Acasă Liga V Mitica Draganescu nu are singur dreptul sa scoata Forestierul Romani din campionat

Mitica Draganescu nu are singur dreptul sa scoata Forestierul Romani din campionat

312
0

Steaua Mânăstireni a vrut să ştie de ce a făcut deplasarea degeaba la Horezu, iar AJF-ul ne-a spus:

Mitică Drăgănescu nu are singur dreptul să scoată Forestierul Romani din campionat

* meciurile acestei formaţii sunt programate în continuare

Unul dintre oficialii echipei Steaua Mânăstireni, de pe primul loc din Seria a II-a a Diviziei Onoare, a criticat faptul că această formaţie a făcut o deplasare inutilă la Horezu, când se puteau evita nişte cheltuieli inutile de transport. „Am aflat că Mitică Drăgănescu, preşedintele celor de la Forestierul Romani, a trimis din timp o adresă oficială, semnată şi ştampilată, prin care anunţă clar că echipa sa se retrage din campionat. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu documentul respectiv, dar normal era ca, în baza acelui document meciul Forestierul Romani – Steaua Mânăstireni să nu fie programat. La două neprogramări consecutive – similare în regulament cu neprezentările – echipa din Romani putea fi exclusă oficial din competiţie. Noi nu trebuia să facem această deplasare, să cheltuim banii pe benzină şi alte cheltuieli specifice cu jucătorii. Cine ne dă nouă aceşti bani înapoi? AJF-ul? Cei din Romani? Cred că acest caz demonstrează clar lipsa de profesionalism a celor de la AJF Vâlcea” – a spus sub protecţia anonimatului un oficial al echipei Steaua Mânăstireni.

Mihai Persu prezintă poziţia oficială a AJF

Cazul reclamat de cei de la Steaua merita urmărit pentru că la AJF Vâlcea a mai sosit o adresă oficială de la echipa Luncavăţul Popeşti prin care primarul acestei localităţi anunţa că echipa nu se retrage din campionat, însă, după spusele lui Costel Şerban, la insistenţele preşedintelui Mihai Persu gruparea a revenit la sentimente mai bune, iar următoarele două succese în campionat au creat suspiciuni nefondate, încă. Cert este că, dacă pe Şerban l-au lămurit cei din AJF să rămână în campionat, dar pe Drăgănescu l-au lăsat să se retragă, impresia iniţială fiind aceea că s-a şi dorit acest lucru. Pentru a pune capăt oricăror suspiciuni, Mihai Persu a dorit să lămurească cele două situaţii şi a fost de acord să prezinte poziţia oficială a AJF Vâlcea.

Preşedinţii de club nu-şi pot retrage echipele

Punându-ne la dispoziţie documentele respective, prin care Şerban şi Drăgănescu anunţau că-şi retrag echipele din campionat, Mihai Persu ne-a spus că respectivele hârtii n-au valoare oficială. „Când echipa se înfiinţează şi se înscrie (afiliază) la AJF, totul se face cu o decizie a Adunării Generale a Asociaţiei Sportive respective. Şi în cazul retragerilor trebuia procedat la fel. Ce s-ar întâmpla dacă, de exemplu, un preşedinte de echipă ne informează că el îşi retrage echipa, dar vicepreşedintele, secretarul delegatul şi jucătorii merg cu legitimaţiile la meci? În mod normal partida se programează! Asta spune regulamentul, asta am făcut şi noi” – a spus Mihai Persu, adăugând că Steaua Mânăstireni ar trebui să ceară pe bază de documente, către Subcomisia de Disciplină de la Horezu, să fie despăgubită pentru cheltuielile inutile făcute cu ocazia meciului nedisputat din vina formaţiei Forestierul Romani.

Drăgănescu a invocat motive complet aiurea

Preşedintele AJF Vâlcea a demontat punct cu punct motivele expuse de Mitică Drăgănescu pentru retragerea echipei din campionat. Mihai Persu ne spune: „A acuzat Drăgănescu faptul că baremul observatorilor a crescut faţă de tur. Nu e adevărat. El ştie că este acelaşi barem, doar că în tur, experimental, AJF-ul a suportat jumătate din baremul observatorilor, decizie ce n-a mai fost validată odată cu începerea returului. Apoi spune că arbitri din Horezu primesc 6 RON cheltuieli de transport la meciurile din Horezu, sau că a scăzut numărul de arbitri din zona Horezu datorită neimplicării reprezentantului AJF din zonă. Eu nu ştiu dacă există arbitri în Horezu şi dacă sunt delegaţi la meciuri în oraşul în care locuiesc. Oricum, e treaba Comisiei de Arbitri, e bine dacă primesc sesizări cu aşa-zise neregului, eu le verific, dacă sunt fondate încerc să le rezolv… dar asta nu are nici o legătură cu retragerea echipei Forestierul Romani din campionat!”

După ce a analizat absolut toate cele prezentate de Mitică Drăgănescu, preşedintele Mihai Persu de la AJGF Vâlcea a spus: „Îmi lasă impresia ori că nu ştie regulamentele, ori că este rău intenţionat. Pentru retragerea echipei din campionat a invocat motive puerile şi unele lucruri care, în cel mai fericit caz ar putea fi considerate drept propuneri pentru analizarea lor în Biroul Executiv sau în Adunarea Generală. Mitică Drăgănescu trebuie să ştie la ce se expune retrăgând de capul lui o echipă din competiţie. Eu am vorbit şi cu primarul de la Horezu, ştiu că echipa este ajutată şi de primărie şi nu este corect şi cinstit ceea ce face Drăgănescu. Şi el şi echipa riscă să fie suspendaţi pentru o perioadă mai lungă de timp”.

S-au calmat lucrurile după întâlnirea de la Horezu?

Mitică Drăgănescu era nemulţumit că Persu a promis întâlniri mai dese cu reprezentanţii echipelor din Divizia Onoare, dar nu a făcut, deocamdată, nimic concret. Preşedintele AJF ne-a arătat că pe agenda sa de lucru au existat în mai multe rânduri intenţia organizării unei întâlniri la Horezu, însă aceasta s-a materializat abia săptămâna aceasta. Dacă lucrurile au reintrat în normal, vom afla la finele acestei săptămâni când Forestierul Romani a fost programată să joace la Bărbăteşti.

Florin MĂNOIU