Acasă Liga II CSM-ul a pus Craiova pe jar

CSM-ul a pus Craiova pe jar

168
0

Universitatea Craiova – CSM Rm. Vâlcea 1-1 (1-0)

 

CSM-ul a pus Craiova pe jar

* elevii lui Adrian Furnică termină sezonul fără a cunoaşte înfrângerea în faţa studenţilor craioveni

Echipa pregătită de Adrian Furnică a scăpat cu bine de cele două meciuri susţinute în deplasare săptămâna trecută. Dacă egalul de la FC Sibiu nu poate fi încadrat la categoria „realizări”, mai ales pentru faptul că sunt codaşa ierarhiei, acest 1-1 de la Univ. Craiova este în mod clar un rezultat bun. Un semnal al revirimentului, care vine însă prea târziu, când nu a mai rămas decât o singură etapă de disputat, iar de problema ocupării unui poziţii mai înalte decât cea pe care suntem acum în ierarhia seriei nici nu mai poate fi vorba.

Pampea n-a mai apărat încă un penalti

 

În Bănie, vâlcenii au ţinut piept minute bune iureşului gazdelor, închizând perfect culoarele spre poarta apărată de bravul Pampea. Revenirea lui Cumpănaşu în centrul apărării şi refacerea cuplului defensiv cu Bier i-a dat mai multă siguranţă şi portarului vâlcean care s-a opus cu succes în câteva rânduri ocaziilor avute de studenţii craioveni, al căror joc nu i-a surprins cu nimic pe vâlceni. Totuşi, la capătul unei prime reprize terne, gazdele au intrat la cabine în avantaj, graţie unui gol înscris din penalti, în minutul 45, de antrenorul-jucător Ovidiu Stângă, la care Pampea nu a avut replică. Era 1-0 şi se părea că cei de la Universitatea se vor dezlănţui după pauză.

 

Am egalat după pauză

 

Evoluţia craiovenilor, deloc strălucitoare de altfel, s-a accentuat după pauză, iar de acest lucru au profitat din plin elevii lui Adrian Furnică. „Municipalii” au evoluat altfel, ceva mai curajos decât în primele 45 de minute, iar problemele s-au mutat în terenul advers. Când nimeni nu se mai aştepta, în ultimul sfert de oră al partidei, Savu avea să egaleze după un contraatac rapid (1-1), iar spectatorii din tribune au simţit imediat cum le scapă printre degete o victorie pe care nici în cele mai negre vise nu-şi imaginau că o pot rata. Din acel moment, Furnică a ordonat o aşezare supranumerică în defensivă, Baird şi Gane fiind blocaţi cu succes, iar „juveţii” n-au mai reuşit să înscrie golul victoriei.

Au evoluat pentru CSM: Pampea – M. Dumitru, Raicu, Cumpănaşu, Bier, Cercel – Lazăr (min. 71 Roşca), Nica, Stanca (min. 59 Câmpeanu) – A. Savu, Pena (min. 67 Moţ).

 

Furnică, mulţumit de elevii săi

 

La finele meciului, antrenorul Adrian Furnică era mulţumit de evoluţia elevilor săi, dar şi pentru rezultatul obţinut: „Craiovenii au dominat prima repriză, pe care au şi încheiat-o de altfel în avantaj, după ce arbitrul le-a oferit un penalti în minutul 45, însă în repriza secundă, probabil şi datorită avantajului luat înainte de pauză, au jucat mai slab. În schimb, noi am avut mai mult tupeu, mai mult curaj, am ieşit deseori pe contraatac, iar la una dintre aceste faze am şi egalat prin Savu. Mă bucur că jucătorii mei au respectat întocmai sarcinile de joc trasate, că au spart gheaţa până la urmă şi-au marcat în sfârşit un gol după şase meciuri de criză, care ne-a ajutat să câştigăm un punct preţios în Bănie!”

 

A absentat Murineanu

 

„Copilul teribil” al CSM-ului, Murineanu, nu s-a aflat pe teren în meciul de la Craiova, el fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Adrian Furnică a avut astfel încă o dată o sarcină grea în alcătuirea unui „unsprezece” de bază, mai ales că şi Lepădatu nu putea fi luat în calcul, aşa că în postura de titular şi-a făcut loc Cătălin Lazăr (nimeni altul decât fiul omului de afaceri Benone Lazăr, patronul firmei Internaţional Lazăr Company).

 

Neînvinşi de trupa lui Mititelu

 

Alături de Unirea Urziceni (care i-a învins chiar de două ori pe elevii lui Ovidiu Sângă), CSM Rm. Vâlcea este a doua formaţie care-a izbutit în acest sezon al Diviziei B să rămână neînfrântă în faţa echipei craiovene. După acel 0-0 din Zăvoi, înregistrat în toamna trecută, Savu şi colegii săi au plecat din Bănie cu un punct mare (graţie unui 1-1 tras de păr), care i-a înfuriat pe craioveni.

 

Fluieraţi de craioveni

 

Dacă de regulă la meciurile jucate în nocturnă, Univ. Craiova avea câteva mii de spectatori, iată că la ora matinală a partidei cu CSM doar vreo 1000 de oameni s-au trezit dis-de-dimineaţă să-i urmărească pe favoriţi la ultimul meci din Divizia B pe teren propriu. Prea puţini aşadar, pentru o confruntare în care gazdele nu-şi puneau probabil decât problema scorului. Când lucrurile au devenit tulburi, reacţia suporterilor din Bănie a fost neaşteptată. Aproape de a fi stopaţi în lupta pentru promovare, prin diferite mijloace, craiovenii şi-au vărsat la finele meciului furia pe echipa vâlceană. Imediat după fluierul final al arbitrului, Savu şi colegii săi au părăsit terenul de joc sub protecţia jandarmilor şi sub un cor de fluierături din partea spectatorilor.

