Opinii

Scrisoarea săptămânii

Cu ce ajută personalităţile din Băile Govora fotbalul din oraş?

Orice om normal la cap când aude că în Băile Govora are casă preşedintele Consiliului Judeţean (domnul Buşe), că soţia directorului de la SC Băile Govora SA (Mihai Handolescu) este prefectul judeţului (de ştiu că în trecut domnul Handolescu chiar a ajutat echipa din Rm. Vâlcea prin perfectarea unor transferuri), că directorul Sind Oltenia (domnul Oteşanu) este consilier în primărie şi un influent om în Vâlcea, există toate premizele să gândească faptul că govorenii s-au născut într-o zodie a norocului.

Dar nu e deloc aşa, iar zic că a sosit timpul să punem „tunurile” pe toţi aceştia şi să le cerem ajutorul. Dacă noi, cetăţenii oraşului, am reuşit să ne pierdem identitatea (când spui că eşti govorean ţi se aminteşte de vremurile de odinioară când staţiunea gemea de lume, fanfara militară cânta în fiecare duminică în parcul oraşului) ce să mai spunem de consilierii primăriei care nu au venit la nici un meci al echipei noastre?
Nu pot să nu fac trimitere aici la jalnica stare în care se află fotbalul govorean. Dacă nu venea un domn pe nume Adi Răducanu (zis „Ciorap”) cu cei 9-10 jucători, echipa era practic desfiinţată. La începutul campionatului, unii s-au angajat că vor susţine cu bani echipa şi chiar o fac (precum e domnul Oteşanu), dar niciodată nu se reuşeşte să se ducă în condiţii normale campionatul până la capăt (transport, echipament, arbitraj, cartonaşe). Din păcate, un alt om care putea sprijini echipa, Vali Chiriac, care părea că are intenţii serioase, s-a retras din te miri ce motive (se pare că a condiţionat sprijinul financiar de faptul de a fi titular în echipă). Asta deşi toate dorinţele îi erau îndeplinite: i s-a oferit şansa să intre în structura de conducere, iar pe viitor putea chiar să îţi dezvolte afacerile în Băile Govora. Ceea ce mă surprinde este faptul că în situaţia echipei govorene care se află pe un loc retrogradabil, un patron cu minte la cap nu venea cu asemenea pretenţii. Păcat, din partea govorenilor, Vali Chiriac a primit o bilă neagră.
Domnul Răducanu pare a fi un om de bun simţ, a venit cu braţele deschise, s-a înhămat la o muncă grea: salvarea de la retrogradare. Păcat că fotbaliştii govoreni (care au dus echipa în starea actuală) nu au înţeles să participe şi ei la salvarea echipei, nu au acceptat concurenţa şi s-au transferat la echipe obscure din judeţ. În victoria contra echipei din Horezu, jucătorii noi veniţi, ne-au demonstrat nouă suporterilor govoreni că sunt dispuşi la efort, disciplină şi pe deasupra vor să facă şi spectacol.
Rugăm acum ca şi Primăria să se implice urgent în renovarea clădirii în care se dezechipează jucătorii, deoarece riscă să pice pereţii pe jucători. Facem o imagine proastă unor echipe care vin într-o staţiune considerată şi de interes naţional. Parcă devin şi puţin invidios pe primarii care se laudă că se vor zbate să aducă fonduri pentru bazele sportive. Şi de ce să nu îi crezi, când vezi că la Malaia de exemplu s-a făcut ceva frumos, la Şirineasa există un primar serios şi ataşat de echipă, la Popeşti la fel! Şi exemplele pot continua.
În afară de Rm. Vâlcea mai daţi-mi un exemplu de un oraş cu atâtea personalităţi (enumerate la începutul scrisorii) şi eu mă duc la Bucureşti pe jos. Nu ducem lipsă de oameni influenţi în Băile Govora, dar ei niciodată nu ajung la un numitor comun pentru interesul oraşului.
PS. Pe viitor se pare că îşi va dezvolta afacerile în Băile Govora şi domnul Nedelescu, un important om din lumea fotbalului (un competent observator). Deci, ar apărea încă un eventual sprijin în dezvoltarea activităţii sportive în acest oraş. Numai de consultanţă de am beneficia şi tot ar fi bine. Voinţă să fie! Orice om care vrea să facă lucruri frumoase în Băile Govora bineînţeles că va avea tot sprijinul nostru.
Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button