Bădulescu, Tadici, Târcă, Mărgulescu, Oţelea, Seviştean şi Drăgănescu), cineva a avut năstruşnica idee să râdă practic de handbalul românesc. „Federalul” Remus Drăgănescu, căci despre el este vorba, a propus un sistem competiţional inedit şi totodată, zicem noi, ineficient, în care Liga Naţională ar urma să se desfăşoare conform părerii sale în două faze diferite. Prima fază, cu patru turnee de sală (13 etape), în perioada septembrie – ianuarie, urmată apoi de a doua fază, cu meciuri tur-retur (26 etape), care se vor desfăşura în perioada februarie – mai. Surprinzător, la propunerea lui Drăgănescu a „aderat” şi antrenoarea echipei campioane a ţării, Mariana Târcă, iar motivul pentru care înclină să fie de acord cu acest sistem competiţional are şi o logică: Rulmentul îşi va renova sala din Braşov şi va disputa o perioadă partidele de pe teren propriu la Sibiu. Aşa că gruparea de la poalele Tâmpei este direct interesată ca şi celelalte echipe să nu joace acasă până anul viitor.

„E un lucru oarecum nefiresc, ca să nu spun altfel să ne batem astfel joc de campionat. În felul acesta îndepărtăm publicul, îndepărtăm sponsorii, pentru că cel care bagă bani vrea să vadă şi el echipa, vrea să-şi facă reclamă, publicitate. Noi am mai avut acum 3-4 ani turnee de sală şi a fost un bluf. Cheltuieli foarte mari, spectatori foarte puţini. De la al treilea meci se instala deja un grad acut de oboseală. Rezultatele nu mai reprezentau realitatea, valoarea adevărată a echipelor şi sportivelor. Ca să nu mai spun că au fost meciuri în care am avut şi câte 30-50 spectatori în sală”, îşi aduce aminte preşedintele Oltchim-ului, Ioan Gavrilescu, un adversar al acestor turnee.

Sâmbătă, 1 iulie, membrii Consiliului de Administraţie al FR Handbal nu au luat nici o decizie pro sau contra acestui sistem competiţional cu turnee de sală, dar miercuri, 5 iulie, preşedinţii de cluburi vor hotărî precis cum se va desfăşura sezonul 2006-2007 al Ligii Naţionale.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button