 

Adrian Furnică: „Nu am apărat interesele altora!”

 

Studenţii din Bănie nici nu se gândeau că CSM-ul ar putea să le încurce planurile de a sărbători promovarea în prima ligă a ţării. Mai ales că întâlneau o echipă vâlceană care nu mai înscrisese vreun gol de şase etape. Iată însă că evoluţia elevilor lui Adrian Furnică şi Cristian Lazăr a surprins pe toată lumea, inclusiv pe craioveni. Imediat după finalul partidei, craiovenii au pus îndârjirea cu care echipa vâlceană a jucat pe seama unor prime speciale venite din partea Petrolului Ploieşti şi-a Unirii Urziceni. Pe care însă antrenorul Adrian Furnică nu le-a văzut şi nici măcar nu a auzit de ele.

Şicanele dintre Furnică şi craioveni s-au accentuat acum, gazdele acuzând echipa vâlceană că nu a apărat interesele oltenilor, ci pe ale altor echipe. „Imediat după meciul de la Craiova a sărit toată presa locală pe mine şi mi-au spus că am apărat interesele altora, ale Petrolului Ploieşti, ale Unirii Urziceni. Însă, aşa cum am mai spus-o şi atunci, o spun şi acum: deocamdată eu îmi apăr interesele mele, nu pe ale altcuiva. Să se ştie odată pentru totdeauna, n-a venit nimeni la noi de la Ploieşti sau Urziceni să ne ofere ceva pentru acest meci. Dar, de regulă, aşa se întâmplă la noi, când apare câte un rezultat din acesta mai surprinzător, ba suntem acuzaţi că nu ne-am apărat corect şansele, ba că le-am apărat pe ale altora!”, a spus dezamăgit Furnică.

„Probabil că cei de la Universitatea Craiova s-au aşteptat ca noi să ne dăm cumva la o parte, mai ales că veneam după nişte jocuri în care nu am arătat aproape nimic bun. De data aceasta însă, elevii mei au crezut mai mult în ei, au strâns rândurile mai bine, şi-au dat seama că pot să se ridice la nivelul echipei adverse, mai ales că nici craiovenii nu prea au excelat. Dacă la noi am observat o schimbare pozitivă în ceea ce priveşte mentalitatea jucătorilor, craiovenii chiar au prins o zi slabă cu noi, în care nu prea le-a ieşit nimic. Iar atunci, din neputinţă, au dat vina pe noi că am fi primit bani de la alte echipe ca să-i încurcăm pe ei. Repet, nici vorbă de aşa ceva!”, a încheiat Furnică.

 

Vâlcenii vor victoria cu Rapid II

 

Cu egalul de la Craiova, vâlcenii şi-au mai ispăşit din păcatele acestui final de sezon dezastruos, în care nu au mai cunoscut gustul victoriei de şase etape. „Bineînţeles că băieţii îşi vor încasa prima obişnuită din partea clubului, pentru un meci de egalitate în deplasare. Am mai spus-o, cu Univ. Craiova nu a fost nimic special, a fost un meci normal pentru noi, mai ales că nici nu mai aveam pentru ce lupta, decât pentru orgoliul nostru!”, afirmă Furnică.

În ultima rundă, tehnicianul braşovean speră că echipa pe care-o pregăteşte va izbuti să şteargă cu buretele evoluţiile slabe din a doua jumătate a returului: „Sper să încheiem sezonul cu o victorie cu Rapid II, sâmbătă, în Zăvoi, pentru a mai spăla din păcatele acestui retur. O victorie în ultima rundă ne-ar mulţumi pe toţi, mai ales că ne-am şi realizat obiectivul cu care am plecat la drum, salvarea cu brio de la retrogradare. Urmează apoi o vacanţă binemeritată pentru noi”.

 

Craiovenii încă nu se pot bucura de promovare

 

Deşi la un moment dat părea ca şi promovată, Univ. Craiova suferă acum din greu şi este la mâna unei decizii a federaţiei, care va analiza evenimentele petrecute la meciul disputat în nocturnă cu Astra Ploieşti, atunci când instalaţia de iluminare nu a funcţionat câteva zeci de minute. Pentru a fi siguri de promovare, craiovenii au nevoie ca decizia în „cazul Astra” să le fie favorabilă (adică să fie păstrat rezultatul de pe teren, 5-0 pentru ei) sau, dacă nu se va întâmpla aşa, să câştige în ultima rundă partida de la Dinamo II Bucureşti. Dacă studenţii vor pierde la „masa verde” şi apoi vor ceda şi-n Capitală, iar Unirea Urziceni şi Petrolul Ploieşti vor învinge, Univ. Craiova se poate trezi pe locul 3 în clasament, poziţie similară cu ratarea promovării. Tot aşa, dacă vor face doar un meci nul la Bucureşti, elevii lui Ovidiu Stângă ar putea ajunge pe locul 2, pentru că toate echipele din trioul fruntaş ar acumula câte 59 de puncte, iar în ierarhia rezultatelor directe dintre cele trei, Univ. Craiova este sub Unirea Urziceni, însă peste Petrolul Ploieşti.

Cu ochii pe televizor, dar degeaba

Deşi postul de televiziune TV Sport a anunţat o săptămână întreagă că meciul din Bănie va fi transmis în direct, sâmbătă, 27 mai, de la ora 11.00, vâlcenii s-au uitat degeaba la televizor. În locul partidei pe care CSM-ul a jucat-o în faţa Universităţii Craiova a intrat tot „live” un meci amical între două echipe de Divizia A.