Acasă Liga III Trupa lui Savu poate trece barajul

Trupa lui Savu poate trece barajul

120
0

Sâmbătă, 17 iunie, la Tg. Jiu, meci de promovare în Divizia C

Trupa lui Savu poate trece barajul

Cozia Călimăneşti – Athletic Sibiu, barometru real al fotbalului judeţean

După un campionat în care rezultatele de pe teren vin să confirme că liderul întrecerii, Cozia Călimăneşti, este cel mai bun, deşi mulţi au contestat acest lucru, realitatea va fi dată de rezultatul meciului programat la finele acestei săptămâni. La Tg. Jiu, echipa campioană a Diviziei D din Vâlcea va întâlni gruparea campioană din Divizia D – Sibiu. Meciul este unul extrem de important pentru fotbalul vâlcean din mai multe puncte de vedere, despre care vom vorbi câte puţin în continuare.

Câte echipe vom avea în C?

Dacă nu promovează Cozia, iar Genesis Lotru Brezoi revine în Divizia D, există posibilitatea să nu mai avem nici o echipă în Divizia C pentru că, se ştie, FC Oltchim a promovat. Aceasta ar fi cea mai neplăcută situaţie. O situaţie fericită ar fi ca echipa din Călimăneşti să promoveze, să demonstreze că acum doi ani i s-a furat dreptul de participare în Divizia C, când aproape acelaşi lot, acelaşi antrenor şi cam aceeaşi conducere a clubului câştigaseră campionatul cu Tineretul Rm. Vâlcea. Ori, dacă atunci, când nu s-a susţinut meci de baraj, n-au fost capabili să meargă în Divizia C, o vor face oare, acum? Dacă nu, ar fi jenant să o mai ia de la capăt. Din acest punct de vedere, pentru majoritatea celor ce reprezintă acum Cozia Călimăneşti, meciul de la Tg. Jiu ar trebui să fie unul de „a fi sau a nu fi” în fotbal.

Organizarea, încă scârţâie

Probabil vor exista unul sau două autocare pentru suporteri, probabil o să se pună afişe prin Tg. Jiu care să cheme localnicii la acest meci. Nu avem prea multe informaţii, însă un lucru e cert: organizarea scârţâie şi noi nu putem să ne informăm cititorii cu date concrete legate de prezenţa la acest important meci. Certă este doar ora disputării meciului: 17,30.

Fără indisponibilităţi şi fără accidentaţi

Un fapt îmbucurător este acela că, din informaţiile noastre, Cozia Călimăneşti are la dispoziţie întreg lotul valid. Ar putea reveni şi Adi Blejan, iar Toma Popescu, cel ce declarase la un moment dat că s-a certat cu antrenorul şi are de gând să pună ghetele în cui, a revenit la sentimente mai bune şi se va afla sub comanda lui Mircea Savu. În aceste condiţii, formula de start a campioanei ar putea fi: Cruceru – Mocioacă, Perţa, Harapu, Dina, A. Gheorghe, Ilie (Dobay Popescu), Pătularu, Preda, Cheran, D. Popescu. Pe lista de rezerve se vor afla: Văduva, Lăcraru, Udrescu, A. Blejan şi L. Gheorghe

Cum se dispută barajul?

În conformitate cu Hotărârea Adunării Generale a FRF din data de 11 aprilie 2005, de aprobare a sistemului competiţional, promovează din Divizia D în Divizia C, campionatul ediţiei 2006/2007, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj. Partidele se desfăşoară  într-o singură manşă, pe terenuri neutre, la data de 17 iunie 2006, ora 17.30. În situaţia în care, după terminarea celor 90 de minute de joc, rezultatul este egal, partida se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute între sfârşitul jocului şi prima repriză a prelungirilor. Dacă egalitatea se menţine şi după prelungiri, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului. Sancţiunile ce decurg din cumulul de cartonaşe galbene, primite de jucători în campionatul Diviziei D, nu acţionează în meciurile de baraj, menţinându-se numai suspendările aplicate pentru alte abateri disciplinare. Conform prevederilor art.18.2 din ROAF, echipele pot face 4 înlocuiri de jucători.

Pentru acest meci, Cozia Călimăneşti trebuia să vireze zilele acestea suma de 20 milioane lei vechi, reprezentând cota parte din cheltuieli cu arbitrii delegaţi şi cu observatorul oficial, privind baremurile, transportul, cazarea şi masa acestora, de organizare propriu-zisă a jocului (chirie stadion, asigurarea ordinii, a asistenţei medicale, altele asemenea). Echipa care nu achită această sumă nu are drept de joc şi pierde cu 3-0. În cazul în care organizatorii nu cheltuie întreaga sumă primită (câte 20 de milioane de la fiecare echipă), suma economisită sau suma rezultată din vânzarea biletelor de intrare (dacă va fi cazul) se împarte în mod egal celor două formaţii. Cheltuielile de transport, cazare şi masă pentru echipele participante sunt în sarcina fiecărui club în parte.

 

Meci de barajul pentru promovarea în „C”, în Vâlcea

Războiul Olteniei, la Drăgăşani

Sâmbătă, 17 iunie, în organizarea AJF Vâlcea, la Drăgăşani, se va juca barajul de promovare în Divizia C dintre campioanele judeţelor Dolj şi Olt. Sub atenta supraveghere a administraţiei locale, au început lucrările de îmbunătăţire a calităţii gazonului fiind decopertate porţiunile din faţa porţilor şi înlocuite cu altele. De altfel, vicepreşedintele AJF Vâlcea, Viorel Neacşu, a urmărit în ultima săptămână desfăşurarea acestor lucrări şi este convins că la ora disputării meciului, baza sportivă o să arate mult mai bine, mai ales că prin grija AJF Vâlcea şi a Primăriei Drăgăşani, au fost aduşi cei mai buni specialişti din judeţ în regazonarea suprafeţelor cu iarbă care sunt decişi ca sâmbătă, terenul să se ridice la nivelul importanţei acestui eveniment sportiv.

 

Nu ştim, încă, brigada de arbitri delegată pentru acest meci, însă numele echipelor calificate se cunosc. Din judeţul Dolj va juca la meciul de baraj echipa Gaz Metan Podari, iar din judeţul Olt va participa FC Balş, aceasta din urmă sponsorizată, printre alţii, şi de un om de afaceri ce este de fel de prin părţile Horezului. Deja se fac calcule şi se aşteaptă o afluenţă record de spectatori la Drăgăşani. Din Dolj sunt pregătite şase autocare de suporteri, plus alţi oficiali şi oameni de fotbal din Craiova care doresc să asiste la meci. De cealaltă parte, din judeţul Olt reprezentarea ar putea fi mult mai numeroasă. Pe lângă autocarele puse la dispoziţie de către conducerea clubului din Balş şi de către autorităţile locale, mai mulţi iubitori ai fotbalului din comunele oltene învecinate cu Vâlcea vor veni pe cont propriu, inclusiv oamenii de fotbal de la Slatina. O misiune importantă o vor avea, aşadar, forţele de ordine din Drăgăşani, însă cu toţii sunt pregătiţi să facă faţă acestei provocări. Cel puţin pentru o zi, municipiul Drăgăşani va respira aerul tare al meciurilor importante şi pentru o vreme ne vom simţi mai aproape de Divizia C.