Liga IV

Oaspetii si-au îndeplinit obiectivul

Cozia Rm. Vâlcea – AS Şirineasa 0-0

Oaspeţii şi-au îndeplinit obiectivul

Eşalonul de elită judeţean a avut programat sâmbătă, 20 mai, pe lângă alte dispute interesante şi meciul dintre Cozia Rm. Vâlcea şi AS Şirineasa considerat, datorită poziţiilor ocupate în clasament de cele două, derby-ul etapei. Rezultatele obţinute în acest campionat, cu precădere în retur, au făcut ca echipa primarului Dan Săraru, AS Şirineasa, să fie o grupare de temut pentru toate celelalte participante la competiţia organizată de AJF, fie că se află în fruntea clasamentului sau sunt mai slab clasate. Deşi călimăneştenii nu au călcat greşit de multe ori, având în această ediţie de campionat până în momentul disputării partidei două rezultate de egalitate şi tot atâtea înfrângeri, faptul că în tur au reuşit să-i învingă le-a dat speranţă jucătorilor antrenaţi de Viorel Ciofîcă, astfel că au abordat meciul încrezători că vor putea să realizeze ce şi-au propus: nu vor pleca învinşi din staţiunea vâlceană. Au gândit dinainte jocul, au preconizat cam cum vor aborda gazdele această partidă, au profitat de faptul că antrenorul Mircea Savu nu a putut fi prezent la meci pentru a le da sfaturile de care aveau nevoie şi au reuşit. Au plecat cu un punct de pe terenul liderului.

 

Chiar dacă am consemnat şi câteva ocazii importante de gol, a fost o remiză albă. În primele 45 de minute jocul a fost echilibrat şi s-a dus mai mult între cele două careuri de 16 metri, până la limita suprafeţei de pedeapsă. Nici una dintre cele două grupări nu putem spune că „a rupt gura târgului”. Gazdele au creat totuşi de câteva ori panică în tabăra oaspeţilor. Cea mai bună ocazie de a înscrie au avut-o prin minutul 15 al meciului când, după o fază frumos construită, balonul a ajuns undeva pe linia de 6 metri, în faţa porţii lui Mărăcine, la juniorul Cheran care-a şutat destul de bine, dar experienţa goalkeeper-ului de la Şirineasa şi-a spus cuvântul. Singurele oportunităţi ale formaţiei din Şirineasa de a pune pericol porţii gazdelor le-au avut Marga (al cărui şut puternic, de la 25 de metri, a trecut însă peste transversală) şi Istratie (din careu, cu capul a trimis puţin pe lângă bara laterală). În ultimul minut al primei reprize Mărăcine şi-a salvat din nou echipa. Preda a primit balonul de la un coechipier undeva în apropierea barei laterale a porţii oaspeţilor şi a şutat pe colţul lung, dar Mărăcine s-a întins şi a scos un gol ca şi marcat.

În partea a doua a partidei călimăneştenii şi-au dorit parcă mai mult victoria. Elevii lui Ciofîcă s-au retras, au încetat să mai construiască. Practic au făcut un joc de aşteptare. Gazdele au sperat că jocul defensiv al oaspeţilor îi va face până la urmă să greşească, însă puţine au fost momentele în care jucătorii din Şirineasa au dat dovadă de nesiguranţă, iar atunci când s-a întâmplat şi-a făcut Mărăcine datoria cu prisosinţă. La baza uneia dintre aceste situaţii a stat Văduva care-a scăpat singur cu portarul, dar nu a reuşit nici de această dată să perforeze plasa porţii adverse. Echipa lui Săraru putea trece în avantaj prin minutul 65 dacă profita de respingerea greşită a gazdelor, însă portarul Cruceru a ajuns la balon înaintea jucătorului oaspete, Rachina, şi faza s-a stins. Apoi Dina de la Cozia a mai avut câteva încercări de a înscrie, iar pe finalul meciului am consemnat o nouă mare ocazie pentru gazde, de această dată autorul fiind Gheorghe, dar Mărăcine s-a remarcat pentru ultima dată în această întâlnire.

 

O dată cu această remiză, primarul Săraru ar putea să le dea şi prima de obiectiv elevilor săi (dacă există aşa ceva) pentru că au reuşit să-şi atingă ţelul, acela de a nu pierde cu pretendentele la titlul de campioană în Divizia D.

 

Au arbitrat: la centru – Marian Joiţa, ajutat la cele două linii de arbitrii asistenţi Ion Iordache şi Mihai Scheianu. Observator AJF: Vasile Busuioceanu.

Pentru Cozia Rm. Vâlcea au evoluat: Cruceru – Mocioacă, Perţa, Harapu, Popescu, Gheorghe, Ilie, Pătularu, Văduva, Preda şi Cheran. Au mai jucat: Dina şi Lăcraru.

 

AS Şirineasa: Mărăcine – Ţăpescu, Marga, Codin, Niţulescu, Sporea, Rachina, Bădălan, Băcanu, Iordache, Istratie. Au mai fost introduşi pe teren: Stoian, Cimpoieru şi Şerban.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button