Acasă Editorial Nimeni nu misca-n front!

Nimeni nu misca-n front!

80
0

Nimeni nu mişcă-n front!

Timp de 30 de minute m-a ţinut la telefon, zilele trecute, tânărul şi talentatul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal ca să-mi explice teoria chibritului. Domnul prezident a încercat să arate cât de corect e domnia sa în administrarea treburilor acestei instituţii. Eu nu neg în mare parte intenţia dânsului, dar cu unele mici adăugiri.

Supărarea mare a şefului fotbalului vâlcean vine din faptul că eu am scris de neregula (care sunt convins şi acum că a făcut-o) de a schimba o decizie a Adunării Generale privind modul de desfăşurare a semifinalelor fazei judeţene a cupei. Cum, în opinia unora, prin ieşirea din cursă a unei echipe, competiţia a devenit brusc neinteresantă, preşedintele s-a dus la Biroul Executiv, s-a prevalat de o prevedere de regulament venită de la FRF şi a zis, facem aşa! Oamenii, ce să zică?! Dacă şeful a zis aşa, păi ce mai e cineva tâmpit să zică altfel. Dar acum gata, totul a trecut şi, din păcate pentru unii, ce ne facem (?!), s-a calificat în finală o echipă incomodă, Flacăra. Dom’ne, ce neserioşi ăştia, cum dracu de n-au scos-o din cursă, aşa cum au făcut în campionat?

Aici e o altă problemă. Campionatul e jucat. Eu cred (dacă mi se permite, cu respect, dreptul la opinie, că domnul prezident nu prea e de acord cu aşa ceva), eu cred, deci, că echipele n-ar mai trebui să se prezinte la meciurile viitoare ale Diviziei D. Pentru că oricum lucrurile sunt clare. Merge la baraj cine trebuie. S-a tot vorbit despre faptul că n-au fost probleme la meciul de la Călimăneşti, Cozia – Flacăra. Păi, cum să fie probleme când totul era rezolvat dinainte?! Adică, s-a avut grijă ca la ora meciului să se păstreze o distanţă rezonabilă între cele două echipe care se întâlneau. Totul a culminat cu ceea ce s-a întâmplat la meciul de la Horezu, Flacăra – Petrodam, când Chelcea am înţeles că l-ar fi îmbrâncit pe centralul Voicescu. Şi aici a fost o problemă. Deşi a fost delegat la una din linii, potrivit site-ului AJF, Daniel Demetrescu, acesta a ajuns până la urmă la meciul de la Goleşti! De ce, nu ştiu! Apoi, în cazul Chelcea cred că trebuie analizat nu efectul, ci cauza. A ajuns omul la saturaţie, tocat mărunt etapă de etapă. Adică, nu poţi sta la nesfârşit stană de piatră să vezi că eşti batjocorit într-un hal fără de hal. De bine de rău, omul acesta, Chelcea, a făcut fotbal în Rm. Vâlcea într-un moment în care alţii nu făceau nimic. Ba mai mult, unii au distrus un mit numit Chimia. Însă, după câte se pare, poate fi doar o constatare pripită, preşedintele AJF-ului rămâne din ce în ce mai singur. Dar, nu-i nimic, dânsul se gândeşte la o „revoluţie” în fotbalul vâlcean. Probabil că atunci îi va expulza pe cei ce nu se aliniază cerinţelor impuse şi cei care mişcă sau vor mişca în front.

În rest, numai de bine. Un campionat în care de două etape berbeştenii au vacanţă, cei de la Pesceana rămân în pană în drum spre Berbeşti, jandarmii de la Drăgăşani nu mai ajung deloc. Arbitri supăraţi că ajung la meci şi nu li se plăteşte baremul (banii sunt în contul AJF-ului, li se spune) şi o campioană meritată. Nuuuuu, Doamne fereşte, nimeni n-are nici un merit pentru asta! În schimb se fac presiuni şi se interzice dreptul la opinie. Aştept acum telefonul în care să fiu din nou pus la colţ. Asta e, dacă nu mă aliniez cerinţelor impuse!

Şi încă ceva, extrem de grav. Domnul preşedinte a reuşit ceea ce nu s-a reuşit cred de multe ori în ultimii ani. A reuşit să împiedice publicarea unui editorial semnat de subsemnatul în paginile altei publicaţii. Deşi după ştirea noastră asta se numeşte cenzură şi credeam că ea nu se mai poartă în România anilor noştri, iată că se poate!? Deocamdată ARENA rămâne singura publicaţie atentă la fotbalul judeţean ce nu se aliniază politicii tânărului preşedinte şi acceptă că într-o democraţie pot să existe şi alte opinii, diferite de cele ale „conducătorului suprem”.

Ionel GEREA