Liga IV

3 goluri, 3 eliminări şi nemulţumire în tabăra gazdelor

Minerul Berbeşti – Unirea Tomşani 3-0
* Mişu Manea nu mai vrea să fie arbitrat de Petre Mihai

Formaţia lui Dumitru Pearcu a avut sâmbătă, 17 martie, o misiune imposibilă la Berbeşti, unde-a întâlnit noul lider al Ligii a IV-a, Minerul din localitate. Se făceau calcule încă dinainte cu privinţă la numărul de goluri pentru că pronosticul fusese dat, favorită fără drept de apel fiind echipa pregătită de Vasile Ilinca. Oricum, Unirea Tomşani şi-a jucat şansa încă din turul campionatului, aşa că acum rezultatele contează prea puţin, poate doar pentru palmares, pentru ambiţia jucătorilor. Dar nimic mai mult.

Primarul Pearcu încearcă să-şi mai motiveze jucătorii, ba că le face tribună, ba nocturnă dacă vor acumula un punctaj mai mare în acest retur, însă, în ciuda condiţiilor pe care este dispus să le creeze la baza sportivă, nu mai poate fi schimbată soarta acestei echipe. E ceva de genul Lotru Brezoi în Liga a III-a.

Sunt importante meciurile de pe teren propriu pentru că se strâng mulţi spectatori şi înfrângerile nu dau niciodată bine. Dar în deplasare, în condiţiile date, o înfrângere nu mai semnifică nimic. Cam din acest unghi a fost privită şi partida dintre Minerul Berbeşti şi Unirea Tomşani. Gazdele s-au impus încă din minutul 10 când Gherghe a înscris pentru 1-0, tot el majorând avantajul „minerilor” la 2-0 câteva minute mai târziu. Diferenţa s-a menţinut până la pauză. Partea a doua a meciului a mai adus doar un gol în contul berbeştenilor, marcat de Porumbescu. Meci liniştit dacă luăm în calcul doar evoluţia scorului. Însă s-au acordat şi 3 cartonaşe roşii. „N-a fost o partidă tensionată, cu scântei, care să pună probleme. Dar nu ştiu cum a gândit băiatul ăla, centralul, Petre, de a reuşit «să ne scotă din sărite» prin deciziile lui. A acordat 3 cartonaşe roşii (dintre care două în tabăra noastră) şi vreo 5, 6 galbene adversarilor. În minutul 70 a zis că Gîrlă l-a lovit pe un jucător de-al oaspeţilor cu cotul. I-a dat roşu, la fel şi jucătorului de la Tomşani, care-a ripostat. Prin minutul 85-86 ni l-a mai eliminat şi pe Vladu, pentru un atac dur, a considerat el. Nu pot să înţeleg cum a gândit anumite faze, ce-o fi fost în mintea lui. La 2-0 ne-a anulat şi două goluri. Râdeau şi oaspeţii că ne-am chinuit să marcăm două goluri regulamentare degeaba”, a povestit Mihai Manea, delegatul echipei din fruntea ierarhiei eşalonului de elită judeţean, care a mai precizat că: „Pe acest arbitru nu vreau să-l mai văd la meciurile noastre. O să-l recuz, să nu ne mai arbitreze”.
Au arbitrat: Mihai Petre – la centru, Gabriel Urse şi Teodora Stuparu la cele două linii. Observator: Constantin Drăgulescu.

Popescu, jucătorul dorit de CSM, s-a operat de apendicită
Imediat după încheierea turului de campionat un jucător de-al Minerului Berbeşti, Marian Popescu, a intrat în vederile antrenorilor de la CSM care l-au şi luat în pregătire alături de echipă pentru a-l testa. Deşi puţini îi dădeau şanse de a se integra în lotul mare al divizionarilor B, Popescu a făcut faţă destul de bine rigurozităţii din cantonament. L-a mulţumit chiar pe Pană, care i-a dat şansa să se evidenţieze în amicalele-şoc de dinaintea reluării campionatului. Jucătorul a fost folosit tot meciul cu Rapid, evoluând şi vreo 35 de minute pe un stadion arhiplin, împotriva campioanei României, Steaua Bucureşti. Dar neşansa a făcut ca acesta să revină din nou în Liga a IV-a, la Minerul Berbeşti. S-a considerat că, într-adevăr, a fost un pic forţat. Diferenţa între pregătirea de la „D” şi „B” s-a răsfrânt asupra stării de sănătate a acestuia. A acuzat oarecare probleme, a avut şi o cădere de calciu, astfel că a fost lăsat la „vatră” până-n vară când Pană a promis că-l va mai supune unor teste. A revenit în curtea lui Ilinca, a jucat chiar şi un meci pentru Minerul, cel cu Topologul Nicolae Bălcescu, însă ghinionul a continuat să se ţină de capul tânărului jucător. Imediat după această partidă s-a operat de apendicită. Nu a fost o intervenţie chirurgicală grea, aşa că ar putea reveni pe teren încă din etapa de dinaintea Paştelui. Iar până la finalul campionatului va avea suficient timp să se pregătească pentru a se apropia de nivelul Ligii a II-a.
Mihai Voicu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button