Acasă Liga III FC Oltchim promoveaza în B!

FC Oltchim promoveaza în B!

163
0

Vineri, 12 mai, ora 18.00: moment istoric în fotbalul vâlcean

 

FC Oltchim promovează în B!

* judeţul nostru va avea două formaţii în eşalonul secund al fotbalului românesc

Săptămâna aceasta va avea loc meciul dintre FC Oltchim Rm. Vâlcea şi AFC Genesis Lotru Brezoi. Dacă în tur priveam întâlnirea ca pe un derby al fotbalului vâlcean, acum comparaţia este nepotrivită. Gazdele, antrenate de Costel Gaiţă, sunt ca şi promovate în Divizia B acolo unde vor fi colege de serie cu CSM Rm. Vâlcea, asta în eventualitatea în care trupa pregătită de Adrian Furnică nu retrogradează. Potrivit calculelor matematice, în cele patru etape rămase de disputat urmăritoarele echipei FC Oltchim mai pot acumula maximum 12 puncte, situaţie în care, dacă vâlcenii ar fi să piardă toate meciurile de aici înainte, s-ar înregistra egalitate la puncte. Cu alte cuvinte, FC Oltchim mai are nevoie de un singur punct pentru a putea desface şampania pregătită pentru campioni.

Cine a mai promovat deja?

Privind clasamentele celorlalte opt serii din Divizia C observăm că în aceeaşi situaţie ca FC Oltchim sunt echipele Poli II Iaşi, FC Snagov (mai au nevoie de un singur punct săptămâna aceasta), din seriile I şi a III-a. Delta Tulcea (Seria a II-a) şi Chimia Breazi (Seria a IV-a) sunt deja promovate, astfel că FC Oltchim Rm. Vâlcea ar putea fi a treia divizionară C ajunsă campioană. În celelalte serii luptele continuă, echipe precum Building Vânju Mare şi Auxerre Lugoj (Seriile a V-a şi a VII-a) fiindu-le necesare încă 3-4 puncte pentru a promova, FC Baia Mare mai are nevoie de două victorii pentru a nu fi ajunsă de Victoria Carei în Seria a VIII-a, în timp ce în Seria a IX-a lupta se va duce până-n ultimul minut al campionatului pentru că FC Ghimbav (45 puncte), Tractorul Braşov (44 puncte) şi CF Predeal (43 puncte) speră fiecare să termine pe primul loc.

Diculoiu vrea victoria

Preşedintele echipei FC Oltchim, domnul inginer Mihai Diculoiu, nu pare impresionat de sărăcia de puncte a grupării brezoiene. Domnia sa chiar a dorit să amintească faptul că ori de câte ori alte echipe vâlcene au avut nevoie de puncte, FC Oltchim a preferat să-şi dispute corect şansele, astfel că grupări precum FC Nova Lăpuşata, Minerul Berbeşti sau Petrolul Drăgăşani au fost învinse şi condamnate la retrogradare şi cu sprijinul grupării chimiste. Acum, chiar dacă FC Oltchim poate obţine oriunde altundeva punctul necesar, trupa lui Gaiţă vrea victoria în meciul cu AFC Genesis Lotru Brezoi.

 

FC Oltchim se mută pe „Municipal”

 

Gândurile conducerii clubului FC Oltchim sunt îndreptate deja spre ediţia viitoare a Diviziei B când, din toamnă, această formaţie ar dori să-şi dispute meciurile de acasă pe Stadionul Municipal din Parcul Zăvoi. Motivul, extrem de just şi bine motivat, este acela că pe arena Oltchim trebuie începute lucrările de modernizare a suprafeţei de joc, iar iubitorii fotbalului vâlcean să poată vedea în condiţii foarte bune (având în vedere modernizarea tribunelor) şi meciurile acestei formaţii. Cert este că vom avea o vară interesantă în fotbalul vâlcean, pregătit pentru o premieră: două echipe din judeţul nostru la startul Diviziei B!