Liga II

Vâlcenii, iarasi în pole-position

Dinamo II – CSM Rm. Vâlcea 1-4 / Câinii, doar căţei!

 

Vâlcenii, iarăşi în pole-position

Nici cei mai optimişti suporteri nu au sperat că sâmbătă, 24 aprilie, în Capitală, CSM Rm. Vâlcea va zdrobi fără drept de apel echipa secundă a clubului Dinamo Bucureşti. Cu frica în sân după ce Petrolul Ploieşti egalase la puncte gruparea noastră, elevii lui Adrian Furnică şi Cristian Lazăr au făcut o partidă excelentă în faţa mânjilor pregătiţi de Ion Marin. A fost în final 4-1 (1-1), golurile formaţiei vâlcene purtând semnătura jucătorilor M. Dumitru (min. 4), Câmpeanu (min. 61 şi 67) şi Pena (min. 72). Un meci în care „furnicile” şi-au satisfăcut din plin pofta de gol, marcând aproape cât în toate cele şase partide precedente din retur la un loc. Ex-giuleşteanul Pena a izbutit cu Dinamo II să-şi treacă pentru prima oară numele pe lista marcatorilor într-o partidă oficială pentru CSM, el fiind introdus la pauză în teren în locul lui Ciortan, care-a suferit o accidentare nefericită. Marea surpriză a antrenorului Furnică în acest meci a constat însă în titularizarea în premieră a juniorului Chiriţă, a cărei evoluţie a fost chiar bună. Admirabil a fost şi jocul lui Murineanu, din piciorul căruia au pornit cele mai periculoase faze de atac ale vâlcenilor.

Petrolul a pierdut două puncte preţioase acasă

Vâlcenii, iarăşi în pole-position

Dacă în urmă cu o săptămână oficialii CSM-ului suspinau nemulţumiţi de prestaţia jucătorilor pregătiţi de Adrian Furnică, după meciul de la Bucureşti lucrurile s-au reaşezat pe un făgaş normal. Semi-eşecul pe teren propriu al celor de la Petrolul cu Inter Gaz Bucureşti (2-2) a făcut ca echipa vâlceană să aibă din nou un „adevăr” mai bun decât prahovenii (+9 faţă de +7). Mai mult decât atât, postura favorabilă în care CSM-ul se află este evidenţiată şi de faptul că fotbaliştii antrenaţi de Vivi Rachită au parte în următoarele două etape de două meciuri foarte grele: în deplasare cu Minerul Motru şi acasă cu Universitatea Craiova. Ori în această perioadă, Savu şi colegii săi primesc acasă vizita celor de la FC Caracal şi merg din nou la Bucureşti, pentru a întâlni Juventus, grupare ca şi retrogradată. În cazul în care vâlcenii iau toate cele şase puncte în aceste două partide care urmează, iar ploieştenii nu reuşesc să-şi apropie măcar o victorie cu cei din Motru şi Craiova, atunci diferenţa de puncte dintre CSM şi Petrolul se va mări substanţial, chiar până la şase puncte. Un avantaj care se poate dovedi decisiv pentru ocuparea poziţiei secunde în seria a II-a a Diviziei B, care duce direct la barajul de promovare în prima ligă a ţării.

CSM Rm. Vâlcea – FC Caracal

„Furnicile” vor revanşa după eşecul din tur

Odată cu meciul de la Dinamo II, fotbaliştii de la CSM Rm. Vâlcea au arătat că se apropie din ce în ce mai mult de forma din turul campionatului. Deşi pe „Municipal”, în această primăvară nu s-au prea descurcat, nereuşind să desfacă „lacătele” apărărilor adverse decât de trei ori în trei partide (două goluri fiind marcate la victoria cu Petrolul), vâlcenii vor să se reabiliteze în faţa publicului sâmbătă, 29 aprilie, când FC Caracal vine în Zăvoi. Un bun prilej şi pentru o revanşă, după ce în tur „furnicile” au suferit prima înfrângere din campionat chiar la Caracal (0-2). Pe vremea aceea, forţa echipei pregătite atunci de Nicolae Ungureanu era însă cu totul alta, iar ambiţia grupării din judeţul Olt a fost alimentată se pare şi de-o primă specială venită din partea celor de la Univ. Craiova, cu care vâlcenii se băteau pentru primul loc. Altfel, în mod sigur, cu succesul categoric din Capitală, cei de la CSM şi-au mai spălat şi din păcate, aşa că este de aşteptat ca tribunele stadionului „Municipal” să fie mai pline decât au fost la ultima partidă cu Dacia Mioveni. Echipa probabilă pe care Adrian Furnică şi Cristian Lazăr o vor trimite pe teren sâmbătă îi cuprinde pe Pampea – Dumitru, Cumpănaşu, Raicu, Bier, Cercel – Murineanu, Chiriţă, Savu – Ciortan, Câmpeanu.

Altfel, în mod sigur, cu succesul categoric din Capitală, cei de la CSM şi-au mai spălat şi din păcate, aşa că este de aşteptat ca tribunele stadionului „Municipal” să fie mai pline decât au fost la ultima partidă cu Dacia Mioveni. Echipa probabilă pe care Adrian Furnică şi Cristian Lazăr o vor trimite pe teren sâmbătă îi cuprinde pe Pampea – Dumitru, Cumpănaşu, Raicu, Bier, Cercel – Murineanu, Chiriţă, Savu – Ciortan, Câmpeanu.

 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button