Liga IV

„Arbitrul Voicescu a facut din nou «praf» un meci”

După meciul disputat de formaţia sa la Berbeşti, George Popolan de la Vartex acuză că:

„Arbitrul Voicescu a făcut din nou «praf» un meci”

* oaspeţii îl acuză şi pe observator * „minerii” spun că Mosor şi-a făcut datoria * se aşteaptă decizia Comisiei de Disciplină

 

O nouă partidă din eşalonul de elită judeţean în care au fost ridicate anumite probleme legate de arbitraj s-a desfăşurat în intermediara de miercurea trecută, mai exact la Berbeşti, unde formaţia Minerul din localitate a primit vizita grupării Vartex Rm. Vâlcea. Oaspeţii, prin vocea lui George Popolan susţin că tânărul arbitru Alin Voicescu, după o serie de meciuri în care a stârnit nemulţumirea uneia sau alteia dintre echipele pe care le-a arbitrat, ar fi comis-o din nou. Ei sunt nemulţumiţi nu numai de centralul Voicescu, care, în opinia lor, a avut două greşeli care s-au situat cu două goluri primite de Vartex, cât şi de observatorul Mosor care nu l-a notat aşa cum se cuvenea pe „fluieraşul” vâlcean amintit şi astfel acesta a scăpat nepedepsit.

Popolan este nemulţumit de prestaţia centralului

Mai exact, jucătorul şi antrenorul Popolan ne-a spus: „Un alt meci a fost făcut praf de arbitrul Voicescu, însă şi de această dată el a fost acoperit şi sunt sigur că nu se vor lua nici un fel de măsuri cu el. Deşi nu puteam să ne prezentăm la această partidă, noi am făcut eforturi pentru a nu se înţelege că desconsiderăm competiţia şi am mers la Berbeşti, chiar dacă din echipa de bază am fost doar 3 jucători, iar în total ne-am prezentat 10. Ştiam că a mai avut probleme, dar nu ne aşteptam să fim dezavantajaţi, să fim trataţi cu atâta dispreţ de Alin Voicescu, dar mai ales de domnul Mosor de la care aveam mai multe pretenţii”. George Popolan, liderul formaţiei lui Adi Panduraşu şi Bogdan Pistol povesteşte care au fost fazele care-au dus la această nemulţumire a lor legată de brigada de arbitri: „în minutul 15, la 2-0 pentru Berbeşti, după ce mingea a părăsit terenul de joc, un jucător al gazdelor a centrat şi s-a marcat gol. După vreo 8 minute de la această fază, tot după o centrare spre careul nostru, unui jucător de la Vartex, dorind să se ferească, i-a venit mingea în mână în afara suprafeţei de pedeapsă. Arbitrul asistent a ridicat fanionul, iar centralul Voicescu, fără să se consulte cu acesta, a acordat lovitură de la 11 metri. Un coechipier de-al meu l-a întrebat pe asistent ce s-a întâmplat, iar acesta a răspuns: «a fost ofsaid». Menţionez că observatorul Gheorghe Mosor nu a văzut cele petrecute, fapt relatat de un apropiat al echipei Vartex care ne-a încredinţat că observatorul în acea fază îl întreba pe el ce s-a întâmplat. După acordarea penalty-ului eu şi cu un coechipier, Panait, am mers să cerem explicaţii arbitrului şi am fost amândoi eliminaţi pentru proteste şi injurii. La 4-0 ni s-a accidentat un jucător, Mozăceanu, care a intrat în teren deşi avea arcada cusută, iar la 6-0 un alt jucător a făcut entorsă, fapt ce a dus la încheierea partidei”.

Gazdele contestă spusele celor de la Vartex

În apărarea brigăzii de arbitri, în special a centralului Voicescu a sărit formaţia gazdă. Mihai Manea, delegatul Minerului Berbeşti ne-a spus că acuzele jucătorului echipei Vartex sunt nefondate şi arbitrajul a fost corect: „Ei nici măcar nu au vrut să joace acest meci. Au venit la Berbeşti doar 10 jucători. Nu ne-au pus nici o problemă. Practic au stat numai în propriul lor careu. Neputinţa a făcut să aibă acele reacţii. Era deja 3-0 când centralul a acordat penalty. Credeţi că dacă nu ar fi fost clar lovitură de la 11 metri, Voicescu era nebun să o dea la acest scor? Noi n-am văzut că asistentul ar fi semnalizat ceva la acea fază, cu atât mai puţin ofsaid. Apoi scorul a evoluat în favoarea noastră. Popolan se ruga de coechipieri să cadă pentru a se termina meciul. Până la urmă asta s-a şi întâmplat. S-au dat pe rând loviţi şi s-a terminat jocul la 6-0”. Spusele lui Manea nu doar că scot altceva în evidenţă decât cele prezentate de Popolan, dar sunt în conformitate cu cele relatate de observatorul Gigi Mosor.

Ce decizie se va lua: depunctarea sau retrogradarea?

De altfel, despre cele de mai sus, un alt om de fotbal din zona Berbeşti ne-a spus: „Sper ca acest caz să nu fie muşamalizat de către AJF Vâlcea. Realitatea este că echipa oaspete s-a descompletat intenţionat pentru a nu se face de râs. Mă tem că arbitrul Voicescu a căzut la pace cu oaspeţii şi l-au pus pe doctor să scrie că jucătorii respectivi s-au accidentat şi nu mai puteau continua jocul. În realitate ei puteau să termine partida. Dacă observatorul Mosor este corect, ar fi trebuit să scrie toate acestea. Eu am încredere în el, nu însă şi în AJF Vâlcea. Este evident că într-o asemenea situaţie echipa Vartex ar trebui inclusiv depunctată pentru abaterea de la etica sportivă. Nu cred că se va face acest lucru pentru că Vartex este echipa care l-a propus pe Mihai Persu şi l-a susţinut în alegerea sa. În mod normal, conform art. 23, pct. 3, la «desconsiderarea competiţiei sau a adversarului, prezentarea la joc a unei formaţii vădit inferioare valorii reale, descompletarea intenţionată a echipei (…) se sancţionează cu: retrogradarea la categoria imediat inferioară (…), penalizarea cu minimum 6 puncte…» sau la art. 24, pct. 1 este necesară o penalizare de minim două puncte, însă aici nu se poate încadra pentru că arbitrul nu a arătat cele trei minute, iar oaspeţii nu şi-au arătat deschis intenţia de a pune capăt partidei. Era clar că au făcut-o intenţionat, însă personal cred că vor scăpa nepedepsiţi aşa cum spune regulamentul!” După părerea noastră, preşedintele Mihai Persu nu poate fi acuzat în acest moment de nici o rea intenţie. Domnia sa nu doar că va veghea la respectarea regulamentelor, ci va fi atent şi ca deciziile Comisiei de Disciplină să fie acoperite de regulament.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button