Auto-Moto

Volkswagen Golf GTI „Edition 30” poate fi comandat şi în România

"LA MULŢI ANI, GTI!"

  • Performanţe îmbunătăţite: motor 2.0 Turbo FSI ce dezvoltă 230 CP- Jante de 18’ şi schimbător de viteze cu design special
  • Primele comenzi au fost deja livrate în România

Volkswagen Golf GTI reprezintă imaginea unei maşini foarte rapide pentru clasa compactă. Pentru a 30-a aniversare a modelului, producătorul german lansează pe piaţă o serie limitată a acestui model.

Performanţele motorului au fost crescute cu un cal-putere pentru fiecare an de la lansare, ceea ce înseamnă că „GTI Edition 30” dezvoltă acum o putere de 230 CP. Pentru „Golf GTI Edition 30”, Volkswagen Individual (divizia care se ocupă cu personalizarea fiecărui automobil-comandă specială) a dezvoltat un concept de design a cărui primă prezentare a avut loc în luna mai 2006 cu ocazia manifestării „Golf Record Day”, în localitatea germană Gelsenkirchen. Din acel moment, entuziaşti din toată Europa au trimis echipei de la Wolfsburg nenumărate mesaje de felicitare: automobilul trebuie produs cu exact aceleaşi caracteristici! Prin urmare, exclusivistul modelul oferit în ediţie limitată păstrează întocmai designul prototipului iniţial: principala caracteristică este dată de jantele Detroit 18’, de culoare negru mat. Fără costuri suplimentare, clientul poate opta pentru jantele Rockingham din titan, tot cu dimensiunea de 18 ţoli.

Alte elemente specifice de design sunt spoilerul faţă şi spate, pragurile laterale în culoarea caroseriei şi stopurile de culoare roşu „cherry”. Pentru identificarea acestei serii speciale, pe hayon a fost montată emblema „Edition 30”. De asemenea, interiorul are design special pentru a celebra aniversarea modelului: scaunele sport sunt realizate în combinaţie de piele cu tapiţerie Interlagos în carouri, specific modelului GTI. Volanul cu trei spiţe, schimbătorul de viteze şi levierul frânei de mână sunt îmbrăcate în piele neagră, în contrast cu cele câteva cusături de culoare roşie. Inscripţia „Edition 30" de culoare roşie poate fi găsită pe pragurile uşilor şi deasupra torpedoului. Covoraşele cu margini de culoare roşie şi, bineînţeles, schimbătorul de viteze specific, de forma unei mingi de golf, completează elementele distinctive de design.

Volkswagen „Golf GTI Edition 30” are un preţ de pornire de 26.268 euro cu TVA pentru versiunea cu cutie de viteze manuală şi motor 2.0 Turbo FSI, prima maşină de acest fel fiind livrată în România de dealerul Porsche Bucureşti Nord pe 6 februarie 2007.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button