Liga V

Delegatii echipelor din „Onoare” n-au habar de regulament

Am mai spus-o şi săptămâna trecută:

Delegaţii echipelor din „Onoare” n-au habar de regulament

* CSR Măciuca şi Piovra Lăpuşata s-au impus la „masa verde”

Nu ne mai miră faptul că la Adunările Generale ale Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea se prezintă delegaţi de echipe sau fel de fel de indivizi, unii funcţionari ai administraţiei publice locale, şi sunt interesaţi mai de grabă de locul unde dă preşedintele de băut sau, mai diplomatic vorbind, unde se organizează „protocolul”. Apoi în sală fac act de prezenţă şi, cum spune proverbul, unii „vin viţei şi pleacă boi!”. Altfel nu se explică de ce nu ştiu că un jucător cu patru sau şapte cartonaşe galbene trebuie să stea o etapă (sau joacă doar dacă i se plăteşte amenda şi cauţiunea), ori nu ştiu câţi tineri sub 20 de ani trebuie să aibă în teren. Poate că nu chiar săptămânal dăm de astfel de cazuri, însă ele sunt destule, vinovaţii trebuie căutaţi la echipe, iar ici-colo primăriile plătesc taxele echipelor pentru a participa în campionat, însă „oamenii de fotbal” din anumite comune sunt incompetenţi şi se ajunge ca din vina lor meciurile să fie pierdute, echipele amendate şi sumele de bani alocate, în loc să fie direcţionate strict spre competiţia sportivă, ajung să acopere amenzi acumulate de asociaţiile sportive respective. În cele de mai sus am vorbit la general, n-am făcut referiri stricte la cineva anume, iar cei ce se simt vinovaţi o se ştiu singuri. Tocmai de aceea nu sugerăm o asemănare între „teoria” de mai sus şi „practica” pe care o prezentăm în continuare.

Dinamo Şuşani pierde trei puncte

 

Nu s-au bucurat prea mult cei din Şuşani pentru victoria de pe teren propriu cu CSR Măciuca pentru că la Comisia Campionatului s-a constatat că gazdele au folosit un jucător în stare de suspendare. Aşa că în locul rezultatului de pe teren, 3-1 pentru dinamo, s-a decis la „masa verde” ca scorul omologat să fie 3-0 pentru CSR Măciuca. Motivul îl reprezintă faptul că delegatul gazdelor l-a introdus în teren pe Mihai Popescu, fotbalist aflat în stare de suspendare ca urmare a cumulului de 4 cartonaşe galbene. În plus, pentru nepriceperea delegatului său, echipa din Şuşani va trebui să plătească şi o amendă în valoare de 50 lei.

 

Piovra a scăpat de ultimul loc

 

Pe teren meciul dintre Piovra Lăpuşata şi Juventus Roeşti s-a terminat la egalitate, scor 3-3. Ambele formaţii şi-au dorit foarte mult victoria, însă nici una dintre ele nu s.-a bucurat la vremea respectivă. Se vor bucura acum jucătorii şi cei din conducerea echipei Piovra Lăpuşata pentru că oaspeţii, în speţă Juventus Roeşti, l-au folosit pe jucătorul Cosmin Drăgulescu în acel meci fără a avea drept de joc. Cosmin acumulase 4 cartonaşe galbene şi trebuia să stea întrucât nu i se achitase nici amenda, nici cauţiunea. Prin urmare meciul a fost omologat cu scorul de 3-0 în favoarea grupării Piovra Lăpuşata, care astfel a părăsit ultimul loc al seriei a IV-a din Divizia „Onoare”. Echipa Juventus Roeşti a mai fost şi amendată cu 50 de lei.

 

Cei din Foleşti n-au avut tineri

 

Deşi dispun de o conducere competentă, se pare că la nivelul lotului echipa din Foleşti întâmpină probleme. Astfel nu se explică neatenţia de la partida susţinută de Viitorul Foleşti, în deplasare la Victoria Frînceşti. În acel meci echipa oaspete nu a folosit doi jucători tineri pe tot parcursul jocului. Dacă ar fi fost un rezultat favorabil oaspeţilor, exista riscul omologării meciului cu 3-0 pentru Victoria, însă cum rezultatul înregistrat pe teren a fost de 4-1 pentru cei din Frânceşti, deci la fel de avantajos gazdelor, nu s-a mai luat nici o sancţiune în acest sens, omologându-se rezultatul din teren, însă Viitorul Foleşti va plăti pentru fapta sa o amendă în valoare de 50 lei.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button